Erkek Kedi Kısırlaştırma Operasyonu Hakkında Bilgi

Viandbo
Viandbo

233 Puan

Merhabalar 5 buçuk aylık kedim var. Veterinere götürdüğüm zaman kısırlaştırma vaktinin geldiğini söyledi ama başka bir veteriner hekime sorduğumda ise bana 1 yaşından önce kısırlaştırılırsa çeşitli problemler yaşanabileceğini söyledi. Kararsız kaldım açıkçası sizce kırlaştırma operasyonu için çok mu erken yoksa şuanki haliyle yaptırılabilirmi konu hakkında bilgi ve deneyim sahibi olanlar cevaplayabilirse çok sevinirim .

7 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

hicc kizginliga girmeden goturun kisirlastirin. aklim olsa 1 sn bile beklemezdim ben. ne kizginlik stresi cekmesime gerek var ne de o deneyimi yasamasina. kan testi/gaz anestezi/dikissiz ameliyat ile sorunsuz atlatabilirsiniz. hadi iciniz rahat etmedi diyelim 6. ayda yaptirin isterseniz. her veterinerin gorusu ayri ama 1 yasinda kisirlastirinca elinize gecen bir sey olmuyor, 6. ayda kisirlastirirsaniz kediniz 6 ay daha bu stresi yasamamis oluyor. ben dd bekledim 10-11 aylik olana kadar hem bazi sorunlardan dolayi hem de bunu dogru buldugum icin ama dedigim gibi pismanim. kan tahlili temiz cikti, gaz anestezi ile birlikte dikissiz ameliyat yaptilar. 1.30 saat sonra kedimi almaya gittim uyanikti, sadece sarhos olmus gibiydi. dikissiz ameliyat oldugundan ek bir bakim gerekmedi kumunu degistirdik o gun temizledik o kadar. baslik da takilmiyor yalamasinda da sorun olmuyor yarayi. 4-5 saat sonra mama vermemizi soyledi veteriner, oyle yaptigimizda da hicbir seyi kalmadi kedimin eski halimize donduk. narkozlu halde bile top oynamaya calisiyordu hatta. kisirlastirmadan 1 hafta once de bagisiklik guclendirici kullandim ki kan testi temiz ciksin ve kolay atlatsin diye, oyle de oldu. vedavet kullandim ama cok pahalilasmis su an maalesef, zorunlu degil zaten.

edadnmzr
edadnmzr

118613

1 yaş geç, 6 aylık olunca kısırlaştırılır.

edadnmzr
edadnmzr

118613

Kısırlaştırma için erken değil ama kediniz kızgınlığa girmediyse şu an gerek yok 6 7 aylıkken kısırlaştırırsınız :)

blue_hpood
blue_hpood

128183

beş aylıkken kısırlaştırdım, hiçbir sorun yok. ne koku bıraktı, ne çiftleşme hareketi. tertemiz kısırlaştırdık. beklemeyin, kızgınlığa girmesi olgunlaşması lafları palavradır.

Dkd
Dkd

12416

Kedinizi hiç kızana girmeden kısırlaştırmak hem onun sağlığı için hem de kızan döneminde yaşayacağı stresi yaşamaması için çok önemli.

_SeNa
_SeNa

113983

Kedim 6 aylıkken veterinere danıştık küçük duruyor biraz daha büyüsün dedi bizde 7,5 aylıkken kısırlaştırıcaz yani 1,2 hafta sonra. Kısırlaştırma icin bence 6 7 ayı bekleseniz daha iyi olur daha büyük olmuş olur ameliyat ağır gelmesin sonra

Lils
Lils

125528

En mantıklısı ilk ya da ikinci kızgınlıktan sonra bence.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 212 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80818 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR