Kediyi Dışarı Çıkarma

Arkadaşımın bir sorusunu ileteceğim. Kedisi kucakta sokağa çıkmayı çok seviyor hiç yere indirip dolaştırmıyor zaten kediyi(kendini yere atmaya çalışmıyor kedi uslu baya) ama çekindiği bir konu var sadece 1. Doz karma ve iç dış parazit tedavileri yapılmış kuduz ve 2. Doz karması henüz yapılmamış, kedi hastalanır mı diye soruyor. Dışarı çıkmasında bir sıkıntı var mı?

6 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

118613

Bence dışarı çıkarmaya alıştırmasın ilerde hep kapıya bağıracak özellikle kızgınlıkta dışardan korkmayacağı için kaçar bile.
Şu anda kucağında dışarı çıkıyormuş yerde falan olmadığı için bi hastalık kapmaz diye düşünüyorum

Dkd
Dkd

12416

Hastalık konusunda kendi kucağından başka yere temas etmeyeceği için bi sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama dışarı birkaç kez çıkarıp devamını getiremeyecekse kediyi alıştırmasın derim. Çünkü sık sık kaçmak isteyebilir.

simbakedi
simbakedi

136205

bence de alistirmasin. zaten kucaginda gezdiriyor sorun olmaz hastalik konusunda ama tasmasini takmasi gerekir yine duzenli cikaracaksa. kedi uslu da olsa bir arabanin korna calmasina bakar kacmasi. o yuzden duzenli yapacaksa da gogus tasmalarina alistirsin

Looneytunes
Looneytunes

658

Başlarda ben de kendi kedim için aynısını düşünüyordum, ailem kedi bakımı konusunda çok eğitimsiz olduğu için kedimin tamamen evde yaşamasına olumsuz bakıp bana dışarı çıkart diye psikolojik baskı yapıyorlardı. Ben de kucağımda bahçeyi bir iki kere gösterdim hiç yere inmedi. Ve kedimde resmen bir obsesyon başladı. Seslerden dış kapıdan biri geleceğini ne zaman anlasa beklemeye başlıyordu. Resmen evdeki herkes biri kediyi tutarken topluca girip çıkıyordu kedim kaçmasın diye. Daha sonra bir gün fırladığı gibi mahalledeki anne kediyle karşılaştı e anne kedi de yavrusuna zarar gelecek zannetti tabii ki ve dövüşmeye başladılar. Ben tabii saniyede araya atladım kedim eve koşarak geri kaçtı. Bütün bunlar 30 saniye içinde gerçekleşti ve yaşadığım stresi size anlatamam. Hem benim hem kedimin ömründen ömür gitti. Şuanda asla böyle bir şey yapmıyorum. Arkadaşınıza söyleyin bir kediye yuva olarak yeterli şey yapıyor zaten. Bütün bu ihtimallere ve strese değer derse çıkartabilir tabii ama ben önermiyorum. O hataya ben düştüm siz düşmeyin diyorum.

blue_hpood
blue_hpood

128183

göğüs tasmasına alıştırsın mutlaka. ayrıca kucağında dolaştırmak yerine, çimenlik, güvenli bir alanda dolaştırsın. ben ara sıra çıkarıp dolaştırıyorum, hep aynı yere gidiyoruz ve başka kedi köpek sık olmuyor. bu arada beş aylıkken kısırlaştırmasını öneririm.

sametozger
sametozger

106576

Kaçma ihtimali yüksek o riske girilmez

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 226 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR