Kediden İnsana Bulaşan Hastalıklar Nedir?

CalicoMinos
CalicoMinos

20466 Puan

Kediyle her gün benim yatakta yatıyoruz Benim de ellerim şişti çok ağrıyor buz ile rahatlıyorum doktora gittim romatizma Yok ama ne bilmiyorum dedi işte gut hastalığı olabilir dedi testin sonucunu bekliyoruz babam vs şey diyorlar kediden bulaşabilir diyorlar .... 😢😟

6 CEVAP

teddybal
teddybal

123878

Siz de alınganlık peşindesiniz ben cumlemde bir yargılama göremiyorum. Gut düşündü Dr demişsiniz, gut kediden bulaşmaz demişim. Kediden insana geçebilen bircok hastalık var. Her birinin çok ayrı semptomları olabilir, muayene sırasında doktor bunu da hesaba katarak muayenesini yapar kedi ilgili bir şüpheniz olduğunuz söylerseniz. Sonuçlar çıkınca tekrar gideceğiniz için söyleme şansınız hala var, geçmiş olsun.

teddybal
teddybal

123878

Gut hastalığı ile kedilerin ne alakası olabilir ki. Gut endikasyonları çok başka.

AhsenAise
AhsenAise

114761

Kuduz,mantar,egzama,uyuz,iç parazit uygulaması tüm parazitler için olan bir ilaçla yapılmıyor ise kedinin tırnaklarından,yahut tuvalet temizliği esnasında size geçebilecek bir takım bakteriler
Bildiklerim bunlar

Lils
Lils

125528

Bence siz fazla evhamlısınız bu konuda. Burada kaç tane kedisi olan insan var hiçbirine bir şey bulaşmıyor. Şu ana kadar kediden sadece mantar geçtiğine denk geldim bu bile nadir. Kedinizin insandan daha temiz olduğuna emin olabilirsiniz.

buusracikk
buusracikk

15194

Ben 2 kedi besliyorum benimle yatıyorlar her gece illa ki tüylerini yuttuğum da oluyor fakat çok şükür bir rahatsızlığım yok. Düzenli olarak aşıları yapılıyorsa ve dışarı çıkmayan bir kediyse endişelenmeyin. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta tuvalet temizliğini çıplak elle yapıyorsanız her temizlikten sonra ellerinizi bol su ve sabunla yıkayın veya eldiven takıp yapın mikrop bulaşma riski çok yüksek çünkü. Patilerini de yüzünüze sürmesine izin vermeyin. Ben sürekli öperim kedilerimi patilerini de öpmeyi istiyorum ama malum tuvaletini yaparken kumu harç karıştırır gibi karıştırdıkları için patilerini öpmüyorum 😂 onun dışında bir sorun olmaz korkmayın :))

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Ben diyorum ki gut olmasa bile kediden insana bulaşan hastalıklar varsa bilmek istiyorum hemen mahşallah yargılama peşindesiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 311 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80341 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR