Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
septisistbaykus sordu.
Mila3 cevap verdi.
instagramda severek takip ettiğim suzionlineblog paylaşmış takip etmeyenler ve üşenenler icin alıntılıyorum ne kadar doğru yapıyorum diye beni bir düşündürdü elimden gelenin doğru olanın en iyisini yapmak istiyorum istiyoruz siz konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz hala yaş mamanın zararlı olduğunu savunan bir kesim varken? (görsel eklentisi kısıtlıymış yazının hepsi sıgmadı)
https://catinfo.org/docs/TurkishTranslation-KediniziBeslemek.pdf
baglanti bu isteyen okuyabilir, yas mamanin zararli oldugu neye gore soyleniyor bilmiyorum. ben de eskiden tereddut ederdim ama hic vermemezlik, az vermelik falan yapmadim. sevdigi birkac marka var zaten alip veriyorum. dedigim gibi dis sagligi konusunda ben bundan once asiri yas mama veren biri degildim ama dis sorunlarimiz var, yas mama bunlara sebep oluyor diyemeyiz. yetersiz bakim nedeniyle oluyor bunlar. ama insanlar sadece gittikleri veterinere sonsuz guvenirlerse, arastirmadan akillarina yatani yapmazlarsa boyle yanlis bilgiler olur
Yaş mamanın zararlı olduğunu söyleyen insanı ciddiye dahi almamak lazım. Belki fazlası zarar olabilir evet, mesela benim kedim Felix'ten başka yaş mama yemiyor ve Felix'in içeriği kötü, benim bunu fazla vermem zararına olabilir. Ama normal şartlarda düzenli olarak verilmesi gereken bir şey.
Zamanında birisi başlık açmıştı. Yaş mama yedirmeyin diyen veteriner bile gördü bu gözler...
mesela burada en kötü yaş mama bile en iyi kuru mamadan iyidir deniyor bunu da düşünüyorum ayrıca bende hafta da bir kez mutlaka yaş mama veriyorum bazen iki kez verdiğimde oluyor burada sanırım yaş mamanın kuru mamanın da önüne geçmesi ya da %50 %50 yaş ve kuru olarak beslenme şekli
dün biraz tereddütüm vardı yaş mamanın zararlı olacağı konusunda ama kedim ishal olmadığı sürece,dişlerine baktığım sürece sorun olmayacağına inanıyorum.
bir de portibon adında birisi var o da kedilerine her gün 1 konserve yaş mama veriyor ve sorun olmadığını söyledi
Gözlemlerime değinerek takibinizde olan, evde baktığınız canlar için sakıncalı değil ama dışardakiler özellikle market önündeki kediler yaş mamaya, salama falan aşırı maruz kalıp hastalanıyor. Fayda zarar kısmı bu noktada tartışılır ama evdekilere ölçülü vermenin bir zararı olmaz zaten iç dış parazitleri de yapılıyor.
Kedim 2,5 yaşında ve 1,5-2 yıldır neredyese her gün yaş mama yiyor. Ya kendim yapıyorum ya da tahıl ve karbonhidrat oranı düşük hazır yaş mamaları veriyordum.
Son bir kaç aydır yaş mamayı duzneli vermeyi bıraktım. Hafta da bir anca şu an kedim idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor . Tek sebebi bu değil elbet ama çok önemli bir ayrıntı. Şu an uriner mama kullanıyoruz iyileşsin bundan sonra yarı yarıya besleme yapacağım.
Sıvı alımı cidden çok önemli özellikle kısır erkek kediler için. Kediler zaten su içmeyi seven canlılar değil, kısırlaştırma, kuru mama, egzersizin az olması onları bu şekilde kronikleşebilecek hastalıklara itiyor ne yazik ki
@Zeynepulku öncelikle geçmiş olsun kedinizin dişleri için neler yapıyorsunuz
kuru mamanin baslica avantaji ekonomik olmasi. sadece yas mama verilirse gunde 3-4 konserve vermek lazim. o da gunde 20-25 lira falan. kuru mama verince gunde 4-5 liraya geliyor. royal canin uzerinden hesap yaptim buarada. ve yas mama verince tabaga doldurup arkana yaslan olmuyor. kuru mama iyi ki var bence. haftasonlari yas mama odul mama vs ile şımartmak ideal
Ben de elimdeki kuru mama bitince 4kg bonacibo alıp yaş mama haşlanmış et ağırlıklı besleme yapmak istiyorum. Lily çok yiyen bir kedi değil zaten uygun fiyatlı içeriği güzel yaş mamalar ile kolayca halledebilirim. Kuru mamayı sevmiyor ve hemen sıkılıyor o yüzden düşük fiyatlı bir mamanın yanına yaş mama almak daha iyi olacak onun için. Et haşlama içinde onun seveceği tarifler bulurum bence. Genelde taze olmayınca hemen sıkılıyor tek sorun o. Soğuk tavuk yemiyor mesela genelde.
@lavinia17 . Kuru amma yese de yaş mama yese de her gün fırçalıyorum. Kemirme çubukları ve biodent hexidine kullanıyorum.
Bilgilendirici güzel bir yazıymış teşekkürler. Her gün bir konverse yaş mama bir iki ölçek de kuru mama kullansak nasıl olur acaba? Ben de haftada en az 1 kez vermeye çalışıyorum ama bu yazıyı okuduktan sonra çok aklıma yattı
Yaş mamanın zararlı olduğu yanlış bir bilgidir. Dişlere zarar verdiği söylenir ama aslında kaliteli jöle içermeyen bir yaş mama dişlere zarar vermez. Ben kedime bir kutu yaş mamayı açtığımda yarım yarım 2 günde veriyorum sonra 1 gün ara veriyorum ve yine aynı düzeni uyguluyorum arada evde et vs haşlıyorum
Haftada 1 veya 2 kez yarım paket veriyorum hiç olmazsa et tavuk balık haşlıyorum.
Bilgilenmek ne güzel. Bir veteriner başka bir şey derken bir diğer veteriner başka şey diyor. Bazısı hiç kullanma diyor bazısı haftada iki bazısı her gün. Ben kendimce haftada 2 3 paket/konserve veriyorum onu da ikiye bölüyorum zaten hepsini tek seferde yiyemiyor. Diğer gün veriyorum ya da isterse o gün hepsini yiyor. Yani nerdeyse her gün yemis oluyor. Toplu alın mesela 24lü 48li satılıyor onlar avantajlı oluyor tek tek satilanlara göre. Tavsiye ederim.
Ben verdiğim yaş mama- kuru mama ölçüsünü genelde şöyle ayarlıyorum.
Günde 75 gram kuru mama yiyor.
40 gram yaş mama veriyorsam 20 gram kuru mama az veriyorum.
Nedeni yaş mamanin %70-80'ninin nemden oluşması.
Ve yaş mamayı benim kedim 3 konserve yemeis gerekiyor. 200 gram konserve 75 gram kuru mamaya eşit diye düz bir hesaplama yapıyorum. 40 gram konserve mama 15 gram kuru mamaya eşit oluyor.
Bu şekilde ayarlayıp veriyorum. Ona göre kuru mamasindan kısıyorum
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.