N&D Mamadan Golosi Mamaya Yanlış Geçiş - İdrar Yolları Enfeksiyonu

Merhaba arkadaşlar,


2 hafta önce, 7 aylık kedim için eve geldiği günden beri kullandığı N&D tavuklu narlı mamadan -malum fiyatlar nedeniyle- Golosi mamaya deneme amaçlı geçtim. Geçişi olması gerektiği gibi uzun bir süreçte yapamadım malesef, sonuçta kızım da idrar yolları enfeksiyonu oldu. :( Kum kabına gitme sıklığı ve kumda geçirdiği vakit arttı, çişini çok az yapıyordu ve ağlar gibi miyavlıyordu, veterinere mesaj attım ve tedaviye başlamamız gerektiğini söyledi. 5 günlük antibiyotik tedavisi ediyor, Virbac'ın ürolojik mamasını kullanmaya başladık. Şu an durumu düzeldi, tabi bu süreçte tedavisi ve Virbac için N&D'nin fiyatından daha çok para harcamış oldum. Lütfen kedinize iyi gelen mamayı bulduysanız değiştirmeye kalkmayın benim gibi. :(


Son olarak bir sorum olacak, veteriner Virbac'ın ürolojik maması bitince diyeti için kısır kedi maması kullanacağız dedi ama benim kedim kısır değil henüz. Kısırlaştırılmamış kediye kısır kedi maması verilir mi gerçekten de? Ben yeniden N&D kullanmayı düşünüyordum çünkü, bu tekrarlayan bir hastalık olabilir mi, o yüzden hep diyet mi yapması gerekiyor?

13 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Golosiden olduğunu sanmıyorum açıkçası olsa da 2 haftada göstermezdi kendini. Kedinizin su tüketimi az olabilir ve nd kullanıyormussunuz bir süredir nd şikayetleri arasında idrar yolları ile ilgili şikayetler var. Veteriner ne dedi? Mamadan olduğunu mu söyledi acaba?

Ozge00
Ozge00

131723

Anladım. Geçmiş olsun o zaman. Ben yerinizde olsa bir kişiye daha danışırdım fikir almak için. Ben 2 haftada etki edeceğini duymadım bilmiyorum bir mamanın o nedenle tuhaf geldi. Oladabilir. Geçmiş olsun diyelim tekrardan o zaman, tekrar yaşanmaz umarım 🤲

zfrshn
zfrshn

9306

Özellikle erkek kedilerde yatkınlık oluyor bu idrar yolları rahatsızlıklarına doktor hastaya diyet yazdı ise kısırda olsa mama verilir artı olarak gimcat UTile destekleyin yine kısır yaşmama verin su ihtiyaçını karşılasın hatta ekstra suda ekleyin önemli.
Birde bu idrar yolları sıkıntıları için kızılcıklı tabletler den alabilirsiniz.Bizzat kızılcık suyuda etkili okuduğum kadarı ile.Kedinize sürekli sulu şeyler yedirin yaşmamaya su et haşlarsanız suyu fazla olsun vb gibi.
Aslında raw beslenme sırf bunun için çok yol aldırır ama Türkiyede izah etmek uygulamak zor.
Hatırlıyorum ben burda 5 yıl önce yazdığımda beni linç ediyorlardı hatta işstesem konuları dahi bulurum eski adresimde fakat şuan önyargısını yıkmış daha bilgili insanlar var ve buna seviniyorum.

zfrshn
zfrshn

9306

Çok geçmiş olsun.

Palyaco
Palyaco

218519

Bunu kedinize nd yapmış çünkü 2 haftada hiçbir mama bunu yapmaz yüksek proteinin nelere mal olduğu herkes görsün bu hafta 3 şikayet ve hepsi yüksek proteinli mamalar şimdi herkes kullanmaya devam etsin sanki kaplan besliyorlar

Warriorsans
Warriorsans

133985

Geçmiş olsun

Ozge00
Ozge00

131723

Ve enfeksiyon nedeni illa mama veya su olmayabiliyor bunu da ekleyim

Ozge00 ************ değişikliğinden dolayı olduğunu söyledi.

teo33
teo33

2523

Bana da bu kadar kısa sürede, iki haftada mama değişiminden kaynaklı böyle bir şey olmazmış gibi geliyor açıkçası.


Nd tavuklu yavru kullanıyordum ve 2-3 ay sonra idrar enfeksiyon problemi yaşadık. Hiç mama değiştirmeme rağmen. Mamadan mı oldu onu da bilmiyorum tabii... Belki strestir. Ama yine de Nd'ye dair artan şikayetleri dikkate alın derim.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Mama değişiminden olacağını sanmıyorum. Uzun vadede kullanılan mamalarda oluyor genelde. Belki Nd ağır gelmiştir kedinize. 2 haftada sanmıyorum enfeksiyon olacağını.

Arkadaşlar... :D


N&D kaynaklı da olabilir doğrudur. ilerleyen günlerde durumu paylaşırım yeniden, veterinerimiz N&D'den dolayı olmuştur demediği için net konuşmadım.
Siyah ya da beyaz yoktur sadece böyle konularda, hemen kötülemeyelim :D

Arkadaşlar kedim 7 aydır kusmadı bile, kakası, kilosu boyu enerjisi her şeyi normaldi ve evet N&D kullanıyorduk sorunsuzdu. Rutinindeki tek değişiklik mamaydı, sonuç da bu oldu. Direkt marka kötülemeyi çok anlamsız buluyorum. Golosi'yi de kötülemiyorum sorun ani değişiklikti, sadece bir öneri verdim size de :)

Palyaco
Palyaco

218519

Ben kesinlikle size bisey demem ben yüksek proteini burda ovenlere nd ve acanadan bu hafta idrar sorunu çıkıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 846 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80967 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR