Tasma

Arkadaşlar merhaba. Benim kedim dişi 4 aylık.2-3 aylıkken tasma takmaya çalışıyordum ama istemiyordu ben de takmıyordum. Ama dün biraz alışsın diye yeni tasma aldım ve taktım hep onunla uğraştı çıkartmak istedi.Ben çıkartmaya çalıştım ama hep yırttı beni.Daha sonra tasma ağzına takılmış çok kötü durumdaydı bildiğiniz ağzının içinde tasma var.Çıkartamadık hemen kestik tasmayı.Çok korktuk.Ama tüm ev kedileri tasma takıyor ve ben de istedim bir daha da takmam ama.İçinizden var mı tasma sevmeyen kediniz?

8 CEVAP

sedoli
sedoli

582

Merhaba. Kediler ilk 1-2 yıl çok hareketli olduğu icin tasmayı bu dönem geçtikten sonra takmaya başladım. Zorlanınca kendinden açılan tasmalardan takmanızı tavsiye ederim, aynı durum tekrar yaşandığında tasma açılır ve kurtulur minik :)

sezind
sezind

14105

Benim 6 kedim var hiçbirine tasma takmak gibi bir işkence yapmıyorum. Size de tavsiye etmem. Sürekli boynunuzda bir şey olduğunu düşünün rahatsız edici değil mi? Bir de o tasmanın bir yerlere takılma ihtimali v.s var. Gereksiz bence.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

tasmanızın ucunda kedi zili var mı? benimkilerde vardı ve zilin olduğu kısmı kestim. sadece dışarı çıktığımızda tasmalarını takıyorum. evde o kedinin sizin olduğunu göstermenize ihtiyaç yok :))

efruzg
efruzg

114397

3aylık kedim var 1.5ay gibi bir süredir tasma takıyorum evde heryere girip çıktığı icin yukarı kata çıktığı icin mecbur taktım ben.. zil sesinden buluyorum . Taktıgımda bir iki gün kasıdı hemen alıştı .suan sadece arada bir çıkartıyorum rahatlasın diye :)

betulaltundal
betulaltundal

35470

Benim kedim de başlarda hiç sevmediği için takmadık ama 5 6 aylık olduğunda yeniden denedim ses çıkarmadı alıştı kısa zamanda. İlerde bi daha deneyin şuan zaten erken bence. Evden çıkarken benim aklım kalıyor takıyorum nolur nolmaz diye, sürekli tasmayla dolaşmıyor. Çok gevşek takarsanız ağzını arasına geçirir çok sıkarsanız da bunalır ayarını iyice yapmak gerek ama şuan küçük olduğu için her tasma bol gelebilir dediğim gibi ilerde deneyin bir daha

KedimVar
KedimVar

119251

Ben takıyorum sorun çıkmıyor. Nadiren bol olduğu için ağzına girmiyor oynarken o kadar. Lastikli baya hafif bir tasma.

Çok teşekkürler bu arada evet zilliydi tasma

KedimVar
KedimVar

119251

Ağzına giriyor*

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 710 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR