4 Aylık Kedi Kızgınlığa Girer Mi?

dmlkra
dmlkra

234 Puan

Kedim erkek 4 aylık dün kolumun üstüne çıkıp bir şeyler yapmaya başladı.Videosunu çekip arkadaşıma attım.Kızgınlığa girmiş gibi gözüküyor dedi.Bugün yine aynı şeyi yaptı.Cidden girmiş gibi duruyor bu anormal mi veterınere gidicem aşımız var o zaman da sorucam ama çok merak ettim ne düşünüyorsunuz ?

8 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

118613

4 aylık kedi kızgınlığa girmez içgüdüsel olarak yapıyordur diye düşünüyorum

Miscatt
Miscatt

11393

Benim oğlan da 4 aylık çiftleşme hareketleri yapıyor🤦🏻‍♀️
Veterinere 1 hafta önce gittim sordum içgüdüsel olarak yapıyor şuan çok erken 9-10 aylıkken kısırlaştırma öneriyorum dedi.
Bende bekliyorum bakalım o hareketlerden başka yaptığı bişey de yok zaten.

komurlolis
komurlolis

113309

Girmez bence de erken baya

Pamukhanim1
Pamukhanim1

3951

Kızgınlık dönemi kedinin gelişimsel hızına bağlı olduğu için kızgınlığa girmiş olabilir bunu veteriner hekimin teyit etmesi daha doğru bir karar olur.

blue_hpood
blue_hpood

128183

girebilirler. tıpkı insanlar gibi kedilerde de bireysel farklılıklar bulunur, kısırlaştırabilirsiniz. internetten araştırıp karar verin, dört aylıkken de güvenle yapılabilir.

buseevecan
buseevecan

850

Bizim küçük kız dört buçuk aylıkken girdi kızgınlığa , girebilir yani . Kızgınlığa girdiğini veterinerde öğrendim bunu da söylemek isterim

Palyaco
Palyaco

218519

Cok cok erken 8 aylıkken başlıyorlar Tekir kediler 6 aylıkken başlıyorlar

simbakedi
simbakedi

136205

4 aylık başlayabilir benimki de 4.5 aylıkken başlamıştı. çevresel faktörler, kedinin olgunlaşma hızı, bünyesi vs her şey etkiler bu süreyi. zaten büyük kedilerin yaptığı çiftleşme hareketleri/çiftleşmeleri de içgüdüsel. sadece kediniz kendini tanıyor, ergenliğe giriyor denebilir. benim kedim peluş oyuncağı ile bu hareketleri yapmaya başlamıştı, yok ettik ortadan o oyuncağı :D her kedi koku bırakmaz ama belki peluş oyuncak tetikler diye hiç barındırmadık ortalıkta. sizin de aklınızda olsun. daha çok topla-oltayla oynatıyoruz. koşmasını sağlıyoruz ki daha çok enerji atsın böyle şeyleri düşünmeye ve yapmaya fırsatı ve enerjisi kalmasın diye

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 279 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR