Sorulara Yanıt Verirken Kırıcı Olmaktansa Hiç Cevap Verilmemesi Daha Güzel Olmazmı?

zfrshn
zfrshn

9306 Puan

Arkadaşlar bazı konularda kırıcı aşşağılayıcı uslup kullanıldığını görüyorum sizce buna gerek varmı?
Bu hususta fikrinizi alabilirmiyim?

10 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Öyle, buraya yardım almak ve yardım etmek için geliyor insanlar sinir stres atmak için değil. Anlam veremediğim bir sürekli iğneleme, küçümseme davranışı içindeler.
Meraktan sorulmuş bir soruya
"30 gram az olmuş bence 30 kilo ver direk allaha kavuşsun kedi" demiş biri. Soruyu soran kişinin Yaşını bilmiyoruz ki muhtemelen çok da büyük değildir. Bunun sonucunda neler olabileceğini anlatmak varken veya hiçbir şey yazmama seçeneği de varken neden böyle bir yorum yapar insan? Soruyu saçma bulduysan da geçme özgürlüğün var, senden önce kaç kişi yazmış zaten kullanılmaması gerektiğini ve anlatmış şöyle olur diye. Sen gidip de bunların üstüne böyle yazarsan kusura bakma da sen kaos arıyorsun. Yetişkin bir birey olarak bu şekilde konuşmayı kendine yakıştırdıysan helal olsun. Unutmayın ki burda her yaştan her zihniyetten insan var tek ortak noktamız kedi köpek sahibi olmamız. Yorumları kırıcı olmadan yapmak daha iyi olur. Yapanı da şikayet ediyorum bizzat, petlebi ister siler ister dokunmaz onlara kalmış.
Ben hep diyorum, yine diyeceğim. Burdaki yorumlara bel bağlamayın. Öneri alırsınız tamam çok güzel ama burdakiler de uzman değil. Hekiminize danışmadan yine de uygulamayin önerilenleri direkt. Ona göre hareket edin. verilen yanlış öneri üzerine kedisinin burun içine zarar verip burun kanamasına sebebiyet veren bir hanımefendi vardı çok üzülmüştük. Dikkatli olun, her şeyi ciddiye almayın.

Ozge00
Ozge00

131723

Her şeyde veterinere mi gideceğiz diyebilirsiniz tabi ki haklısınız da. Gitmek yerine Mesaj olarak atabilirsiniz veya arayabilirsiniz kliniğinizi. Biz whatsap üzerinden iletişim kuruyoruz. Önemli bir durum değilse sadece ürün danışmak ya da ufak bir soru sormak istersem gitmiyorum. Ciddi durumlarda hekimin görmesi gereken durumlarda gidiyoruz.

orhdoner
orhdoner

135544

Burası yardımlaşma fikir alışverişi yapışan yer diye düşünüyorum üç günlük dünyada kırmaya tartışma çıkarmaya insanlara çok bilmiş gibi üstten davranmaya gerek olduğunu düşünmüyorum herkes özgür istediğini savunur istediğini alır kullanır bence gerek yok boşuna olaylara girmeye gerçekten Allah herkese iyilik sağlık versin 🙏☺️

Palyaco
Palyaco

218519

Burda kimse kimseyi kirmamali bence soruyu biliyorsa cevaplamali yani yardım etmeli

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kesinlikle katılıyorum. Aşağılayıcı olmak yerine doğrusunu insanlara dayatmaya çalışmadan düzgünce anlatmak en doğrusu.

Miscatt
Miscatt

11414

Kesinlikle katılıyorum..
Öyle ki cevap vermek için cevap verenler,insanları aşağılayarak gülerek sanki karşı taraf hiç birşey bilmiyormuşta bi onlar biliyormuş gibi bi veteriner edasında cevap verenler(ki işini bilen veterinerler bile bildikleri halde okulunu okudukları halde böyle bilmiş bir üslup kullanmıyor)bu soru kaç kere açıldı daha hala bu kaçıncı diyenler ve oldukça cümlelerini bayağı şekilde seçenler..Bu örnekler uzayıp gider.Buradaki her insan hayvan sevgisi olan kişiler can bakan kişiler ama evinde ama sokağında mahallesinde..
Herkes bildiği kadarıyla en iyi şekilde kendi yavrusuna dostuna bakmaya çalışıyor. Biraz önce saydığım şekilde insanlara yaklaşanları üslupsuzları gerçekten kınıyorum bi kaç kere de bu konuda “hakedene” tepkimi belirttim yine görsem yine tepki gösteririm herkes üslubunu bilecek karşınızda kendi egonuzu tatmin edeceğiniz kişiler yok arkadaşlar kaç yaşında insanlarız.(üslup sorunu olan kişilere söylüyorum)
Lütfen kelimelerimizi cümlelerimizi bu anlamda dikkatli seçelim.
Bu başlığı açtığınız için sizede teşekkür ederim 🙏🏻

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Kesinlikle katılıyorum. Soruyu saçma ya da gereksiz bulduysanız geçebilirsiniz. Bence gelip de insanların sorularının altına bu tarz yorumlar yapmak saçmalık. Hiç gerek yok böyle şeylere.

zfrshn
zfrshn

9306

Septik baykuş diğer hesabındaki ismi ile memet kardeşimiz kırıcılık ve aşşağılama hususunda gerçekten çok yol katetmiş bir arkadaşımız.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Katılıyorum. Geçenlerde sırf merakımdan bir post açtım diye demediklerini bırakmadılar. Yok efendim önemli başlıkların önüne geçiyormuş yok efendim böyleymiş. Boş vermek en iyisi, kendi kendilerine konuşsunlar. Linçlenmeyi çok seviyorlar, başka işleri yok.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Bi de bir tanesi gelip önemsiz ve gereksiz (!) Bir başlık açtığımdan beni petlebi’ye şikayet etcekmiş, yani öyle dedi :) Takmayalım, cevap da vermeyelim bunlara.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 662 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 8 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.028 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR