2 Kedim De Vefat Etti

2 kedim vardı biri Narin adında dişi scottish fold diğeri de Bulut adında erkek scottish foldtu. Anne oğuldular aralarında 1 yaş vardı 1 ay farkla vefat ettiler.
Bir kedi için yeteri kadar uzun yaşadılar bir 13 biri diğeri 12 yıl yaşadı ama ben daha onlara doyamadım. 2 ay geçti yeni yeni toparladım mamaları sokak kedilerine verdim.
İkisinide haketmedim ikiside eklem rahatsızlığı yaşıyordu, ben yeteri kadar iyi bakamadım diye kendi mi suçluyorum ama bu iş böyle gitmicek evde tek başıma bunları düşüne düşüne kafayı yicem.


Yeniden bir can sahiplenmek istiyorum bu sefer köpek olsun istiyorum. Şimdilik yeni bir kedi sahiplene bilecek kadar dirayetli hissetmiyorum ama köpek bakmayıda hiç bilmiyorum. Köpekler hakkında bilgi alabileceğim bir site, blog gibi bir şey biliyor musunuz?

13 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Öncelikle başınız sağolsun..Hepimiz bu canları kaybetiğimizde o kadar canımızın yandığı yetmiormuş gibi , bir de kendimizi suçlarayak kendi canımızı acıtabiliyoruz..Bu da bilmeden kendi kul hakkımıza girmemiz demek..Biraz daha zamanla umarım kendi yakanızı bırakır , ölümlerini sevgiyle kabule geçersiniz..
12 ve 13 yılın ardından kaybetmek çok sarsıcıdır ve siz daha iyi baksaydınız da bir gün melek olacaklardı..Değil mi?
Köpek bakımı için buradan bizler de sizi destekleriz.Youtube da KKA var, onları da dinleyebilirsiniz.
Yaşam alanınız ve yaşam koşullarınız köpekli hayata uygun mu ?
Köpeğe diyelim evde bakıcaksınız, bunun tuvalete çıkartması var..Öyle hadi hava soğuk 2 dakikada çabucak yapsın bitsin yok.Ya da onun günlük enerjisi adına gezdirilmesi gerek , bunlara hazır mısınız ?
Mesela hangi köpeği sahiplenmek istersiniz ? Cüssesi büyük oyuncu bir yavruyla baş edebilir misiniz ?
Ya da yaşadığınız yerin iklimine uygun bir köpek bulucak mısınız?
Sorular sorular..
Hiç bir bilgi vermediğiniz için çok genel sorular bunlar..

@superisi814 teşekkür ederim, KKA iyi bir kanala benziyor.


@gimlihanim 13 yaşında ki kedim zaten çok yaşlıydı bir kaç dişini de kaybetmişti yavaş yavaş ömrünü tamamlatığı belliydi eklem rahatsızlığıda vardı çok dokunmazdık canı acımasın diye. Sürekli yatağında yatardı mamasını ağzına kadar götürürdük hiç tepki vermedi öylece vefat etmiş. Belli bir neden yok. Veteriner hekimimiz kalpten olabileceğini söyledi sessiz ani ölülerin nedeni genelde kalpten olurmuş.


12 yaşındaki kedimizinde ölümüne kronik böbrek yetmezliğine bağlı. Cinsi scottish folddu zaten böbrek rahatsızlıklarına yatkınlıkları var. O da yaşlıydı, bu kadar dayana bildi.

orhdoner
orhdoner

135444

Başınız sağolsun Allah size sabır versin çok üzüldüm 🙏😓 Melek olmuşlar hep içinizde yaşayacaklar bilen arkadaşlar köpek ile ilgili yorum yaparlar şimdiden hayırlı olsun 🙏

Palyaco
Palyaco

218519

12 ve 13 sene ömürleri var başınız sagolsun bu cins kedilerin diğer tüm kediler 13 ve 15 ömürleri var üzülmeyin iyi bakmışsınız ömürleri boyunca

@Arzbala
veteriner hekim tehşisi koyana kadar inanmıyordum osteokondrodisplazi ye. Ne biliyim herkes kedisinin sağlıklı olduğumu söylüyordu filan özel bir besleme yapmadım piyasada ki en iyi denilen mamaları besledim gimcat in mallarını kullanırdım özellikle multivamini.
Tehşisten sonra glukozamin kullandım. Vet's Plus Glucosamine ni.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Başınız sağolsun. Çok üzüldüm. Lütfen kendinizi suçlamayın. Elden malesef bir şey gelmiyor.
Ne oldu da arka arkaya vefat ettiler acaba? Sizi rahatsız etmeyecekse bilmek isterim.

Arzbala
Arzbala

4266

Başınız sağolsun çok üzüldüm size tavsiyem köpek sahiplenmeyin kedi sahiplenin 2 tane kangal köpeği olan biri olarak söylüyorum bakımları çok zor hatta artık veterinerler bile gelmiyor bize bakmak istemiyorlar korkuyorlar. Ama küçük ırkları çok bilemiyorum fakat küçüğü büyüğü zordur çokta fark etmez gibi geliyor. Kedi ev bakımı için çok ideal. Ama siz bilirsiniz tabikide.

Arzbala
Arzbala

4266

Benimde foldum var 9 aylık çok korkuyorum eklem ağrısı çekicek diye siz ne gibi önlemler almıştınız neler kullandınız banada bilgi verirseniz çok sevinirim umarım benim çocuğumda uzun yaşar. Malesef hepimizin bir sonu var siz kendinizi suçlamayın eminim çok güzel bakmışsınızdır. 💕

theyusra
theyusra

16477

ilk defa köpek sahiplenecekler için en az 10 aylık köpekleri öneriyorum, çünkü inanın tamamen tecrübesiz birisi olarak bir köpeğin ergenlik (6-8 ay arası) dönemlerine tanıklık etmek istemezsiniz. bir de ilk defa köpek sahipleneceğiniz için köpeğin belli bir ırk olması daha iyi olur, karakterini daha çabuk oturtursunuz. ama yok ben illa yavru istiyorum derseniz sokaktan çalın bir tane zaten yavruların hepsi aynı oluyor :)

Arzbala
Arzbala

4266

Böbrek rahatsızlığı olan çok su içiyormuydu peki benimkisi iyi içiyorda. Mamadan fazla su içer neredeyse. Bende glukozamin malt kullanıyorum teşekkürler

@Arzbala malesef çok su içmezdi hep ıslak mama ile su ihtiyacını karşılamaya çalışırdım. Su içmeleri önemli gerçekten. Su şelaleri var onları önerim ben satın almadım akvaryum motorundan bir düzenek kurdum o da iş görüyor. O su içmesini arttırmıştır ama geç kalmıştım çoktan böbrek yetmezliği tehşisi konmuştu. Su şelakesi almanızı ya da kendiniz yapmanızı öneririm.

Arzbala
Arzbala

4266

Benim Balam çok su içiyor şükür sürekli tazeliyorum evin bir çok yerinde su bulunduruyorum sürekli içiyor. Teşekkürler su şelalesinede bakıcam.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Başınız sağ olsun🙏😔 Zaten scottishler eklem rahatsızlığı yaşıyorlar er ya da geç. O yüzden çiftleştirmeyin diyoruz. Allah bol sabır versin size🥺

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 568 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR