Yürürken Topallama

Busenurozyurt
Busenurozyurt

4165 Puan

Merhabalar, kedimin sabah hiçbir şeyi yoktu gayet hareketliydi fakat saat 18.00 gibi yataktan yere atladı. Atladıktan sonra arka sağ patisinden dolayı hafif topallayarak yürüdüğünü fark ettik. Çok belirgin bir topallama yok hatta bir ara ayağının üzerine yattığı için öyle olduğunu düşündük çünkü topallaması azalmıştı. Mamasını yedi, yürürken miyavlama olmuyor ve şişme yok. Patisini kontrol ettim herhangi bir sorun da yok. Şu an biraz topallıyor ve yalnızca kucağımıza aldığımızda normalden daha fazla miyavlıyor ve tepki veriyor. Başına gelen var mı neler yapmalıyız? Kırık veya çatlak bu şekilde mi oluyor yoksa incinmiş olabilir mi?

6 CEVAP

Miscatt
Miscatt

11393

Merhaba
Benim bi kaç hafta önce başıma geldi bizimki de derin dondurucun üstünden atladı koşarken dengesini yitirip düştü aynı sizin dediğiniz gibi topalladı
Versin terineri aradım düşmeye bağlı doku zedelenmesi olabilir ertesi güne devam ederse getirin bu süreçte hareket alanını kısıtlayın dedi. Ertesi güne bişeyi yoktu çok şükür🧿🙏🏻 Hareket alanını kısıtlayın devam ederse yarına kadar veterinere götürmekte fayda var geçmiş olsun 🙏🏻

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Daha önce bizim de başımıza geldi sayılır. Ancak bizimki daha yavruydu. Üzerine basamıyordu. Götürdük veterinere röntgen çekildi, incitmiş olabilir kırık vs yok dedi. Ağrı kesici bir iğne yaptı ve hap verdi. Hareket alanını kısıtlamamızı söyledi. Ondan sonra herhangi bir sorun olmadı. Düzeldi.

Lils
Lils

125528

Kediniz scottish fold eklem rahatsızlığı ile ilgili olabilir ya da basit olarak ayağını bir yere sıkıştırmıştır. Veterinere danışın glukozamin takviyesi verin bence.

RioLeo
RioLeo

2623

Aynı problem bizim de başımıza geldi masanın üstünden atladıktan sonra birden sağ arka ayağı topallamaya başladı. Hemen veterineri aradım bana 1 gün gözlem yapmamı söyledi herhangi bir düzelme olmazsa kliniğe gelmemi söyledi. Allah'tan diğer gün normal hâline dönmüştü bazen anlık hareketlerde böyle durumlar olabiliyormuş.

Busenurozyurt
Busenurozyurt

4165

Cevaplarınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim💖 Bu gün kendine geldi çok şükür 🙏🏻

Palyaco
Palyaco

218519

Doku zedelenmiş olabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 252 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR