Sokaktan Kedi Aldım Ne Yapmalıyım

GudsVrede
GudsVrede

188 Puan

İyi günler dilerim. Dün sokakta bir kedi arkama takıldı kucağıma aldım inmedi bende bırakamadım. Eve getirdim. Öncelikle tavuk eti verdik çok az yedi su verdik biraz içti. Ama bugün ne verirsem vereyim yemedi su içmedi süt verilmemesi gerekiyor biliyorum ama biraz baktım verebilirsin dediler verdim cok az bir şey içti. Neler yapmalıyım bilmiyorum kaç aylık hangi mamayı almalıyım başka neler yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Kedim sürekli bir ses çıkartıyor ama ne olduğunu anlayamıyorum mırlamak deniyor sanırım . Ve bakamayacağımı anlarsam ne yapmayalım bunun hakkında da bilgi verirseniz çok memnun olurum iyi günler dilerim. Büyüklüğünü gösterebilmek adına uğraştım.


15 CEVAP

diablerose
diablerose

119757

herhangi baska bi kediniz var mi? bu kedinin haricinde?


sorunuzun cevabina gelirsem, belki acıkmamistir henuz. genel ahvali nasil? enerjisi yerinde mi

Eğer sahiplenmek istiyorsan veterinere götür ilk fırsatta, tavuk haşlayıp aynı suda havuç patateside haşlayıp püre haline getirip bi mama hazırlayabilirsin. Bununla ilgili tarifler internette mevcut benim kedime ben yaş mama niyetine yapıyorum yiyor. 2 3 aylık bir kedi gibi duruyor. Bir tas su koy önüne o yer tuvalet sıkıntısı olabilir ama o yüzden şimdilik bir odada dursun. Alma imkanın varsa kum alıp gelebilirsin kedi kumu bi poşet üzerine biraz kum işini görür bu gecelik

GudsVrede
GudsVrede

188

Tüm yazdıklarınızı dikkatle okudum ve notlarımı aldım. Her birinize çokça teşekkür ediyorum dediklerinizi dikkate alıyorum ve ona göre hareket ediyorum tekrardan teşekkürler iyi günler dilerim

Azemm
Azemm

11366

Maşallah bence 2 aylık bir bebek. Yavru kedi maması ile besleme yapmalısınız. Onun iyiliği için market maması kullanmayın. Özellikle whiskastan uzak durun. Petshoptan ya da internetten satın alabilirsiniz.


Bütçenizi bilmediğim için genel bir öneri yapacağım.
Mystic
Brit Care
Nd
Sanabella
Bozita

Azemm
Azemm

11366

Büyük ihtimalle eve uyum sürecinde. Bir de isterseniz veterinere muayeneye götürün. 50 lira gibi bir ücreti var diye biliyorum.

diablerose
diablerose

119757

ya hem de kucak kedisi 💓 klinige goturun baktirin. bi genel muayene etsinler. ve simdiden ilerde olasi surpriz masraflari vs icin kenara para koyun. mama su kum en temel alisverisleri duzenli harcama gerektiren. demisbaslar ise kum kabi ve tasima kabi.


mama su kabi almadim hic. evdeki kullanilmayan kase tabaklar hep kedimin zimmetinde artik.
oyuncak alana kadar aluminyumdan top kagit burusturup top sise kapagi pipet gayet yeterli olur

edadnmzr
edadnmzr

118613

Merhaba öncelikle veterinere götürün. 10 günlük bir deneme süreci oluyordu eve alışması, sizin alışmanız falan. Benim kedimi alma hikayeme benziyor sizinki de o yüzden hislerinizi de çok iyi anlıyorum. Veterinere gittikten sonra o 10 günlük zaman dilimi de bitince aşıları başlayacak. İç dış parazit ilk götürüldüğünde yapılıyordu sanırım ondan emin değilim ama 10 gün sonra Karma-1 aşısı olacak.
Karma-1 den 3 hafta sonra Karma-2 olacak. Bir de lösemi ve kuduz aşıları var isteğe bağlı. Ben yaptırmadım açıkçası ama veterinerinizden güzelce bilgi alıp siz karar verirsiniz buna. Küçükken aşılar fazla oluyor; saydıklarım yani. Büyüdükçe sadece iç dış parazit yaptırıyorsunuz 2 3 ayda bir.
2 aylık civarında bu yavru. Veterinere gittiğinizde kum, taşıma çantası, kum kabı, mama gibi temel ihtiyaçlarını almalısınız şimdilik. İlk başta her şey zor gibi geliyor ama zamanla tecrübe sahibi oluyorsunuz merak etmeyin :) Çok tatlı bu arada yavrunuz da maşallah

Lils
Lils

125528

Mama olarak 1.5 kg mystic ya da prochoice alabilirsiniz uygun fiyata bu 1 ay yeter en az. Sonra kalıcı olursa daha kaliteli mama alıp büyük paket alırsınız böylece kilo fiyatı aynı olsa bile daha kaliteli mama alırsınız çünkü 1.5 kg mamalar büyük pakete göre 2-3 kat daha pahalı. Veterinere gidin. Adana'daymışsınız orada veterinerler daha uygun olur. Ben İzmir küçük ilçedeyim ve muayene ücreti yok aşılar 80tl. Ocak ayında zamlanir fiyatlar her yıl. Şimdiden aşı yaptırmak en iyisi o yüzden. Kuduz aşısı ilçe tarımda 2.5 TL orada yaptırın bence. Gideceğiniz veterinerlere ilk önce muayene ücreti ve aşı fiyatlarını sorun arayıp çünkü 80tl ye yapanda var 170tl ye de. Mırlaması iyi bir şey mutlu olduğunu belli eder ama bir süre sonra azalıyor mırlamalar genelde alıştığı için yeni ortama. Süt vermemeniz sindirim için daha iyi. Süt ishal yapabilir.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Yavru Kuru mamasi almanız gerekli. Bütçe söylerseniz ona göre mama önerisinde bulunuruz
Vet hekime gidip genel muayene yapılmalı
İç dış parazit
Kuduz karma ve gerekli görülürse lösemi aşısı
Kediniz mutluysa mırlar.
İlk başlarda zorlana bilirisiniz. Ama 1 ay sabrederseniz gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Ama ben bakamam eminim derseniz daha fazla büyümeden (büyüdükçe yuva bulma şansı azalıyor) sahiplendrime ilanı açmalısınız. (Petlebi, pet arkadaş, Instagram, Twitter ve Facebook'tan gibi pek çok yerden ilan açarsanız o kadar hızlı olur yuvalanması.)
Süt vermeyin ishal olur.
Oyun oynuyordu enerjikse sorun olduğunu düşünmüyorum. Ama halsiz duruyorsa bir vet hekime götürün mutlaka.
Kolay gelsin şimdiden

blue_hpood
blue_hpood

128183

et balık tavuk vs haşlayabilirsiniz, daha çok büyük değil. kuru mama olarak n&d veya acana verebilirsiniz ama tavsiyem et balık haşlama yapıp vermeniz, bir süre. bakamayacaksanız mutlaka sahiplendirin, henüz küçük, sahiplenmek isteyen olabilir.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Kedili hayatınız kutlu olsun :)
Çok şanslısınız, bazı hayvanlar tarafından biz insanlar seçiliriz, siz de seçilenlerdensiniz belli ki:)
Üstelik bazı kediler kucak sevmezken sizinki hep sizinle birlikteymiş gibi kucağınızda :)
Fotoğraflara bakıldığında 2 aylık gibi duruyor , elbette emin olamayız.
Kedilerin mırlaması huzurun işaretidir, keyfin de..Kediler sürekli miyavlamayabilirler zaten..
Kedinizi bir veterinere götürün iç dış parazit aşısı ve karma aşısı olsun..Karma aşı çok önemlidir zaten bulunamamaya başladı, o yüzden ihmal etmeyin..Biraz araştırın karma aşıyı, ne kadar hayat kurtarıcı olduğunu anlayacaksınız.
burada arama filtrelerinden ve youtubedan nasıl tuvalete alıştırabiliceğinizi kolaylıkla öğreniceksinizdir.
Bütçenize uygun yavru kedi maması alabilirsiniz ..Ama market mamalarından uzak durun.
Cam , seramik , çelik vb kaplardan mama ve su kapları hazırlayabilrisiniz.Plastik kaplar çene aknesi yapıyor ..
Kedinizin içiceği suyu günde bir kaç kez tazelemeniz gerekir.
Evde pişmiş etlerdeki baharat ve tuz kedilerin sağlığına zararlıdır, bu konuda özen gösterin lüfen.Ayrıca inek sütü ishal ya da mide ağrısı yapabilir.

GudsVrede
GudsVrede

188

yok hayır başka bir kedim yok ilk defa bir kedi sahiplendim. genel olarak çok bitkin enerjisi yerinde değil. Benim kucağıma gelip yatıyor

GudsVrede
GudsVrede

188

Anladım teşekkür ederim peki dün biraz daha miyavlıyordu bugün miyavlamaları azaldı bunun hakkında ne diyebiliriz.

GudsVrede
GudsVrede

188

Anladım çokça teşekkür ederim cevaplarınız için başka önerebileceğiniz bir şeyler var mı benim yapabileceğim bütçe fazla olmadan olursa çok memnun olurum

sametozger
sametozger

106576

Veterinere git hemen aşıları yaptır ve sağlık muayenesi yaptır durumu iyi olmuyor sokak kedilerinin genelde

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 419 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR