Kedilerde Kısırlaştırma İşlemi Nasıl Oluyor Acil Lazım

Mastix
Mastix

380 Puan

Kedim bugün kısırlaştırılıcak fakat bu konu hakkında çok az bilgim var
ne kadar sürer?
Sonrasında kediyle nasıl ilgilenmeliyim?
Ek olarak neler yedirmleliyim?

5 CEVAP

Lils
Lils

125528

En az 1-2 saat içinde teslim ediliyor kedi size normal anesteziyse.
Gaz anestezi ile çok daha kolay ama vetart veteriner kliniği 7 dakikada bir dişi kediyi kısırlaştırmıştı mesela. Kedinin ayılması da kolay oluyor. Operasyondan sonra en az 1 gün yas mama yemeli. Ben 3-4 gün yaş mama verdim. Operasyon bittikten sonra 12 saat sonra yemeye başladı benim kedim.

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba çok geçmiş olsun şimdiden umarım güzel geçer operasyon 🙏 Geldiği zaman sersem oluyor ona bir köşe hazırlayın rahatça uyuyabilcegi ilk günlerde yaş mama verebilirsiniz en azından daha rahat yemesi açısından zaten hekiminiz çıkışta size söyler neler yapmamanız ile ilgili durumları onun dışında varsa verilen ilaçları kullanın zamanında ve tuvaleti temiz olsun enfeksiyon kalmaması açısından zaten 3 güne en geç eski haline geliyor merak etmeyin Allah şifa versin şimdiden 🙏

Lils
Lils

125528

Kediniz çok hareketliyse ilk hafta biraz daha kısıtlayın hareketlerini. Operasyonun nasıl yapıldığı ile ilgili videolar var ama izlemenizi tavsiye etmem. Ben bu tarz şeylerden etkilenmem ama kedime o şekilde müdahale yapılacak olması çok rahatsız etmişti beni. O yüzden hiç izlemeyin bence. Kliniklerin Google hesaplarında ayrıntılı olarak adımlar olabilir.

Palyaco
Palyaco

218519

Gaz anestezi en iyisi 2 saat sonra aldım 12 saat mama yemiyor saten yas mama puding ile besledim ertesi gün verdim mamasını kuru mamayi

BusraLuti
BusraLuti

3386

Erkek kedim için teslim ettikten 1 saat sonra veterinerden çıkış yaptık. Operasyondan önce 12 saat operasyondan sonra 6 saat mama su vermedim. İlk gün narkozun etkisiyle sürekli uyudu. Midesi normalde de hassas olduğu için 4-5 kez narkozu kusmuştu. 2. gün daha iyiydi 3. gün hiö kısırlaştırılmamış gibi eski yaşantımıza geri dönmüştük.


Dişi kedim için yine aynı sürelerle aç bıraktım. Teslim ettikten 2 saat sonra çıkış yaptık. Dikişli olduğu için 3 gün çorap giydirmiştim dikişlerini yalamaması için. 4. gün dikişlerini aldırmaya gittik. Dişi kedi biraz daha zor oluyor. Tamamen iyileşmesi 1 haftayı bulmuştu.


Bunlar dışında daha çabuk toparlanması için 3-4 gün sürekli yaş mama vermek gerekiyor. Birde ben veterinere gitmeden kumları tamamen değiştirmiştim hijyen açısından.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 211 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR