Kediler Kuyruk Hareketi

Arzbala
Arzbala

4266 Puan

Kedimin kuyruğu istemsizce titriyor sebebi ne olabilir? Hatta oda rahatsız oluyor bu durumdan bazen kuyruğunu yakalamaya çalışıyor bazende kuyruğunu toplayıp üzerine yarıyor. Sizce neden olabilir?

7 CEVAP

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba kısır mi kediniz degil ise erkek kediler yapıyor öyle koku falan bırakmak için ya da oyun oynuyor olabilir

edadnmzr
edadnmzr

118613

Kuyruğunu toplayıp üstüne yatıyor demişsiniz iki bacağının arasında olup üzerine oturuyorsa tedirgin güvende değil anlamına gelir. Titretme olayı çiftleşme isteği belirtisi, istemsizce yapmıyordur kendisi titretir. Benim kedim de bir aralar kuyruğunu yakalamaya çalışırdı. O bir problem değil ama kuyruğunu bacaklarının arasına alıp oturması yatması falan hiç iyi değil

catangel
catangel

1020

Ortamda onu huzursuz edecek bir şeyler var mı. Bunu genelde kediler şiddet gördükleri zaman da yaparlar. Beklediğim sokakta ki bebeklerden biliyorum. Kedinizin güvende olduğundan emin olun. Onun dışında söylemişler zaten çiftleşme isteğini de gösteriyor. Yaşı geldiyse eğer kısırlaştırma uygulamasını biran önce yaptırın. Psikolojileri çok bozuluyor çünkü bu dönemde.

catangel
catangel

1020

Beslediğim* demek istedim.

Arzbala
Arzbala

4266

9 aylık kedim 3 kez kızgınlık dönemi yaşadı şuan sanki 4. Kızgınlığına giricek gibi fakat o tuhaf miyavlaması ve hareketleri yok yani tam olarak girmedi her an girebilir gibi. Veterinerim 1 kez daha kızgınlığa girsin bitince kısırlaştırırız bekleyelim dedi onu bekliyoruz. Kedim dişi o evin prensesi kimse ona yüksek sesle dahi konuşmaz onu tedirgin edicek hiç bir şey olmadı kuyruğunu bacak arasına almıyor yattığı zaman yanına toplayıp kuruğunun üzerine patisini yada başını koyuyor. Ve aşırı tüy dökmeye başladı. Kızgınlık dönemine girsem mi girmesem mi diye düşünüyor gibi şu anda :) tüyleri içinde gimcat biotin malt sipariş verdim inşAllah fayda eder.

edadnmzr
edadnmzr

118613

Anladım kuyruğunu toplayıp üzerine yatıyor diyince bacaklarının arasına alıp yattığını düşündüm değilse problem yok :) kızgınlık dönemini kolayca atlatıp sağlıklı şekilde kısırlaştırılır umarım geçmiş olsun 🐾

Arzbala
Arzbala

4266

Çok teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 241 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR