Alerjisi Olan Kedim İçin Kuru Ve Yaş Mama Önerisi Verebilecek Olan Var Mı?

mervecem
mervecem

836 Puan

Bu konuda çok sıkıntı yaşıyorum, kedimin kimyasal kokularda dahil birçok şeye alerjisi var. Brit care markasını kullanıyorum bu alerji yapmadı fakat henüz yavru olduğu için yetişkin maması kullanmak istemiyorum. Daha iyi bi marka mamaya geçmek istiyorum. Benimle aynı kaderi paylaşan var mı? (brit care'ın yavru olanı tavuklu olduğu için alamam alerjisi var tavuğa)

15 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Cotontzu_Siri
Aslında test oldukça iyi. Birsürü şeye alerjisi olup olmadığına bakıp sonra alerji yapmayacak kullanılabilecek tüm mamaların listesini veriyorlarmış.Maddi durumum iyi olsa hemen yaptırırdım.
Umarım kurtuluruz,geçmek bilmedi bir türlü:(

Minnak53
Minnak53

10961

Bizim burda vet. Yapıyor hatta artık yaptırmayı düşünüyorum bana 750 tl olduğunu biyokimyaya gönderdiklerini söylediler orada tam anlamıyla pirince tavuğa vs vs neye alerjisi var ise çıkıyor demişti. Ve sanırım artık yaptırıcam :(

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Minnak53
Türkiye de yapılan test olmasına çok sevindim ama veterinerim yapıyor mu hiç bilmiyorum. Bende artık net olarak öğrenmek istiyorum.
Kuru mamayı geçtim ödül maması alırken bile alerji yapar mı diye stres yaşamak çok zor oluyor:(

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Öncelikle benim kedimde alerjik bir kedi ve tam olarak neye alerjisi olduğunu bilmiyorum. Siz tam olarak nelere alerjisi olduğunu nasıl öğrendiniz acaba?
Size tavsiyem Acana Pasifica ,tüm yaştaki kediler için uygun bir mama ve N&D düşük tahıllı morina balıklı mama. Yetişkin kediler için fakat protein değeri hariç tüm değerleri N&D tahılsız tavuklu yavru kedi maması ile aynı.Ben 2 aylık kızım için kullanıyorum şuanda

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Dollfacepersian
Ben köpeğimin alerjisini deneyerek ve gözlemleyerek anladım. Bir sefer yaptığım mamanın içine kıyma yerine tavuk koydum ve kaşıntı/tüy dökülmesi başladı. Bir sonraki mamaya tavuk koymadım ve bunlar geçti. Mamanızın içindeki alerji yapabilecek şeylerin listesini çıkarıp, birkaç günlük sadece birini içeren bir beslenme uygulayın. Alerji olmazsa bir başkasıyla deneyin. Belirtileri hangisinde görüyorsanız onu içeren bir mama kullanmayın. Mesela benim köpeğimin kokusu mamasını balıkla yapınca azaldı, tekrar kıymaya geçeceğim. Eskiye dönerse balıklı beslemeye bevam edeceğim.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Cotontzu_Siri
Tavuk yediğinde tüy dökümü ve kaşıntı olmuştu ve tavuğa alerjisi olduğunu düşünüp tavuklu mama kullanmamaya başladım. Daha sonra Acana Pasifica kullandım ve ciddi tüy dökümü ve kaşıntı oldu. Daha önce balıklı mama kullanırken böyle bir sorun olmamıştı. Sonra iyice kafam karıştı,şuan mantar. Acaba o zamanda mantardı da ben mı fark etmedim diyorum,ondan önce böyle bir sorun olmamıştı ama diyorum.
Yani kısacası kendim anlamam artık pek mümkün değil

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Cotontzu_Siri
N&D nin düşük tahıllı tavuklu kısır kedi mamasında sorun yaşamıştık. Şuan düşük tahıllı morina balıklı olanı kullanıyorum ama anlamam mümkün değil. Çünkü mantar ve bu yüzden çok tüy döküyor ve kaşınıyor.
Bu alerji için test yapılıyor mu? Bilginiz var mı acaba?
Ben sadece yurt dışında yapılan ve tutarı 1000 tl olan bir test biliyorum sadece

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Başka bilmiyorum ben de. :/ inşallah mantardan kurtulursunuz. :(

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Bana fazla pahalı geliyor bu test. Neyse ki sorunum çözüldü.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Çözüm aslında her pazar 2 saatinizi ayırıp mama yapmaktan ibaret. Hem içiniz rahat ediyor, hem alerji problemi olmuyor. Hatta kediler için 2 haftada bir bile olabilir.

Minnak53
Minnak53

10961

dollfacepersian;
Valla haftalardan bitmek bilmeyen bir kaşıntı zaten kuru mamadan başka birşey yemiyor tavuklu mamaya bayılıyor ama çok kaşıntısı oluyor nd balıklı kullanıyorum orijen karışık şuan çok kaşınmıyor eskisi gibi tüy problemide yok ama kabızlığı başladı sanki en iyisi bu testi yaptırmam onu dene bunu dene parasalı geçtim manevi yönden insan üzülüyor bir kere yaptırayım ne var ne yok çıksın ona göre hareket edeyim.. zaten ırkından dolayı bağışıklığı çok düşük bir kedicik napıcamı şaşırdım artık.. :(


Merveecem;
Sen kedinin kimyasala dahi alerjisi olduğundan bahsettğe göre testi yaptırdın sanırım yaptırysan kaça yaptırdın ve gerçekten herşey o teste çıkıyor mu bize de tavsiye eder misin?

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Acana ve orijen hipoalerjenik mamalar.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Siz kuru mama kullandığınız için anlamanız zor olabilir, haklısınız. Ben mamanın içeriğini tamamen kendim ayarladığım için yalnızca tek malzeme değiştirmem kolay oluyor. Bence bir de tavuklusunda sıkıntı yaşadığınız markanın tavuk içermeyen çeşidini (varsa) deneyin, içerikleri çok yakın olsa gerek.

mervecem
mervecem

836

Yardımlarınız için çok teşekkürler

Kedim12
Kedim12

619

Tavuk ürünlerinden kurtulun vermeyin royal kanin kullanın balıklı mamalar kullanın hipoalerjenik mamalar kullanın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 13358 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR