Kedimin Aşırı Agresif Tavırları

Misfit
Misfit

206 Puan

Arkadaşlar merhaba herkese. İyi günler diliyorum.
1.5 yaşında Tekir kedi sahibiyim. Henüz 3 haftalıkken bir dağ yolunda buldum, annesini bulamayınca da eve getirdim. O günden beridir birlikte yaşarız. Kedimin aşırı derece agresif tutumları var. Bazı zamanlarda resmen öfke nöbetlerine girdiği oluyor. Hiçbir zaman bakımını, mamasını, temizliğini ve aşılarını aksatmıyorum. Elimden geldiği kadar günlük en az 30 dakika olmak şartıyla oyun ve aktivite ile geçiriyoruz. Ancak saldırma, tırmalama ve ısırma eğilimlerini bir türlü köreltemedim. Araştırma yaptığımda kedinin küçükken el ve ayaklara karşı oyun gibi algılatılmaması gerekirmiş. Ben bu hususu küçükken sağlayamadım. Elimle, ayağımla oynamasına hep izin verdim. Artık büyüdü ve aşırı rahatsız edici raddelere geldi. Gerçekten saniyeler içerisinde elimi, kolumu kanlar içerisinde bırakabiliyor. Ben artık kendisini sevmeyi, okşamayı geçtim bana karşı sakin davransın yeterli. Bariz bir şekilde evde disiplini sağlayamıyorum. Bana vereceğiniz kıymetli önerilerinizi bekliyorum.

6 CEVAP

septikbaykus
septikbaykus

17255

En önemli şeyi soruyorum KEDİ KISIR MI ?

Misfit
Misfit

206

Evet, kedim kısır.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Ne zamandır böyle ?

Misfit
Misfit

206

Geldiğinden beri böyle. Sürekli agresiflik. Ben daha kedim eve geldiğinden beri bir kez olsun başını okşadığımı ya da yakınıma gelip uyuduğunu görmedim. Bırakın bunları bir kez olsun mırlamadı bile. Bazen evde başını belaya sokuyor, kurtarıyorum ona bile sinirlenip sert tepkiler veriyor. 2-3 kez ölümden kurtardım. Tasmasından asılı kaldı mesela balkon demirine. Bir o kadar da yaramaz zaten. Mesela uyuduğum odaya sokmuyorum. Bir kere öyle bir hata yaptım kulaklarımı kanattı. Aşırı agresif.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Bazı kediler böyle agresif ve baskın karakter oluyor. Kısır olmasına rağmen hemde. Sakinleştirici kullandınız mı ?

blue_hpood
blue_hpood

128292

maalesef alıştırmışsınız, şimdi yapabileceğiniz en iyi şey saldırdığı anda sabit kalmak, hareket ederseniz oyun sanmaya devam eder. sakince hayır deyin ve durmasını bekleyin, bıraktığı an arkanızı dönün. imkânınız varsa göğüs tasması ile dışarı çıkarın. sevmeye kalkışmayın bir süre. kendine ait alanları yoksa yaratın, varsa arttırın. balkonunuz var mı? varsa fileli mi? fileli ise kedinize uygun mu? sık temas kurmamaya çalışın. benim belalı kedim’i de mutlaka izleyin:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 260 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR