Kedileri Alıştırma

nisacar
nisacar

1546 Puan

Kedilerini alıştırma süreci aylar süren var mı aramızda? Kızım 1 yaşında. Yeni gelen oğlumsa 2 aylık. Yaklaşık 3 haftadır bizimle ama kızım saldırgan olduğu ve aşılamadığı için sürekli karşılaştırmıyoruz.
Koku alıştırması, oyuncak değişimi, pozitif kodlama her şeyi kuralına uygun yapıyoruz ancak kızım çok ciddi agresyon gösteriyor. Benzer durumlar yaşayan var mı?

3 CEVAP

Looneytunes
Looneytunes

658

Merhaba ben de ikinci kedi sahiplenmek istediğim için konuyu takipteyim. Bazı kedilerde aylar sürebiliyormuş siz sabırlı olun eminim ki zor bir süreçtir Allah kolaylıklar versin. Umarım daha bilgili arkadaşlar yazar biz de öğrenmiş oluruz.

Aysenuraslan2
Aysenuraslan2

1065

Ben de yakın zamanda ikinci kedimi sahiplendim. İlk başta yeni gelen çocuğu ayrı bir odada tuttum. Kumu, yatağı, maması ve oyuncakları her şeyi ayrıydı. İlk günler çok zorlandık, oğlum hep tısladı ona. Koku alıştırması yapmaya başladım birbirlerinin eşyalarını koklayıp durdular. Yavaş yavaş aynı odada beslemeye başladım. Sonra birbirlerinden yemeye başladılar.


Ve iki ay oldu geçen günlerde yeni kedimiz geleli. Büyük kedim onu öyle çok seviyor ki. Sürekli yalıyor. Erkek olmasa annesi gibi davranıyor diyeceğim o derece😁
Yani demek istediğim sabır ve zaman çok önemli . Ben inanıyorum ki her kediciğin yanına bir kardeş olmalı. Umarım alıştırabilirsiniz.

komurlolis
komurlolis

113309

İlk kedinizin karakterine ve evi sahiplenme derecesine göre değişir alışma süreçleri, kolaylaştırmak
için bir araya getirdiğinizde aynı tabaktan yemek yedirebilirsiniz ben öyle yapmıştım ilk denemede hiç sorun çıkarmamışlardı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 207 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR