Barf Diyeti Nedir??

ceren_6
ceren_6

857 Puan

özür dilerim ama hiç denemediğim için bilmiyorum barf diyeti nedir ne işe yarar ?

6 CEVAP

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Sokak kedilerini barf ile beslemeyin. Çiğ et çok dikkatli ve temiz bir şekilde verilmelidir. Aksi takdirde iç parazit ve salmonella'ya neden olur. Koyduğunuz yemeği anında yemezlerse onlara zarar verirsiniz.

yasement
yasement

119858

Sokak kedilerine uygun degil malesef. Barf biraz titizlik gerektiriyor. Ayrica baska yerde kuru mama yiyebilirler ve ikisinin midede pek karismamasi gerekiyor sindirim sureleri farkli oldugu icin, bunyeyi yormamak lazim.

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

Barf Nedir?
BARF, Biologically Appropriate Raw Food (Biyolojik Olarak Uygun Çiğ Besin) teriminin kısa adıdır. BARF diyeti; taze dana ve tavuk ürünü ile sebzenin uygun miktarlarının karışımından oluşmaktadır. Pişmiş yiyecek yemek üzere evrimleşmemiş hayvanlarımızı, aslına en uygun şekilde beslemenin tek yolu budur.


Neden Barf?
Standart hayvan maması üretiminde kullanılan son derece yüksek ısı, vitaminler, mineraller ve enzimler gibi besleyici pek çok maddeyi yok etmektedir. Böyle bir ürünün hayvanınıza etkili bir besin sunması ve sağlıklı büyümesine yardımcı olması mümkün değildir. Bu yüzden çiğ besin diyeti hayvanlarımız için en uygun biyolojik diyettir. Evcil hayvanlar için satılan ısıl işleme maruz kalmış ve çeşitli kimyasallar kullanılarak üretilen mamalar uzun sureli kullanımda kısıtlı bütçeleri zorlayacak bir unsurdur, bu işin ekonomik boyutu aynı zamanda hazır mamalarda insanların yiyemeyeceği kalitede etlerin kullanıldığını göz önünde bulundurursak evcil hayvanlarımızın sağlığını da tehdit etmiş oluruz. İşte bu noktada hayvan sahiplerinin evlerinde hazırlayabileceği ekonomik, lezzetli aynı zamanda sağlıklı mamalar işinizi kolaylaştıracaktır. Evde hazırlanan mamaların lezzetli ve sağlıklı olmasının yanında oldukça zahmetli maliyetli olacağını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. İşte bu noktada çözümünüz BARF oluyor.
Mama üreticileri ısı işleminden sonra besin değeri azalan maddeleri desteklemek adına katkı maddesi eklemek zorundadırlar. Fakat BARF’ta durum çok farklıdır; Çünkü ürünler üretime taze gelir tüketime kadar tazeliğini korur. BARF katkı maddesine ihtiyaç duymaz. BARF tamamen doğal ürünlerle ve hijyenik ortamda üretilmiş olmasının yanı sıra evcil dost sahiplerine ekonomik ve pratik çözümler sunmaktadır.
Canlıların doğasına uygun beslenme, metabolizmasının sağlıklı ve doğru çalışmasını sağlayacaktır. BARF hayvanın ömrünü uzatır, bağışıklığını arttırır. Alerji sorunlarını ortadan kaldırır. Diştaşı oluşumunu engeller, hayvanınızın ağzı kokmaz. Ayrıca köpeğinizin kaslarını güçlendirir. Çiğneme hareketi mideyi, besin kütlesine hazırlar. Daha sağlıklı deri, tüy ve tırnaklar meydana gelir. Köpeğiniz kokmaz, dışkı ve gaz kokusu sorunu azalır. Karnivorların (etobur) ihtiyacı olan Ca/P oranları BARF içeriğinde dengeli düzeyde olduğu için kemiklerde oluşan kireçlenmelere karşıda etkilidir.


Barf'ın Amacı Nedir?
Barf optimum sağlığı amaçlar. En iyi diyetin en iyi sağlık anlamına geldiği teorisini üzerinde yoğunlaşır. Barf genç hayvanların genetik mükemmelliğini göz önüne alarak vücutlarının her parçasının kusursuz şekilde büyümesi ve gelişmesini sağlar. Barf evcil dostlarımızı uzun ömürlü, sağlıklı ve sorunsuz bir yetişkin haline getirerek gelecek nesillerin sağlıklı üremesini amaçlarının temelini oluşturur. Barf dostlarımızın genetik potansiyellerini maximum düzeye çıkarmasındaki temel amaç hayvanların doğasındaki haraketli ve aktif bir yaşam sürme güdülerini ortaya çıkarmaktır. Barf olarak her zaman doğallığı vurguluyor ve biz onların çok uzun yıllar sağlıklı kalmalarını istiyoruz.


Alıntı

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

Rica Ederim :))

ceren_6
ceren_6

857

teşşürler cevabınız için bende parkta beslediğim kedilere barf diyetine başlatim ozaman sağlık açısından daha iyi belliki

ceren_6
ceren_6

857

Peki sizin dediğiniz gibi yapıcam

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1079 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR