Lösemi Aşısı Korkusu

mycutecat
mycutecat

4739 Puan

Kedimin lösemi dışında tüm aşıları tam ve düzenli şekilde yapılıyor ancak lösemi aşısı için kafam da çok soru işaretleri var çok ağır bir aşı olduğunu ve bazı kedilerin bu aşıyı kaldıramadığını okudum sizler yaptırıyor musunuz?

10 CEVAP

citirbebegim
citirbebegim

13135

Bu korkular ve düşünceler yüzünden ben yaptırmadım. Yaptırmayı düşünmüyorum. Ekstra olarak mantar aşısı da yaptırmadım.

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba evet ben yaptırıyorum herhangi bir sorun olmadı şükürler olsun bu zamana kadar 🙏

Vejnurs
Vejnurs

3897

Merhaba ben maalesef 1 doz yaptırdım bilmediğim için kedim ölümden döndü ikinciyi yaptırmadım vet de değiştirdim çok pişmanım bi daha asla yaptırmam

Miscatt
Miscatt

11393

Bende tedirginim lösemi aşısı için şuan için düşünmüyorum yaptırmayı.

edadnmzr
edadnmzr

118612

Ben de yaptırmadım ama biraz da korkuyorum lösemi olursa diye. Gerçi dışarı çıkan biri değil nerden gelecek bilemiyorum ama dolaylı yoldan biz bulaştırabilir miyiz acaba kedimize başka kedilerden ? Yaptırsam mı acaba diye düşünüyorum çok ikilemdeyim

bademk
bademk

2313

Veterinerimiz dışarıya çıkmıyorsa başka kedilerle teması yoksa yaptırmanıza gerek yok dedi ben de yaptırmadım ama yaptıran arkadaşlarımın kedilerinde bir problem olmadı.

EdaKa
EdaKa

821

İlk aşılamalarında lösemiyi yaptırdım ben. Sonrası için kafam karışıktı sizin gibi. Birkaç gün önce hekimimizle bu konuyu konuştuk, zaten lösemi olan bir kedi lösemi aşısı olursa kaydedebiliyoruz, bu sebeple lösemi aşısından önce kan testi yapılırsa hiç sorun olmaz dedi. Şu an yıllık aşılama dönemindeyiz, hâlâ kafam karışık…

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Yaptırmadım ve yaptırmayacağım. Lösemi aşısı ağır bir aşı , kaldıramayan kediler olabiliyor. Bizim sıpa hassas bünyeli zaten.
Bu öyle bir aşı ki , Allah muhafaza her iki durumda da keşke dedirtebilir.
Ancak ben hekimimize danışıyorum.Destekleyen hekimlerde var ancak ben bizim veterinerimize kadar çok güveniyorum ki..Kimseye de yaptır a da yaptırma diyemeyiz , herkesin ciddi anlamda araştırarak , tüm riskleri bilerek alması gereken bir konu..

anti_duayen
anti_duayen

927

3 kedim var.. Lösemi,kedilerde bulaşıcı olduğu için her ne kadar dışarıya çıkmasalar bile tedbir amaçlı yaptırıyorum.. Özellikle evinde birden fazla kedisi olanların yaptırması gerektiğini düşünüyorum.. Çünkü bu hastalık tuvaletlerinden de geçebiliyormuş.. Onları riske atmamak gerek..Ağır bir aşı olduğu söyleniyor ama biz sorun yaşamadık..

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Ben de mantar ve lösemi yaptırmadım. Karma, iç dış parazit, kuduz düzenli yapılıyor. Hekimimizin tavsiyesiyle çok sık aşı yapmıyoruz zaten evde yaşayan dışarı çıkmayan canlılar kuduz olma ihtimali ne kadar fazla olabilir ki?


Ayrıca yıllık check up hayat kurtarıcı. Mutlaka yaptırmalısınız bir hastalik varsa erken teşhis koyulabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 412 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR