Kızgınlık Dönemi

Gimlihanim
Gimlihanim

123305 Puan

Merhaba. Kızım ilk defa kızgınlığa giriyor sanırım. Belirtileri nedir acaba? En belirgin nereden anlarım? İştahı hiç yok acaba o yüzden olabilir mi? Nelere dikkat etmeliyim? Ne yedirebilirim? Önerilerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

10 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Pop kaldırma ve yerde yuvarlanma da var. Bizimkindr hiç olmadı ama belirtiler arasında bunlar da

Ozge00
Ozge00

131723

Kediden kediye değişiyor. Bazısının iştahı açılırken bazısının kapanıyor. Bu da bir belirti tabi ki. Etrafa çok sürtünme. Sık sık miyavlama veya bağırma. Çok sevilme isteği veya sevilmeme isteği (dokunmaniza izin vermeme, dokununca agresiflesme gibi), işaretleme yani bazı yerlere idrar yapma gibi belirtiler olabiliyor. Her şekilde anlaşılıyor

Ozgvl
Ozgvl

4591

Kızgınlık döneminde çoğu kedi fazla sevecen olur. Sürekli sana sürtünüp sevdirir. Saldırgan olanlar da varmış sanırım. Benimkileri tam hatırlayamadım ama yemelerinde bir sıkıntı yoktu tam tersi yemek verdiğim halde sanki açmış gibi sürekli miyavlıyorlardı. Çok üstüne gitmemeye çalış. Sevdirmek istediğinde sev ama eğer saldırganlaşırsa bırak. En sevdiği mamayı vermeyi dene. Eğer hiç yemiyorsa varsa sen de malt deneyebilirsin. Mamaya malt karıştırıp verebilirsin.

Ozgvl
Ozgvl

4591

Genelde normaldir bu durum diye biliyorum ama yine de bir veterinere danışın bence yemek olayını.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Danışacağım çok teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻 @Ozgvl

Lils
Lils

125528

Aşırı miyavlama ama klasik bir miyavlama değil. Anlarsınız o yüzden sadece iştahsızlık kızgınlık olmayabilir.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Henüz kısırlaştırmadık. Lütfen bu konuda beni kınamayın. Veterinerimiz özel durumundan dolayı 1 yaşını geçmesini istedi. Yapabileceğim bir şey yoktu.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@Ozge00 evet sabah aşırı sevdiriyordu kendini. Sonra akşam saatlerine doğru sevince sinirlenmeye başladı. Hiiiç iştahı da yok. Sanırım kızgınlığa giriyor. Peki bu dönemde nasıl davranmalıyım? Evet oyunlar oynatarak dikkatini dağıtmalıyım biliyorum. Ama başka ne yapabilirim?

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Yaş mama veriyorum. Dün kuru mamasını yiyordu. Bugün ona da yanaşmadı. Azıcık azıcık yaş mama yiyor ara ara veriyorum. Biraz da tedirgin oldum açıkçası yemeyince korktum

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@Lils Sanırım daha başında. Dün böyle değildi çünkü. İlk defa olunca sanırım o da korktu. Bi tuhaf oldu çocuğum. Birkaç kere garip sesler çıkardı aslında ama emin olamamıştık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 277 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR