Kedim Çok Korkak Olmuş. Çok Çaresiz Hissediyorum

Cemikoko
Cemikoko

3959 Puan

2 haftadır kedimden ayrı kalmak zorunda kaldım.Geldiğimden beri kedimin korkaklaştığını farkettim.
Ayağa kalkıyorum kaçıyor, örneğin kafamı kaşımak için elimi kaldırıyorum kaçıyor, kendisini sevmek kucaklamak istiyorum yine kaçıyor....
İnanılmaz korkak olmuş. Çok zor sevdiriyor kendini.


Neden bıraktınız vs konularına girmeyin ltfn. Mecburdum ve olan oldu. Çözüme odaklanmak istiyorum yalnzca.


Sadece onu eski haline döndürmek için neler yapmam lazım yardımcı olurmusunuz.


En önemlisi eski haline dönermi?

9 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

118613

Döner. Biraz kendi haline bırakın alışması için bence. Kaçtığında üstüne gitmeyin zamanla düzelecektir.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Kendini çok sevdirmesi normal , bir süre ayrı kalmışınız..Bu nedenle onun da ilgi ve şefkate biraz daha fazla ihtiyacı var..Siz onun beklediği ilgi ve şefkati ona sundukça herşey normale döner..Korku kısmı da..Fakat yeniden güvenli bağlanmasını sağlayın.Yani onun şsteklerini uyun..Sevgi , kucak istemiyorsa rahat kalsın..Korktuğunda yumuşak bir ses tonuyla konuşun, gözlerinizi gözlerine odaklayıp kısıp açın..Kedi dilince öpücüktür bu ve güvenli bağlanmada çok işe yarar..Ama dik dik bakmayın kediler bunu savaş ilanı zannediyor.Kararınca..

Miscatt
Miscatt

11393

Alışması adına biraz kendi haline bırakın üstüne gitmeyin zamanla yine sizin varlığınıza ve sevginize alışacaktır diye düşünüyorum.

teddybal
teddybal

123878

Bir ara benim kızım da durup dururken beni gördüğünde belini dikleştirip kaçmaya başlamıştı bir iki hafta her hareketimde canına kastım var gibi böyle kaçtı, gerçekten neye alındı bilmiyorum hala, bense hiç üstüne gitmedim ama her uyuduğunda okşayıp öpüp seviyordum, sık sık da elimle mama uzatıp gelmesini bekliyordum dayanamayıp geliyordu(ama bitirip tazı gibi kaçıyordu hdhdh), böyle böyle yavaş yavaş bıraktı normale döndü, sizinki de döner yani endişelenmeyin.

Cemikoko
Cemikoko

3959

Aiy çok tatlısınız çok mutlu oldum teşekkür ederim hepinize❤❤❤❤❤❤🥰🥰

Cemikoko
Cemikoko

3959

İçim rahatladı teşekkür ederim hepinize ❤🥺

edadnmzr
edadnmzr

118613

Döner. Biraz kendi haline bırakın alışması için bence. Kaçtığında üstüne gitmeyin zamanla düzelecektir.

Minigimmm
Minigimmm

11838

Biraz zaman tanıyın, düzenlerinin bozulmasından hiç hoşlanmıyorlar degisikliklere hic acik değiller o yuzden de evin içinde bir insanin varlığının bir canlinin veya bir esyanin varligi yerinin değişikliği çok etkiliyor onlari. Mesela benim kedim çok tuy döküyor dediğimde bir veteriner hekim hic son zamanlarda evde bir degisiklik birinin kaybi gidişi veya bir misafir gelme durumu falan oldu mu demisti. Hassaslar bu konuda. Şöyle örnek vereyim 1 haftadır buyuk temizliğe giriştik evde halilar perdeler kaldirildi kapilar bacalar hersey yikandi dun halilar yikamadan geldi sermeye başladık miniğimin şaftı kaydı ne yapacağini şaşırmış gibi oda oda gezip tum her yeri kokladi ve en ufak bir seste harekette korkup kaçmaya başladi. Bugün o halinden eser yoktu halilarin üzerinde keyif yapiyor. O yüzden sizin kedinizinde garip davranmasi normal düzelecektir kendi haline bırakın biraz :)

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

yaninda yavas harekeet edin, elinizi hizlica hareket ettirmeyin mesela, uyumaya gececegi zaman yumusak bir ses tonuyla ismini soyleyin o sekilde uykuya dalsin, yavas yavas sevin, belki sizin yoklugunuzda bir olaydan korkmustur, sakin yaklasin bir sure sonra normale doner

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 499 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80818 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR