Hasta Kedi Isırdı

PnrSvl
PnrSvl

193 Puan

Hasta yavru bir kedinin gözleri kapalıydı ve yemek yemiyordu. Daha önce başka kedilere yaptığımız gibi ona da iğne yapalım dedik. İşaret parmağımı ısırdı. Önce önemsemedim ama parmağım şişti ve hafif morardı. Elim ve kolum da sızlamaya başladı. Acile gittim, kuduz ve tetanos aşısı yaptılar. Aşı olduğumda 12 saat geçmişti. Parmağımı kıvıramıyorum. Geç mi kaldım? Kuduz olur muyum?


5 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17253

Dostum öncelikle çok geçmiş olsun. Ama buna bu siteden birinin cevap verebileceğini sanmıyorum bir sağlık çalışanına sorsanız çok daha iyi olur. Çok geçmiş olsun tekrardan.

Lils
Lils

125528

Türkiye'de kedilerde aktif bir kuduz vakası yok bildiğim kadarıyla olan kedi de 2 hafta içinde ölür zaten ama kuduz yaygın bir şey değil kuduz olacağınızı sanmıyorum. Psikolojinizi bozmayın. Daha iyi bilgi almak için bir doktora danışabilirsiniz.

nefeskedi
nefeskedi

10117

Kedime iç parazit hapı yutturmaya çalışırken parmağımı ucundan ısırmıştı. Hem kanadı hem şişti, 3-4 gün de hafif de olsa acısını hissettim. Sizinki de öyle olur belki, yine de rahatlamak için danışın isterseniz.

teddybal
teddybal

123878

Yapılması gereken aşıları olmuşsunuz zaten, antibiyotik de yazılmıştır size muhtemelen. Kedi/köpek ısırığı ile geçen birçok hastalık var ama el gibi küçük kemiklerin olduğu bölgeye gelen diş darbesi ile küçük çatlaklar ya da ekleme gelen ısırıklar ya da en yaygini sellülitler oluşabilir fakat bir yavru çene kuvveti güçlü olmadığı için çatlak oluşturma ihtimali yok gibi siz de, sellülit olabilir o da antibiyotik ve nsai ağrı kesicilerle halledilir acile gittiğinizde hızlıca tedavi protokolü uygulanıyor ama dediğiniz gibi sikayetiniz kola vuran ağrı ve felç haliyse tekrar Dr'a gitmeniz lazım zaten. Geçmiş olsun.

teddybal
teddybal

123878

Bu arada yetiskin kedim çok kuvvetli bir şekilde baş parmağımı ısırdığında parmağım ağrılı bir şekilde şişti başta çatlak olduğunu düşündük çünkü hareket ettiremiyordum çok ağrılı idi ve zamanla morardı, direkt grafisi normaldi sonuçta selülit düşündük tedaviyle bir haftada geriledi. Ama hastalık yoktur hasta vardır ezbere bir şey denemez dediğiniz şikayetler sürüyorsa tekrar bir Dr'a görünün aile hekiminize gidebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 208 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR