Kedilerinize Vitamin Veriyor Musunuz, Hangi Vitamini Veriyorsunuz Ve Ne Kadar Sıklıkta?

pisiannesii
pisiannesii

3737 Puan

kedilerinize vitamin veriyor musunuz, hangi vitamini veriyorsunuz ve ne kadar sıklıkta?

19 CEVAP

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba ben önceden veriyordum hastayken kedilerim veteriner vermişti petimunex diye şurup onu kullandık iyi geldi. Şuanda durumları iyi olduğu ve mamasının içeriği de iyi olduğu için kullanma ihtiyacı hissetmiyorum fazla vitamin de böbrek ve karaciğeri yoruyor onun yerine evde haşlama birşeyler yapıp duyuna haftada iki kere kızılcık suyu ekleyip veriyorum.Ayrıca probiyotik yoğurt ya da kefir de kullanıyorum uzun zamandır bağışıklık açısından iyi geliyor.

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba haftada iki kere yaş mamaya bir çay kaşığı ekleyip veriyorum tarifi @palyaço arkadaşdan almıştım. Bir tatlı kaşığı kızılcığı 1 bardak kaynar suya atıp prese sonra çıkarıyorum 15 dk sonra suyunu süzüyorum kalanı kavanozda dolapta saklıyorum ya da kendim de içiyorum bazen C vitamini bol olduğu için bizlere de faydalı zaten ☺️

Lils
Lils

125528

Vitamin gerekli değil bence. Onun yerine sık sık haşlama et ya da yaş mama daha mantıklı

Dkd
Dkd

12416

Teşekkürleer

Palyaco
Palyaco

218519

Vest plus vitamin hergun 3 cm veriyorum d vitamini var içinde evde yaşayan kediler icin hergun vermek gerekiyor

citirbebegim
citirbebegim

13135

Haftada 2 kez sıvı probiyotik
Haftada 1 kez sıvı glukozamin
Haftada 3 kez gastrointestinal macun
Haftada 2 kez kitten macun
1 ay sürecek olan bağışıklık güçlendirici tablet, vedavet markasının.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Merhaba ben mama olarak Acana kullanıyorum evde de bir tüp dolusu vitamin var ama ben vermiyorum çünkü Acana kaliteli bir mama gerekli vitaminler ve eklentiler mevcut. Sentetik vitamin miktarı az bir mama. Siz de kaliteli bir mama kullanıyorsanız vitamine gerek yoktur aksine böbreklerde taş oluşumu gibi zararı dokunabilir. İnsanlardan örnek verelim hiçbir hastalığınız yok ancak düzenli c vitamini d vitamini falan tüketiyorsunuz. Bir süre sonra zararını görürsünüz. Çok da kaliteli olmayan bi mama kullanıyorsanız da vitamine vereceğiniz parayla daha kaliteli bi mama alabilirsiniz. Hadi yok onu da alamıyorsunuz o zaman çok sık olmamak kaydıyla vitamin verilebilir haftada iki üç kez yeterlidir.

Dkd
Dkd

12416

@orhdoner
Kızılcık suyunun tarifini ve ne kadar miktarda kullandığınızı söyleyebilir misiniz? Kaç gün kullanıyorsunuz bir de bir kez yapınca?

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Eskiden gimcat multivitamin kullanmıştık sonra daha kaliteli mamalara geçtik premium segment denilenlerden. Sonra petlebi sağ olsun hediye gönderdiler vet’s plus multivitamin de vardı kolide. Ancak ben bir iki kez tadımlık verdim daha düşük segment bir mama geçersem eğer kullanmayı düşünüyorum.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Zaten bana gelen tüpün son kullanma tarihi 2024 o zaman kadar saklıyabilirim😁

AhsenAise
AhsenAise

114820

Aminosol

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bence kaliteli bir mama ve evde verilen balık tavuk vs başlamayla aslında vitamine çok ihtiyaç yok ama ben arada aşağıda yazdıklarımı veriyorum önlem amaçlı.


Vetsplus bağışıklık güçlendirici tablet haftada 2 yaş mamasına karıştırıyorum


Biofeline üriner sistem tablet haftada 2 yaş mamasına karıştırıyorum


Gimcat multi vit tabs ve çeşitli tabletleri dönüşümlü ara ara veriyorum


Gimcat macunlarından indirimde buldukça karışık almıştım şuan ishal durumu olduğu için pek vermesem de onları da dönüşümlü olarak arada veriyordum

Dkd
Dkd

12416

1 çay kaşığı çok az değil mi fazlasının zararı olur mu acaba 1 yemek kaşığı eklesek ya da her gün versek. Doğal bi besin sonuçta

orhdoner
orhdoner

135444

Fazla gelebilir diye ben vermedim yine de vitamin tabi aslında ama ben de bilemiyorum zarar olur mu o kadarı @palyaco arkadaşın veterineri o kadar verin demiş koruma amacıyla ondan dolayı da ben de öyle verdim.

Azemm
Azemm

11366

Şuan nd kullanıyoruz. Düzenli olarak da yürek, taşlık, ciğer, böbrek, çemensiz pastırma, haşlanmış yumurta yediriyorum. Haftada iki kez de vetsplus hairball özellikli multivitamin veriyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 681 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR