Fip Hakkında Aklıma Takılan Sorular Var?

citirbebegim
citirbebegim

13135 Puan

Merhaba, bu konuyu çok dikkatimi çekiyor son zamanlarda ve çok fazla bilgili değilim. Öğrenmek istediklerim var, bilgilenmek istiyorum bu konuda.
Kedilerin %80’i koronavirüs taşıyıcısı diye okudum, eğer koronavirüs olursa kolay atlatıyormuş ama strese girerse fipe çeviriyormuş. Bu doğru mu? Peki fipe yakalanan kedi oranı nedir? İnsanın uykularını kaçıran bir haftalık Rabbim kimsenin canına yavrusuna göstermesin. Birde 2 tipe ayrılıyormuş ve tedavisi çok pahalıymış. Peki maddi durumu iyi olmayan yavrusunu nasıl kurtarıyor? Düşüncesi bile çok korkunç. Son olarak anne sütü almış ve bağışıklığı kuvvetli bir kedi bu hastalığa yakalanır mı? Şimdiden teşekkürler.

24 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

118613

Merhabalar benim kedim koronavirüs. Veterinerimizden bayağı bilgi aldım ve araştırdım. Fip' dönmemesi için bağışıklığını ve moralini hep yüksek tutmalıyız strese girmemeli. Ancak bunlara rağmen fip olan kediler de varmış. Her kedinin koronası mutasyona uğramaz hatta yüzdelik olarak fipe dönen %4 müş. Daha çok cins kedilerde görülüyormuş bağışıklıkları açısından. Islak veya kuru fip olarak ikiye ayrılıyor her ikisi de ölümcül maalesef. Bir tedavisi var Rusyada GS tedavisi. O da buraya dolar sebebiyle çok pahalıya geliyor. 84 gün süren bir tedavi ve 1 kapsül 600-900 tl arasında. O bir kapsül de 2 gün yetiyormuş. 25 bin tl falan tutuyor toplamda. Eğer tedavi edilmezse ölümcül maalesef kurtulma şansı yok sorunuzun cevabı :/ inşallah hiç kimse yaşamaz benim de kedim koronavirüs taşıyıcı olarak çok korkuyorum onu kaybetmekten. Yapabileceğiniz şeyler kedinizi başka kedilerle görüştürmemek en önemlisi koronavirüs olmamasını sağlamak. Sokak kedileri daha çok oluyor aynı kaptan yemek yiyip su içtikleri için. Eğer korona olduysa da dediğim gibi bağışıklık ve strese girmemesi çok çok önemli.

Lavinia17
Lavinia17

13782

merhaba
benim ilk kedim fip hastalığından vefat etti maalesef ıslak-kuru ve nörololoji fip çeşitleri var ıslak fip en tehlikelisi ve en çabuk yayılan fip türü
biz öğrendiğimiz zaman veteriner hekimin tavsiyesiyle sosyal medyadan yardım kampanyası başlattık şansımıza yurt dışından birisi bize yardımda bulundu üstünü biz ekledik.
o zamanlar 20000 tutacağını tahmin ediyorduk hemen kredi çektik ama maalesef benim bebeğim ilk ilaç bitmeden hayata veda etti.
fip tedavisi 84 gün tedavi bittikten sonra gözlenme süreci var ondan sonra kedinin iyileştiği düşünülüyor diye biliyorum tekrar hastalığı yaşamaması için stres oranı azaltılıyor eğer kedi kısırlaştırılmadıysa kısırlaştırılıyor vs.
tedavi sürecinde bağışıklık güçlendirici vs kullanılmıyor riskli olduğu için tedavi bittikten sonra veteriner kontrolü ile bağışıklık güçleniliyor ve kontroller sık sık yapılıyor.
kedilerde korona olayı her kedi sahibini korkutan bi durum fipten dolayı ama bu süreçte bizim hekimimiz bizi çok bilgilendirmişti bu konuda sürekli araştırma yaptığını söyleyip bize anlatıyordu bu düşük bi ihtimalmiş.
bu korku ile yaşamak zorundayız ama bunu çok fazla düşünmemeye çalışalım biz kedimiz için elimizden geleni yapalım inşallah.

edadnmzr
edadnmzr

118613

Çok teşekkür ederim. Koronavirüs biten geçen bir şey değil her zaman vücudunda taşıyacak. Ben diş etlerinde yangı olduğu için ve geçmediği için veterinere gittiğimde korona olduğunu öğrendim. Öksürükle kusmayla falan gitmemiştim yani. Veterinerimiz de bu virüs hep kalacak önemli ola fipe çevirmemesi dedi. Bazen korona dolayısıyla üst solunum yolu hastalıkları oluyormuş onlar da tedavi edilebilir antibiyotiklerle

edadnmzr
edadnmzr

118613

Rica ederim, ben de çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Kimsenin yavrusuna bir şey olmasın hep sağlıklı olsunlar inşallah 💚

citirbebegim
citirbebegim

13135

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Öncelikle çok çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin miniğinize inşallah bir an önce iyileşir. Ama ilk önce siz güçlü olsun pozitif olun her zaman, kesinlikle hissediyorlar çünkü tüm duygularımızı. Bu zorluktan inşallah kolaylıkla çıkacaksınız. Peki bu koronavirüs ne kadar sürüyor? Fipe çevirmeden kaç güne iyileşiyor kediler, bünyeye ve bağışıklığa mı bağlı? Kesinlikle çok zor kimseye yaşatmasın Rabbim. Okudukça insan korkuyor haliyle :( keşke Türkiye’de de bir tedavisi olsa da bu kadar pahalı olmasa ilaçlar. İnsanlar zaten para yetiştiremiyor hiçbir şeye. Dolar üzeri olunca iyice zor oluyor. Tek temennim bütün canlarımızı korusun Allah 🙏🏻

citirbebegim
citirbebegim

13135

Tüm dualarım ve pozitif hislerim sizinle 🙏🏻 İnşallah rahat rahat atlatacak sorun sıkıntı olamayacak. Yavrunuza da güç kuvvet diliyorum 💚 tekrar çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.

orhdoner
orhdoner

135494

Allah şifa versin tez zamanda inşallah tum hastalara ve canlılara sizin yavrularınıza da dermansız dert vermesin verenlere de şifa versin tez zamanda inşallah umarım kimsenin yavrusu bu hastalığa tutulmaz ❤️🙏

Palyaco
Palyaco

218519

Anne sütünü 2 ay çok iyi alan yavrular bağışıklığı güçlü oluyor tabi beslenme biçiminde vitamin değerleri burada d vitamini çünkü ev kedileri maalesef d vitamini alamıyor kullandınız mamanin d vitamini cok önemli ve takviye d vitamini olmazsa olmazlardandir

Palyaco
Palyaco

218519

Güneşe çıkaramıyorsaniz d vitamini takviyesi alın

orhdoner
orhdoner

135494

Amin sizden de Allah razı olsun cümlemizden inşallah ❤️🥰🙏

edadnmzr
edadnmzr

118613

orhdoner
İnşallah ❤️ Allah kimseye yaşatmasın bu hastalığı 🙏

orhdoner
orhdoner

135494

Amin 🙏 inşallah 🥰❤️

Palyaco
Palyaco

218519

1200 ıu fena deyil d vitaminidir tabi buna ek d vitamini lazim bağışıklık için kedinizi hergun 11 15.00 güneşe çıkarın

simbakedi
simbakedi

136205

ben seyi merak ediyorum gs tedavisinden sonra ne oluyor? bir tanidigimin kedisi bu sekilde atlatti yardimlarimizla vs ama sonrasi icin neler oluyor, artik hasta degil mi?

citirbebegim
citirbebegim

13135

Lavinia17 başınız sağolsun, çok üzüldüm. Ama siz elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız zaten. Demek ki miniğin ömrü o kadarmış. Hep diyorum cennetten izliyorlar şimdi bizi. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Her bilgi benim için çok önemli, hiç bilgim yoktu doğru düzgün. Stres ve bağışıklık en büyük etken o zaman. Bağışıklığı yüksek tutmak gerekiyor olabildiğince. Rabbim tüm yavrularımızı korusun, evlerden uzak olsun inşallah 🙏🏻 Her zaman olumlu düşünmek gerekiyor kesinlikle.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 694 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR