Kedi Kısırlaştırması Hakkında

ogzglrg
ogzglrg

987 Puan

Merhaba 10 aylık bir tane dişi eşek sıpam var, kendisini kısırlaştırmak istiyorum burada ve internette okuduğuma göre ''gaz anestezi'' en iyisi duruyor fakat çevre veterinerlere sorduğumda gaz anestezi yöntemini kullanmadıklarını söylediler. Bu çok büyük bir sıkıntı oluşturuyor mu? Yani gaz anestezinin normal anesteziden hem kedi hem de benim açımdan bir avantajı/dezavantajı var mıdır?

5 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

118612

Gaz anestezi olsa iyi olurdu fakat aşırı bir sıkıntı olmaz. En önemli şey kısırlaştırma öncesi kan testi bence. Veterinerlere test yapıp yapmadıklarını sorun. Bir de estetik dikiş olursa daha iyi olur. Çok geçmiş olsun bir an önce atlatırsınız bu dönemi umarım :)

Azemm
Azemm

11366

Merhaba. Daha önce gaz anestezi yöntemiyle kedilerime herhangi bir işlem uygulanmadı. Ancak bu hafta içerisinde bu konu ile alakalı başlık açılmıştı. Soru cevapta "gaz anestezi" diye aratıp yanıtlara göz atabilirsiniz.

hannnngggg
hannnngggg

115022

veteriner hekim bir arkadaşım gaz anestezi ile katı anestezi arasında pek bir fark olmadığını söylüyor gaz anestezi daha çabuk uyanmasını sağlıyor cihazdan bunu gozlemleyebiliyorlar katı anestezi böyle değil severek izlediğim veteriner hekim bahadır doğan youtube videosunda anestezi hakkında detaylı bir video yayımladı ona bir gözatabilirsiniz

komurlolis
komurlolis

113309

Kedinizin kendine gelme süresi biraz artar, kusma olasılığı artar

NorthNight
NorthNight

16576

Kedim bugün kısırlaştırıldı. Gaz anestezi değil, normal. Aradaki fark anestezi etkeninin vücuttan atılma süresi. Normal yöntemde direk damar içine enjekte edildiği için vücut onu biraz daha uzun sürede atıyor. Ketaminin etkilerinden biride kusma, dolayısıyla kusabilir. Kusmasından korkmaya gerek yok, eğer 2-3 gün devam ederse sıkıntı. Kedime gelecek olursam, dişi. Bir saat kadar operasyon sürdü. Bir saat sonrada uyandı. Eve geldik şuan yaklaşık 9 saat geçti, bir defa banyoya gidip kustu, henüz yemek yemedi sadece biraz su içirdim enjektör ile. Ve hala tam anlamıyla refleksleri yerine gelmedi. Şuan için güncel durum bu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 226 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80384 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR