Bilgilendirici İçerik

hannnngggg
hannnngggg

115022 Puan

instagramda severek takip ettiğim suzionlineblog paylaşmış takip etmeyenler ve üşenenler icin alıntılıyorum ne kadar doğru yapıyorum diye beni bir düşündürdü elimden gelenin doğru olanın en iyisini yapmak istiyorum istiyoruz siz konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz hala yaş mamanın zararlı olduğunu savunan bir kesim varken? (görsel eklentisi kısıtlıymış yazının hepsi sıgmadı)


22 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17253

Yaş mamanın zararlı olduğunu söyleyen insanı ciddiye dahi almamak lazım. Belki fazlası zarar olabilir evet, mesela benim kedim Felix'ten başka yaş mama yemiyor ve Felix'in içeriği kötü, benim bunu fazla vermem zararına olabilir. Ama normal şartlarda düzenli olarak verilmesi gereken bir şey.


Zamanında birisi başlık açmıştı. Yaş mama yedirmeyin diyen veteriner bile gördü bu gözler...

simbakedi
simbakedi

136205

https://catinfo.org/docs/TurkishTranslation-KediniziBeslemek.pdf
baglanti bu isteyen okuyabilir, yas mamanin zararli oldugu neye gore soyleniyor bilmiyorum. ben de eskiden tereddut ederdim ama hic vermemezlik, az vermelik falan yapmadim. sevdigi birkac marka var zaten alip veriyorum. dedigim gibi dis sagligi konusunda ben bundan once asiri yas mama veren biri degildim ama dis sorunlarimiz var, yas mama bunlara sebep oluyor diyemeyiz. yetersiz bakim nedeniyle oluyor bunlar. ama insanlar sadece gittikleri veterinere sonsuz guvenirlerse, arastirmadan akillarina yatani yapmazlarsa boyle yanlis bilgiler olur

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kedim 2,5 yaşında ve 1,5-2 yıldır neredyese her gün yaş mama yiyor. Ya kendim yapıyorum ya da tahıl ve karbonhidrat oranı düşük hazır yaş mamaları veriyordum.
Son bir kaç aydır yaş mamayı duzneli vermeyi bıraktım. Hafta da bir anca şu an kedim idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor . Tek sebebi bu değil elbet ama çok önemli bir ayrıntı. Şu an uriner mama kullanıyoruz iyileşsin bundan sonra yarı yarıya besleme yapacağım.
Sıvı alımı cidden çok önemli özellikle kısır erkek kediler için. Kediler zaten su içmeyi seven canlılar değil, kısırlaştırma, kuru mama, egzersizin az olması onları bu şekilde kronikleşebilecek hastalıklara itiyor ne yazik ki

Lavinia17
Lavinia17

13782

dün biraz tereddütüm vardı yaş mamanın zararlı olacağı konusunda ama kedim ishal olmadığı sürece,dişlerine baktığım sürece sorun olmayacağına inanıyorum.
bir de portibon adında birisi var o da kedilerine her gün 1 konserve yaş mama veriyor ve sorun olmadığını söyledi

diablerose
diablerose

119757

kuru mamanin baslica avantaji ekonomik olmasi. sadece yas mama verilirse gunde 3-4 konserve vermek lazim. o da gunde 20-25 lira falan. kuru mama verince gunde 4-5 liraya geliyor. royal canin uzerinden hesap yaptim buarada. ve yas mama verince tabaga doldurup arkana yaslan olmuyor. kuru mama iyi ki var bence. haftasonlari yas mama odul mama vs ile şımartmak ideal

Lils
Lils

125528

Ben de elimdeki kuru mama bitince 4kg bonacibo alıp yaş mama haşlanmış et ağırlıklı besleme yapmak istiyorum. Lily çok yiyen bir kedi değil zaten uygun fiyatlı içeriği güzel yaş mamalar ile kolayca halledebilirim. Kuru mamayı sevmiyor ve hemen sıkılıyor o yüzden düşük fiyatlı bir mamanın yanına yaş mama almak daha iyi olacak onun için. Et haşlama içinde onun seveceği tarifler bulurum bence. Genelde taze olmayınca hemen sıkılıyor tek sorun o. Soğuk tavuk yemiyor mesela genelde.

elifbsr
elifbsr

519

Bilgilendirici güzel bir yazıymış teşekkürler. Her gün bir konverse yaş mama bir iki ölçek de kuru mama kullansak nasıl olur acaba? Ben de haftada en az 1 kez vermeye çalışıyorum ama bu yazıyı okuduktan sonra çok aklıma yattı

Warriorsans
Warriorsans

133985

Yaş mamanın zararlı olduğu yanlış bir bilgidir. Dişlere zarar verdiği söylenir ama aslında kaliteli jöle içermeyen bir yaş mama dişlere zarar vermez. Ben kedime bir kutu yaş mamayı açtığımda yarım yarım 2 günde veriyorum sonra 1 gün ara veriyorum ve yine aynı düzeni uyguluyorum arada evde et vs haşlıyorum

Ozge00
Ozge00

131723

Bilgilenmek ne güzel. Bir veteriner başka bir şey derken bir diğer veteriner başka şey diyor. Bazısı hiç kullanma diyor bazısı haftada iki bazısı her gün. Ben kendimce haftada 2 3 paket/konserve veriyorum onu da ikiye bölüyorum zaten hepsini tek seferde yiyemiyor. Diğer gün veriyorum ya da isterse o gün hepsini yiyor. Yani nerdeyse her gün yemis oluyor. Toplu alın mesela 24lü 48li satılıyor onlar avantajlı oluyor tek tek satilanlara göre. Tavsiye ederim.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Ben verdiğim yaş mama- kuru mama ölçüsünü genelde şöyle ayarlıyorum.
Günde 75 gram kuru mama yiyor.
40 gram yaş mama veriyorsam 20 gram kuru mama az veriyorum.
Nedeni yaş mamanin %70-80'ninin nemden oluşması.
Ve yaş mamayı benim kedim 3 konserve yemeis gerekiyor. 200 gram konserve 75 gram kuru mamaya eşit diye düz bir hesaplama yapıyorum. 40 gram konserve mama 15 gram kuru mamaya eşit oluyor.
Bu şekilde ayarlayıp veriyorum. Ona göre kuru mamasindan kısıyorum

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

aynen yaş mama kuru mamadan bile sağlıklı aslında neye göre sölüyorlar acaba. bu arada instagram @kedi.bakisi takip etmenizi öneririm çok yararlı bilgiler paylaşımlar var bildiklerimin yarısını kedi bakışından, yarısını da kendi araştırmalarım sayesinde öğrendim.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

ben her gün 1 yemek kaşığı yaş mama veriyorum kahvaltımızı bu şekilde tamamlıyoruz 🥰 ben eve gelen kadar da tabağında kuru mama oluyor ondan yiyor.

Ozge00
Ozge00

131723

Benimki 3 kg o zaman 1,5 konserve ama kaç gramlık konserve isjeisj çok karışık ya ben kendime bu kadar hesap kitap yapmıyordum

Kokomina
Kokomina

1282

Almanyada kedidi olan arkadaşım vet in sadece yaş mama yemesi gerektiğini ; diş sağlığı ve sindirimi için bunun doğru olduğunu söyledi, tr de nedense tersinden bahsediliyor, koko yaş mama konusunda çok seçiçi kuru mamada nd veriyorum yaş mamada sadece purina yiyor bir de evde tavuk pirinç havuç ya da ciğerden yaptığımı , haftada bir gün yaş diğer günlerde kuru mamayla devam ediyoruz ama bütçem yeterli olsa yaş mama ağırlıklı giderdim

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Biz de her gün yaş mama veriyoruz açıkcası. Gün içinde sadece yaş mama yiyor diyebilirim. Çok nadir kuru mama yiyor. Akşam ve geceleri de kuru mama yiyor. Bazen akşamları da biraz yaş mama yiyor. Açıkcası kendimizce çeşitlendirmeye çalışıyoruz yediklerini. Sırf kuru mama yiyince içimiz rahat etmiyor. Kuru mamanın kedilere iyi gelmediğini hep savunmuşumdur. Savunmaya da devam edeceğim. Sürekli o kuru şeylerden yesek biz de hasta oluruz. Hiç mantıklı gelmiyor bana bu durum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 823 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR