Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Merhabalar, ben ilk defa bir kedi sahiplendim, 2 hafta önce. İç-Dış parazit ilacı ve Karma-1 aşısı uygulandı. Sıra lösemiye geldi. Ancak bu aşıyı vurdurma yanlısı olmayan veterinerler duyunca tereddütte kaldım. Çok ağır yan etkileri olduğu da söyleniyor. Nadir rastlandığı için vurdurmama taraflısı olan da var. Vurduranlar ve vurdurmayanların görüşlerini, gerekçelerini ögrenmek istiyorum.
Bununla birlikte genelde yavruluk döneminde lösemi oldukları, eğer sahiplendikten sonra başka kedilerle teması vb. olup olmazsa hayat boyu bir risk olmayacağı doğru mu, yoksa tamamen toksik maddeler (evdeki temizlik maddeleri vs. mi) bu kanseri tetikliyor?
Merhabalar bende kedime 11 haftalıkken lösemi yaptırdım iç dış parazitten sonra lösemi yapıldı kedime karma aşı covidden dolayı piyasada yok falan demişti vet karma için gittim direkt lösemi yaptı bu aşı hakkında da hiç bi fikrim yoktu aşıdan yaklaşık 24 saat sonra kedimde halsizlik iştahsızlık kusma kanlı ishal başladı yaklaşık 4-5 gün yaşadık bu süreci çok kötüydü her gün ağlamaktan bi hal olduğum zamanları hatırlamak bile istemiyorum veteriner değişikliği yaptım yeni vet kurtardı kedimi yoksa ölecek diye bekliyordum artık ikinci doz aşı yaptırmadım bi daha da asla lösemi aşısı yaptırmam bu benim kedimde olan durum her kedi de olacak diye bi şey yok siz güvendiğiniz vet ne derse onu yapın
Ben yaptirima taraftariyim
Kıyamam, çok üzüldüm :( Sizin şikayetlerinize benzer yan etkileri birkaç yerde daha okudum, kedilerde kansızlığı da tetikliyor, ölümden dönen kedicikler olmuş yaptırdıktan sonra. Benimki de çok narin, Karma-1 aşısında çok rahattı, ama lösemi aşısına güvenemedim. Veteriner olduğu halde kendi kedilerine vurdurmayanlar var. Üstelik bir yandan da zaten bu aşının yüzde yüz koruma sağlamadığını da itiraf ediyorlar. Bunun oluşma risklerini irtadan kaldırıp, kedinin aşı dışındaki gıda & vitamin takviyeleriyle bağışıklığını güçlü tutmaya çalışmak daha kesin bir çözüm diye düşünüyorum. Bu yüzden sıralamada Lösemi-1 olsa da Kuduz aşısı ve son olarak Karma-2 yaptırmayı düşünüyorum sadece.
Merhaba
Kedilerde lösemi bulaşıcı..Birden fazla kediniz varsa tuvaletlerinden de geçebilen bir hastalıkmış.. Bende 3 tane var ve lösemi aşısı yaptırdım.. Herhangi bir yan etki olmadı..Sanırım bu durum kediden kediye değişebiliyor.. Son karar sizin..
Merhabalar sevgili anti_duayen,
Tek kedim var, tek de kalacak. Dışarıdaki kedilerle de hiçbir teması olmadan yaşayacak. 6,5 aylık idi sahiplendiğimde. Sonuçta dışarida bir müddet başka kedilerle kaldigindan veterinerim en azindan kedime bir sey bulasip bulasmamis oldugunu anlamak icin test onerdi, ondan sonra lösemi asisina karar vermemi onerdi. Test alinmasini onayladim ama asiya temkinli yaklastigimi gorunce tercihime pek saygi duyar gibi davranmadi acikcasi. İsrarci oldu vurdurmam icin. Dediginiz gibi kediden kediye degisen durumlar olabilir, iste tam da bu belirsizlik, yani yan etki olarak neyle karsilasacagimi bilememek tedbirli olmaya itiyor beni.
normalde biliyorsunuz karma ve lösemi aşıları 2 doz vuruluyor, karma aşı zaten her türlü 2 tane olmak zorunda ama ben löseminin de 1 doz vurulması gerektiği düşüncesindeyim. evet 2 doz gereksiz ve fazla olabilir ama 1 doz olunmalı bence, hemen yaptırmanıza gerek yok kendini tamamen toparladıktan bir kaç ay sonra da yaptırabilirsiniz.
Ben vurdurmamıştım leukemia
Biz henüz hastalığından dolayı iç dış parazit harici aşı yaptıramadık ama lösemi aşısı bence yaptırılmasa da olur. Genel olarak aşılara çok sıcak bakmayan biri olsam da kesinlikle kedime tüm aşılarını yaptıracağım (lösemi hariç onu test yaptırmadan yaptırmam)
Anket benim için yol gösterici oldu. Katılanlara teşekkürler. Kedimin bundan sonra tek yaşayıp bir temas durumunun da olmayacak olmasına binaen bu aşıyı yaptırmama kararı aldım. Kuduz ve Karma-2 ile devam.
Sevgili Warriorsans,
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Size aynen katılıyorum. Risk faktörlerini azaltıp -mumkunse yok edip- genel anlamda kedinin bağışıklığını güçlendirmek (buna gida, vitamin ve mineral takviyelerinden, onu mutlu edip stressiz ve mutlu bir yasam şekli sunmaya kadar bagisikligi dusurebilecek her etkenden uzak durmak) en akillicasi diye düşünüyorum ben de.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.