Hangi Kedi Tuvaletini Kullanıyorsunuz

dilanbulent
dilanbulent

17253 Puan

Benim kedim iri bir kedi olduğu için XXL kedi tuvaleti aldım. Evet kedim içerisinde çok rahat ediyor ama normal tuvaletin 2 katı büyüklüğünde, öğrenci olduğum için kum masrafım çok oluyor. Siz hangi kedi tuvaletini kullanıyorsunuz? Gerçekten kuma para yetiştiremiyorum aşırı büyük bir tuvalet. Eğer sizin bütçeniz iyiyse XXL öneririm ama benim gibi maddi durumunuz pek iyi değilse inanın bana kum masrafı çok oluyor. 10 litrelik Lindocat'i direkt döküyorum o bile az geliyor tuvalete.

11 CEVAP

teddybal
teddybal

123878

Valla bende de 45*65 tabanlı tuvalet var 10lt bir seferde az geliyor fakat 12lt tam ideal oluyor pisi pisi kum aldığımda fark ettim 10kg(12lt) bir paketi ve bu kabın alırı da tam bu miktar. Maliyet konusunda şöyle diyeyim küçük boy tuvaletimiz de var ona da bir seferde 10lt'lik paketin yarısını koyuyorum ama küçük olduğu için büyük tuvalete göre daha çabuk doluyor ve kirleniyor kum daha hızlı eskiyor iki hafta kullanıp çöpe atıyorum yeniden 5lt dolduruyorum, büyük tuvalet o kadar hızlı kirlenmiyor bir ay kadar idare ediyor ondaki kum ayda bir çöpe atıp yeni pakete geçiyorum.
Özetlersem; büyük kap için 1ayda 10lt, küçük kap 1ayda 5+5lt kullanıyorum aynı kapıya geliyor.
Bu arada kum kaplarini günde 2 kere temizliyorum; küçüğü ayda iki kere yıkıyorum, poşetliyorum, yeni kumu öyle koyuyorum, büyüğü ayda bir kere yıkıyorum, poşetleyemiyorum(çünkü boya piyasadaki çoğu torbayı denedim ölçüler kağıt üzerinde uygun dursada pratikte asla uymuyor, ucundan anca geçiyor), yeni kumu öyle koyuyorum.
Umarım açıklayabilmişimdir :)

Bende aynı Lavinia17'nin attığı görseldeki kabı kullanıyorum. Kumu bayağı bir dolduruyorum 20 lt'lik hem uyguna hem de topaklanan bir markanın kumunu takip ediyorum indirime girmişti 20 ltsini 30 tlden aldım mesela o çok iyi oluyor :) Bir kaç paket stokluyorum ve bir kaç ay kullanıyorum rahatça.

teddybal
teddybal

123878

Bu arada kum kötü olursa hızlı eskiyor malesef, kumu daha erken atmak gerekiyor. Kumun iyi olması önemli sanicat kullanırken büyük boyu iki haftada bir atardım mesela. Bir de benim 4 kedim var(2si yavru) onu da hesaba katmak lazım performans açısından, küçük boy olan 2 tane büyük boy olan bir tane evde, ilk fırsatta küçükleri büyükle değiştireceğim çünkü gerçekten büyükten daha memnunum, tek sıkıntısı poşet bulamamak. Siz de buyukle devam edin bence aklınızda soru işareti kalmasın, kediniz büyükse zaten daha rahat eder büyükte. @patiseveryelda'nın dediği gibi 20lt kumu 20 liraya görmüştüm h epsiburada da, bir bakın isterseniz.

Renklipati
Renklipati

140143

Şuan ilk aldığım orta boy açık tuvalet kullanıyorum, yaşına girmesine sayılı günler kaldı bende xxL artık almayı düşünüyorum büyüdü kedim..kum olayı da cidden baya gidiyormuş dediğiniz gibi ama bir kere büyük almakta mantıklı artık

Lavinia17
Lavinia17

13782

https://www.hizliresim.com/14s244t 1 ayda 20 lt kum gidiyor.
2 haftada bir kumunu değiştiriyorum yıkıyorum

diablerose
diablerose

119757

standart boy acik tuvalet kullaniorum. kedim zaten icine pek girmio kabın. kenarina tuneyip işiyor. kaka yaparkense bi patisi yine kenarda digeri kumda oluyor. kapatirken de arka patileri yine kenarda oluyor, ön patileri de kum eselemek icin icerde oluyor. 30 liralik kum kabı ama aşırı memnunuz.

diablerose
diablerose

119757

kaka yaparken ön iki patisi ve bir arka patisi kenarda digeri arka pati kumda. yanlis belirtmisim

komurlolis
komurlolis

113309

Benim kullandığım 47x66,5x51 boyutunda 20 litre kum alıyor tek seferde ayda bir kere de değiştiriyorum ama cidden çok kum gidiyor

Bende xl var bi tık küçüğü. Bir haftadır kapağı açık şekilde kullanıyorum ama kenarları tam oturmadığı için kum dökülüyor. Umarım hepsinde yoktur bu sorun. Bantlamak zorunda kaldım kenarları. Kokuyu açık tuvalete nazaran bayağı azalttı ama günde 3/4 kez temizlediğim için zaten öyle pek bir koku problemimiz yok. Yani eh, benim gibi kış aylarında kumu içeri alanlar için ideal. Ama yazın açık tuvalete geri döneceğim kesinlikle. Kullandığım kuma dijkat etmeme rağmen tozda boğuluyor hayvancağız.

Anonymus297519
Anonymus297519

113699

Yavru kedim var alırken xxl aldım sıkıntı yaşamadım reflex clinic kullanıyorum öncesinde vancat aktif karbonlu kullandım tam dolduruyordu ama reflex 6 kg satıldığı için tam doldurmak zor oluyor

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

benim yaşadığım durum :) aylık 60 lira kum masrafım oluyor ve öğrenci olduğum için bu çok fazla benim için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 467 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR