Bol Sorulu Uzun Bir Başlık

sultansbutler
sultansbutler

12552 Puan

Abim kedi bakmak isterken, gökten düşmüşcesine dün akşam köpeklerin ortasında bir kedi bulundu akşamında bize geldi. Sormak istediklerimi yazayım size.


Fotoğrafını da ekliycem ve veterinere bi görünecek. Ama şu anlık yaş tahmininde bulunabilecek birisi var mı? Çünkü ne maması almamız konusunda kararsız kaldık tamamen yavru gözükmediği için 4 kilo Kuzulu yetişkin bonacibo almaya karar verdik kısa süreliğine. Kısır değil ondan eminiz.


Yaşı konusunda şöyle düşünüyorum. Ağzı inanılmaz kötü kokuyor. Ve baktığımda diş etlerinde kızarıklık ve üstten yeni çıkan 1 çift diş olduğunu gördüm. Diğer dişler yetişkin dişleri acaba diş değiştermenin son evresinde olan 6 ila 8 aylık bir yavru mu? Ve ağız kokusunu dr animal alsak günlük kullanımla geçirebilir miyiz?


Kum olarak oskaryum pelet aldık. Biraz kumar oynamış olduk ama peletin faydalarını bildiğim için ucuz bi markayı öğrenci haliyle aldırdım abime xd kullanan var mı acaba yorum yapabilecek? Ya da o cidden kötü aynı fiyat skalasında bunu deneyin diyecek birileri?


Son olarak da 10 kilosu max 300₺ olan tercihen 250-270₺ civarı mama öneriniz var mı? Yoksa istediğini al zaten o seviyedeki mamalar çok benzer mi dersiniz?


Şunu da belirtmek istiyorum. İlla yavru diye tutturmayın. 3-5 yaş yetişkin ya da 1 yaş altı kediler de inanın bir yavru kadar özel ve güzel. Öyle bir kedi ki Aslan Bey. Tek istediği uyumak, bizim üstümüzde uyumak, bize temas etmek :D Tırnak çıkarmıyor, kucaktan inmiyor. Tırnak kesmeye, yıkamaya, kurutma makinesini kullanmaya hepsine izin verdi asla agresifleşmedi. O yüzden ön yargılarınızı bir kere kırdınız mı gerçekten kazanan siz olursunuz.


19 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Maşallah ne kadar güzel 😻😻 sağlıkla büyüsün inşallah. Üste çıksın diye yazdım. Allah sizden razı olsun çok güzel yapmışsınız sahiplenmişsiniz bu yavruyu 🙏🏻

sultansbutler
sultansbutler

12552

@AhsenAise şimdilik o zaman bonacibo ve yaş mama ile devam edelim. Tüyleri için de bi vets plus somon yağı aldıracağım. Matlık ve küme kümeliği yıkamayla bile geçmedi. 1-2 aya paşamız evde pohpohlansın daha da güzelleşecek inşallah.

Bsrvrlacr
Bsrvrlacr

2152

Ne kadar güzel tertemiz bir can yinede iç paraziti mutlaka ertelemeyin veterinerinizde yapacaktır hemen zaten 🐾
Ben kedimde iç parazit problemi çektiğim için temkinliyim bu konularda

AhsenAise
AhsenAise

114820

Resimde büyük görünebiliyorlar, resime bakarak 8 ay civarı sanki ,ağız kokusu diş çıkarma kaynaklı da olabilir , Allah korusun enfeksiyon da ,vet ön muayene den sonra bilgilendirir sizi , ilk etapta büyük ambalaj mama almayın neli seviyor, hangi markayı yemeyecek bilemezsiniz , bonacibo ek besin takviyeleri ile rotasyonlu kullanımda sizi üzmez ,güle güle büyütün ,ayrıca cokkkkk tatlı bu sıpa ya MasaAllah 😍

Dişleri çok da kötü görünmüyor. Yar vs yok. Enfeksiyon olsa şişik kırmızı bir görünümü olurdu ve yemek yiyemezdi. Diş değişiminin de bir ağız kokusu sebebi olabileceğini varsayarsak 6/8 aylık bir yavru olması epey muhtemel. Ama ağız kokusunun sebebi taa iç organlara dayanan bir problem de olabilir ama çıkmakta olan bir dişin olduğunu varsayarsak bu düşük bir ihtimal.


Kum konusunda eğer şu anki peletten memnun kalırsanız tabii devam edin. Ama yok olmuyor derseniz açık kap kullanmak şartıyla kokusuz bir bentonit de iş görür bence. Tabii size kalmış, ama pelet öneremeyeceğim hiç kullanmadım çünkü:(


Mama konusunda bonacibodan sanırım bir tık daha pahalı ama bütçenize uyan mystic var. İçeriği ne kadar doğru tartışılabilir ama en azından taze et bulunma ihtimali var. Bu bile onun segmentindeki mamalar için koca bir artı. Bol bol da evde yaptığınız yaş mamalarla desteklerseniz tadından yenmez bence.


Çok şeker bir şey, iyi ki evinizi açmışsınız. Yeni yuvasında mutlu olsun şimdiden

Mystic'e alternatif happy cat de var bu arada. Rotasyonlu kullanılabilir.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Pek bisey bilmiyorum ama bu ne tonton bi pamuk seker😍😍

AhsenAise
AhsenAise

114820

Arada haşlanmış tavuk yumurta ve yoğurt verirseniz , özellikle yumurta sarısı çok faydalı olacaktır , tüyü kadar ömrü olsun yumurcagin , emeklerinize sağlık

sultansbutler
sultansbutler

12552

@Afedersinizamasakinm mystic'in içeriğine inanmıyorum ama bu kadar yüksekten attıklarına göre içinde illaki bi et kırıntısı vardır jdjsskwkdnje. Bonacibo bitsin dönüşümlü olarak yerse bu mamalardan alırız. Pelet de umarım üzmez bizi.

Cemikoko
Cemikoko

3959

Bence 8-9 aylık falan. Biz bebişimize gimcat kitten vitamin veriyoruz tüyleri için inanılmaz işe yaradı. İlk geldiğinde tüyleri havada uçuşuyordu şimdi eldivenimize doğru düzgün tüy çıkmıyor bile:)
Bu vitamini öneririm çünkü aynı zamanda sizinkinin dişleri için de iyi geleceğini düşünüyorum.
Sokaktan gelmiş bu yaşına kadar ne yiyip içti bilinmez. Bonacibo da tuz içerikli bir mama, bence bitirip bir tık da olsa daha iyi bir mama bulabilirsiniz. Bu konuda çok bilgim yok öneride bulunamıyorum, sadece Bonacibo çok da şey değil onu biliyorum:) ama ek gıda ve vitaminlerle desteklerseniz belki bir şeyler olabilir. (Ev yoğurdu, yağsız peynir, haşlanmış yumurta, yıkanmış rondoda iyice çekilmiş yumurtanın kabuğu inanıllllmaz kalsiyum içerikli. Yaş mamasına karıştırıp verebilirsinz.)
Çocuğunuzla uzun sağlıklı ömrünüz olsun🥰🥰

Cemikoko
Cemikoko

3959

***yıkanmış rondo demedim tabi😂😂 yumurtanın kendisi için demiştim de saçma bir cümle kurmuşum.😬
Ben yumurtayı iyice yıkayıp haşlıyorum. Tam pişmiş olacak şekilde. Sonra kabuğunu rondoda un kıvamı gibi çekip yaş mamaya karıştırıp veriyorum sokaktaki canlara. Çok çok çok faydalıdır. Aşırı tavsiye ediyorum.

sultansbutler
sultansbutler

12552

@Cemikoko öğrenci haliyle bakmak zor oluyor inanın ama bu garfield kılıklıyı da köpeklerin arasında bırakamazdık. Şimdilik bonaciboyu bi bitirsin. Çok sürmez yaklaşık 6 ay içinde kısırlaştırması da yapılır. O zamana kadar biriken parayla da bi üst düzey kısır maması alırız. Dişler için dr animal kullancağız tüyler için dediğiniz maltı ya da vets plus somon yağı deneriz.

Cemikoko
Cemikoko

3959

Haklısınız, yargılamak amaçlı dememiştim:( her şey ateş pahası zaten.
Sadece içeriğini çok dövenler oluyor,tuz içerikli olduğundan dolayı diye bildirmek istemiştim. Hemen hemen aynı fiyatlarda daha iyi bir mama bulursunuz umarım. 🙏🏻

diablerose
diablerose

119757

ne de gürbüz masallah. veteriner yasiyla ilgili tahmini bisi soylucektir, o zmna kadar elinizde hangi mama varsa ondan verin, zaten idareten yicekse.

hannnngggg
hannnngggg

115022

allahım ne guzel bır kedi bu dişleri bana guzel gorundu diş cıkarıyorsa agız kokusu ondandır mama olarakta istediğini al bence gonlun neye kayıyorsa hepsi pahalı zaten djdjjd

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 659 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 8 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81435 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR