Dişi Kedi Kısırlaştırma

Gimlihanim
Gimlihanim

123305 Puan

Merhaba. Benim kızım 10 aylık. Kısırlaştırmayı ne zaman yapalım diye düşünürken bu hafta kızana girdi. Veterinerimizle konuştuk. Gaz anestezi gelecek demişti ancak hala gelmemiş. Estetik dikiş yaptığını söyledi. Kısırlaştırma ameliyatını yaptırsak mı yaptırmasak mı emin olamadık. Gaz anestezi şehrimde sadece 1 yerde var. O klinik de kızımın engelli doğmasına sebep olan klinik. Tekrar götürmeyi hiç düşünmüyoruz.




  1. Kısırlaştırma ameliyatını gaz anestezi gelene kadar ertelemek mantıklı mı sizce? Ne zaman geleceği belli değil. Biz kızım çok stres olduğu için pek erteleme taraftarı değiliz.




  2. Kızım engelli olduğu için denge kurmakta zorlanıyor. Yürürken oldukça fazla düşüyor. Estetik dikiş de olsa endişelerimiz çok fazla. Acaba bu düşmeleri dikişlerine zarar verir mi? Onu nasıl sakin tutabiliriz?




  3. Ameliyattan sonraki süreçte ve öncesinde dikkat etmemiz gerekenler neler?




Lütfen bizimle tecrübelerinizi ve düşünceleriniz paylaşın. Engelli bir kedi olduğu için çok tedirginiz. Şimdiden çok teşekkürler.

14 CEVAP

Renklipati
Renklipati

140143

6.ayinda hiç kızgınlığı girmeden yaptırdım..gaz anestezi,estetik dikiş oldu..sizin madem gaz anestezi yok sadece uyanması biraz geç oluyor katıda oda okadar sorun değil..en önemlisi estetik dikiş ve çok rahat.. öncesi mutlaka kan tahlilleri ni yaptırın..estetik dikiş olduğu için kesinlikle açılma riskinde streside yok.. bizimki uyanır uyanmaz normal haline geldi atladı zıpladı koştu hiç sorun olmadı,yani korkmayın öyle düşünce birşey olmaz yeterki yüksek olmasın bir iki gün dikkat edin yetiyor..baktınız çok haraketli alanı kısıtlayın bir odada dursun bir iki gün veteriner im böyle demişti.. sonrası en önemli si kumu kesinlikle yenileyin kabını yıkayıp enfeksiyon kapmasın

orhdoner
orhdoner

135444

Katılıyorum arkadaşlara ben de dişi kedimi 6. Ayda yaptırdım kızgınlığa girmeden estetik dikiş ile yapıldı 3.gün oynamaya başladı bile maşallahı vardı bir sorun çıkmadı şükürler olsun 🙏Sizin de yavrunuz inşallah sorunsuz şekilde operasyonunu geçirir şimdiden geçmiş olsun Allah kolaylık versin 🥰❤️

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Bence en kısa sürede yaptırın o kadar beklemek bence de mantıklı değil. Ancak mutlaka kan testi yapılsın operasyon öncesi.


Ameliyat sonrası altına kacirabilecegi icin altina ped serebilirsiniz. Yas mamayla beslemeniz daha iyi olur ilk gunler kuru mama yiyemiyorlar.


Gecmis olsun Gimli’ye💕

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@Renklipati Çok çok teşekkür ederimm 🙏🏻 Estetik dikiş konusunda bir nebze içimi rahatlattınız.

orhdoner
orhdoner

135444

Amin inşallah dualarım sizinle her daim Allah yardımcınız olsun ve kolay atlatmayı nasip etsin ❤️🥰🤲

busenrsila
busenrsila

722

Kızımı dün kısırlaştırdım. Katı anestezi ile ameliyat oldu. Estetik dikiş atıldı. Hekiminizin işinde iyi olması en önemli konu diye düşünüyorum. Eğer doktorunuz iyiyse hiç düşünmeyin derim inşallah sağlıkla atlatır :)

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@busenrsila hareketleri nasıldı peki? Estetik dikiş çok etkiledi mi? Çok teşekkürler bu arada yorumunuz için 🙏🏻😊

busenrsila
busenrsila

722

Rica ederim 😊 Sersemledi biraz ilk geldiğimiz de ama ona rağmen mama yiyip su içti. Bize yakalık takmadı veteriner bandajladı yarasını . Yakalığı bana verdi eğer çıkarmaya çalışırsa çok kötü olursa tak dedi. Öyle bişey de yaşamadık çok şükür şimdilik rahat gidiyor gibi üç gün sonra pansumana gideceğiz estetik dikişte dikişlerin sökülmesi vs gibi durumlar olmuyor sanırım o yüzden avantajlı baya :)

AdaCoco
AdaCoco

14912

Estetik dikiş olduğunda açılamaz. Gaz anestezi konusuna gelirsek, normal anestezi biraz ağır olabiliyor. Gaz anestezinin gelmesini bekleyebilirsiniz, veya başka kliniğe gidebilirsiniz. Beklemek kediniz için iyi olmadığı için başka kliniğe gitmek bana daha mantıklı geliyor bana. Dikiş konusuna gelirsek, dediğim gibi açılma ihtimali yok. Ben kedimi estetik dikişle kısırlaştırmamıştım. Hopladığı, zıpladığı halde dikiş açılmadı. İçiniz rahat olsun. Şimdiden geçmiş olsun🤗

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

@Gimlihanim
estetik dikiş yaptırırsanız açılma ihtimali olmuyor, dilediği kadar yalayabilir. dikiş koparma gibi bir durum da söz konusu olmuyor 🙏 kediniz zaten denge kuramıyor estetik dikiş çok daha önemli.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@duman_cat_world çok teşekkür ederim 🙏🏻🤍 Bizi asıl endişelendiren dikiş durumu. Acaba sorun olur mu diye çok korkuyoruz.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@orhdoner Çok teşekkür ederimm 🙏🏻🤍 inşallah dediğiniz gibi kolay bir süreç olur bizim için de🤲🏻

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@busenrsila @AdaCoco Çok teşekkür ederim sizlere. Böyle yorumlar aldıkça içim çok rahatlıyor. 🙏🏻🙏🏻

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@duman_cat_world yardımlarınız ve ilginiz için minnettarım gerçekten. Çok teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻💜

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 445 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR