Kısır 1 Yaş Üzeri Kediler İçin En İyi Mama ?

oykuyildiz
oykuyildiz

13752 Puan

Anket

PROPLAN
(11 oy)
ROYAL CANIN
(0 oy)
PROCHOİCE
(0 oy)
ACANA
(14 oy)
Toplam (25 oy)

Kısır ve 1 yaş üzeri kediler için en iyi mama hangisi ?

13 CEVAP

septikbaykus
septikbaykus

17255

Acana derim ama ağır gelebiliyor. Proplan konusunda şunu net söyleyebilirim avrupada çoğu insan proplan kullanıyor. Yan etki ,zarar vb şeyler kesinlikle yok. Biraz kilo aldırabilir ama. Rc ise orta segment diyorum.


Prochoice bunların klasmanda değil ancak f/ p markasıdır.

simbakedi
simbakedi

136198

tercihim acana-proplan-rc-prochoice seklinde olur. biz acana kullaniyoruz su an hem de all life stages ve memnunuz. ama kediniz et cesitliligini kaldiramayabilir. proplan da bu mamalar arasinda ikinci sirada yer alir. tahilli oldugu icin cok tercih etmiyorum ben onceligim tahilsizlar. ama uzun yillar ayni mamayi kullanmanizi onermem kediniz asiri secici degilse. ben 5kg mamalar aliyorum 3ay yetiyor kedime (normalde cok daha fazla gitmeli :D). her defasinda marka ve aroma degistiriyorum. tahilsiz kullandigim icin tahilsizlar arasinda rotasyonlu kullaniyorum ama su aralar belki acana aldigim donem yanina proplan vs alip acanayi daha uzun sure kullanabilirim diye dusunuyorum.

teddybal
teddybal

123878

Ya bu fazla protein yedi kanlı idrar oldu diyip gidince veterinerler ne tanı koyuyor glomerülonefrit mi yoksa idrar yollarında mı sorun? Fazla proteinle bunların ilişkisini çözemiyorum ki acana'da protein çok da yüksek değil kullanılan et ve et çeşiti yüksek, fizyopatolojisi ne bu olayın, nasıl açıklanıyor?

teddybal
teddybal

123878

Kendime cevap veriyorum:) Sanırım olay kuru mama yüzünden bu noktaya geliyor, çünkü etçil varlığın vücudunun hayvansal proteine uygun bir işleyişi olması lazım yani sorun olmaması lazım, doğada yeterli suyu da beraberinde alan canlı dengeyi sağlıyor ama kuru mamayla yeterince su alamayan canlı bunu kotaramıyor. Yeterli hidrasyon olayın kilit noktası bence.


Yine de olayın Acana'nın protein miktarı ile ilgisi yok ki acanada %37 protein var, sorunsuz olduğu söylenen proplanda %40. Bizim veteriner de Acana'ya niye geçtin geçme(geçtim) onun proteini fazla gelir diye çok kendinden emin konuştu da Penny-Peri'nin yorumunu görünce yazmak istedim. Bu konuyu ciddi ciddi açıklayan bir hekim yazısı varsa paylaşan olursa çok sevinirim.

mycutecat
mycutecat

4739

Acana tabi ki

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

İçerik olarak Acana tabii ki ben de kısır mamasını kullanıyorum şu anda😍 içeriğinin taze av hayvanlarından elde edilmesi ve şeffaf bir marka olmaları hoşuma gidiyor. İçerikte her şeyin oranları detaylıca yazılmış bulunuyor.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Tabii pro plan kullaniyorsundur kedine iyi geliyordur devam et ne diyelim yani. Ancak icerik olarak acanayla kıyaslanamaz bile.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

@oykuyildiz
Zaten ben örnek verdim o zaman acana deneyebilirsiniz umarım memnun kalırsınız 🥰

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Acana kısır kedi maması bizim bir kedimize ağır geldiği için proplan diyorum. Çünkü veterinerimiz de pek önermiyor. Tabi ki her kediye ağır gelecek diye bir şey yok. Ancak ben yine de riske atmazdım.

Penny-Peri
Penny-Peri

716

Kızımı 8 ay önce kısırlaştırdım ve N&D den Acanaya geçiş yaptım bu süreçte, kısa bir süre önce idrarından kan gelince hemen veterinere gittik ve Acananın yüksek protein içeriğinden dolayı bu tür problemler yapabileceğini söyledi bazı kedilerde. Ben de şuan araştırmaktayım..

oykuyildiz
oykuyildiz

13752

Yok ben yeni geçicem bi mama seçmeye çalışıyorum

oykuyildiz
oykuyildiz

13752

Anladım . Teşekkür ederim sizlere ♥️♥️

Palyaco
Palyaco

218519

exclusıon derım yada nd kinoa kısır proteini dusuk onerırım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 423 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR