Yavru Kedilerimizde Pire :(

seraperpek
seraperpek

4970 Puan

Merhaba.. bahcemizde besledigimiz 5 yasindaki bir kedimiz yavruladi. Su an yavrulari ile birlikte evimizde bir kösede bakiyoruz. Fakat 1 haftalik yavrularda muhtemelen annelerinden gelen pireler var. Henüz 1 haftalik olduklari icin dış parazit yapilamayacak tabiiki.. kendilerine rahatsizlik vermemesi icin pirelerden nasil kurtarabiliriz yavrulari? Yardimci olabilecek var mi?

5 CEVAP

kedi_55
kedi_55

917

Bir kaç dilim limonla 1 su bardağı suyu kaynatın soğuyunca kedilerin tüğlerine derisine değmeden sürün bir gün öyle kalsınlar sonra yıkayın 1 haftada bir kere uygulayın ve vet götürün pire ilcı pire damlası yapsınlar kuru sabun alın kediler için onunla arada yııkayın pireden kurtulanları diyerlerin yanına yaklaştırmayın yoksa iyice çoğalır şimdiden kolay gelsin.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Hindistan cevizi yağı sürün tüylerine.

seraperpek
seraperpek

4970

Yavrular henüz 1 haftalik. Annelerinin kokusundan vb etkilerinden dolayi emzirmemek ya da bakmamak gibi bir durumu olur mu acaba? Su an sadece tuvaleti icin disari cikiyor. Onun disinda hic yanlarindan ayrilmiyor?

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Sanmıyorum böyle birşey olacağını. Ve pirelerden kurtulmak zorundasınız, bunun da zararsız yolları malesef biraz kokulu. Yapacak bir şey yok.

kedi_55
kedi_55

917

Sürdüğünüz şeylerden dolayı annesi bırakmaz ama bırakın birazdaha büyüsünler bahçede baktığınıza göre pireler sıkıntı olmaz 1,5 2 aylık olunca gerekli olan herşeyi yaptırın annesi bıraksa bile ihtaçları olmaz sahiplendirirsiniz ama yinede dışarda oldukları için doğaya karışmayın derim birazdaha büyüsünler önlem.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 583 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR