2 Aylık British Shorthair Mama Kararsızlığı

SerkanBynca
SerkanBynca

1823 Puan

Merhabalar kedim yavru 2 aylık şuan yediği mama felicia fakat memnun değilim ve mamasını değiştirmek istiyorum o kadar detaylıymışki bu mama işi youtubeden videolara baka baka artık kafayı yemek üzereyim. yardımcı olabilirmisiniz acaba güzel besleyebilecek hastalık vs yapmayacak çoğu kişinin kullanıp memnun kaldığı ve fiyatı aşırı pahalı olmayan mama önerirmisiniz acaba ? kilosu 100 tl olabilir şimdiden teşekkür ediyorum

36 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116364

En iyi yavru kedi mamaları:


1 • Orijen Cat&Kitten [🇨🇦 Kanada]
2 • Alleva Holistic [🇮🇹 İtalya] (✨)
3 • Acana First Feast [🇨🇦 Kanada] (🌾)
4 • Naturea Cat&Kitten [🇵🇹 Portekiz]
5 • Britcare Hypo-allergenic [🇨🇿 Çekya]
6 • N&D [🇮🇹 İtalya]
7 • Fitmin [🇨🇿 Çekya]
8 • Nature's Variety [🇺🇲 Amerika]
9 • Sanabelle [🇩🇪 Almanya] (🌾)
10 • Bozita [🇸🇪 İsveç]
11 • Mera [🇩🇪 Almanya]
12 • Exclusion [🇮🇹 İtalya] (🌾) (✨)


✨: Yeni çıkan mamalar
🌾: Düşük tahıllı mamalar


"İçerik olarak" sıralarsak en iyileri bunlar, aklıma bunlar geldi yazarken. Hepsinin üretim yerini yazdım. Alleva yeni çıkan bir mama, Exclusion'da yeni çıktı sayılır, belirteyim dedim. Kedinize tahılsız mı düşük tahıllı mı iyi geliyor onu gözlemlemeniz gerek. Acana First Feast düşük tahıllı yulaf içeriyor, Sanabelle düşük tahıllı pirinç içeriyor, Exclusion düşük tahıllı pirinç içeriyor. Gerisi tahılsız mamalar. Proplan, Hills, Royal Canin benim ilk tercihlerim değil, ama onlar da bilindik mamalardır. İlk tercihim değil çünkü gluten, mısır, buğday gibi tahıl deposu bu mamalar, et içerikleri ve genel içerikleri de pek iyi değil. Yine de kullananlar çok, ve çoğunluk memnun. Ben Hills'in sadece özel durumdaki kediler için veteriner serisi mamalarını beğeniyorum. Birinden başlamak isterseniz ilk tercih olarak Acana deneyebilirsiniz.

SerkanBynca
SerkanBynca

1823

En azindan deneyebilcegim mamalari soyleyebilirmisiniz mesela ilk olarak hangi mamayi denememi onerirsiniz n&d proplan hills spectrum fazla cesit oldugu icin cok kararsiz kaliyorum taurin orani fazla karbonhidrat orani az olmasi gerektigini soyluyorlar ve gercek et olmasi gerektiginide soleyenler var tahilsiz olmaliymis yani baya detayli bir olay hepsinden numunemi almam gerekiyor nasil yapcam ben bu isi :)

theyusra
theyusra

16477

n&d için ben olsam şüpheli yaklaşırdım, hem son zamanlarda içeriği değiştiği söyleniyor üstelik içinde olan vitamin miktarı çok fazla, demek ki dışarıdan yapay olarak ekleme yapıyorlar. orijen, acana veya nature's variety selected çok daha mantıklı bana göre.

SerkanBynca
SerkanBynca

1823

O kadar cok bilgilendirdinizki hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum acana deneyerek baslamak istiyorum acana agir gelirse dediginiz gibi diger mamaya bakabilirim ama acana tavuklu oldugu icin bakalim yarayacakmi kedime ishal problemi falan yapmazsa alerji olayi olmazsa acana devam ederim egerki oyle bir durum gorursem mama degisikligine giderim bakalim neler olcak sonuclari zaten buraya yazcam herkes okuyup faylanmis olur pazartesi kargoya verilcek sanirim sali carsamba elimde olur acana

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Kilosu 100 tl olabilirse acana bile alabilirsiniz. İçeriği güzel, en kaliteli mamadır. Küçük paketini deneyerek kedinizin severek yiyip yemeyeceğini ve iyi gelip gelip gelmeyeceğini görebilirsiniz. Yavru kediler için olan modeli First Feast olarak geçiyor.

Merve7
Merve7

2435

Acana ağır gelir bence bu ırklar yavruluk dışında genelde hareketsiz kalır protein fazla gelebilir nd almak daha iyi

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

O halde ilk önce Nd veya Acana öneririm. Kedinize ağır gelmezse çok güzel mamalar. Benim kızım Nd yi asla yemedi. Acana seviyor ama.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

🌼 Acana First Feast yavru kedi maması
🌼 N&D morina balıklı yavru kedi maması


Bu iki mamayı öneriyorum😌 bu iki markayı da kullandım kedim severek yedi ikisini de memnun kaldık. Şu anda da acana ile devam ediyoruz.
Biz bu iki markanın yetişkin ve kısır mamalarını kullandık. Yavru mamalarını denemedi..

Palyaco
Palyaco

218519

British için royal canının özel mamasi kitten öneririm yada exclusion

Palyaco
Palyaco

218519

Britishlerin ağız yapısına göre özel mamasi royal british shorthair kityen

SerkanBynca
SerkanBynca

1823

mama sıralaması için çok teşekkürler acana ile denemeye başlıyorum mamaları öğrendiğim iyi oldu :) saolun

Nature's variety veya acana

Yok british özel mama yok persianlara özel mama etiketi altında satılan hiçbir mamaya itimat etmeyin. Para tuzağı. İleride glukozamin, lizinin gibi takviyeler kullanabilirsiniz ama bunun için özel bir mamaya zerre gerek yok. Kafanıza takılan markalar varsa soru olarak yazabilirsiniz uzun uzun inceleme yapabilecek alt yapıya sahip insanlar var burada :)

Lils
Lils

125528

Acana kullanın ama nd tavsiye etmem. Nd hem çok sorun yaratan hem de aşırı vitamin takviyesi olan bir mama. Acana daha iyi kesinlikle

Muezzabalim
Muezzabalim

115007

Ben de acana kullandım kedilerime çok kaliteli ve içeriği iyi bir mama şu an pro choice pro38 kitten kuzulu kullaniyorum dün veterinerimize sordum acana da iyi bir mamadır protein oranı yüksek dedi kuzulu mama en hypoalerjik mamadır dedi yani alerji yapma olasılığı düşük benim kedilerimde tavuklu mama ishal yapıyor o nedenle dönüşümlü olarak kuzulu, somonlu olarak alıyorum . Benim de en çok kafa yordugum şey mama ve kum seçimi kedilerimde .Kolaylık diliyorum size de sağlıkla büyüsün kediniz 🐾

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1323 Görüntüleme
  • 36 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80716 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR