Kedimi Kısırlaştırmam Gerek- Önerilere Ihtiyacım Var

CananLucky
CananLucky

581 Puan

merhaba,


kedim geçen ay 2 kere çişini tuvalet kabının yanına yaptı. Hemen veterinere sordum. Ergenlik olabilir, korkmuş olabilir yada koku bırakmış olabilir dedi. Kedim 8. ayını tamamlayacak. ergenlik olduğunu düşünüyorum. koku bıraksa pis bir koku alırdım. hiç koku almadım. korkmuş olabilir de, bilemiyorum. ama eve hakim. sese hakim. Her ihtimale karşı kısırlaştırmak mantıklı geldi. Erkek olduğu için 800-1200 tl arası fiyat verdiler. bana fiyatı fazla geldi. Şuan 5 kilo ND mamasına 518 tl veriyorum. Kumu 4 paket 215 tl. bu ay kısırlaştırmaya ayırabilecek bütçem yok. şimdi tanımadığım yerde de yaptırmak korkutuyor. cins olduğu için benden habersiz çiftleştirme yaparlar mı bilmiyorum. 400 , 300 tl fiyat verenler oldu ama 3,4 gün kendilerinde kalması gerektiğini söyledi. İlk defa yapacağım için tedirginim.


13 CEVAP

Sizden habersiz çiftleştirebileceklerini sanmıyorum. Zaten gün içinde alıyosunuz. Yani biz hiç ayrılmadık 2 saatte dişi kedimizi bekledik aldık. Erkek kedilerin operasyonu çok daha kısa sürüyor. Bu sürede imkansıza yakın bir şey. 3-4 gün kalsın diyenlere kesinlikle vermeyin saçmalamasınlar. Erkek kedi anında kendine geliyor operasyondan sonra niye kalcakmış.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Özellikle erkek kedilerde sabah veterinere götürürsünüz akşam alırsınız çok kolay bir ameliyat. Bence birkaç veterineri daha arayın Google yorumlara bakın içinize sinen bir yerde yaptırın derim. Şimdiden geçmiş olsun

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

İlk defa duyuyorum 3-4 gün kalması gerektiğini söyleyen bir veteriner. Ameliyattan sonra antibiyotik vs iğneleri oluyor onun için bile her gün götürmeniz istenir genelde. Kaldı ki erkek kedilerin kısırlaştırma operasyonu çok çok daha kolay. Bence bırakmayın kedinizi. Operasyon bitene kadar bekleyin. İyi olduğunda alın evinize götürün. İlaç vs olacaksa da her gün götürürsünüz. Şimdiden geçmiş olsun.

Lils
Lils

125528

Ameliyattan birkaç saat sonra alabilirsiniz kediyi normalde. 3-4 gün kalmasını isteyen klinikler genelde antibiyotik için söylüyor. Belki almak istediğinizde ısrarcı olursanız kabul ederler.

CananLucky
CananLucky

581

Hemen almak için kendilerine israr edeceğim. Desteğiniz için teşekkür ederim.

CananLucky
CananLucky

581

Desteğiniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi hemen almak istediğimi söyleyeceğim. Böyle olduğunu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum.

teddybal
teddybal

123878

Kediyi kısırlaştırdığiniz gün alırsınız, sonrasında üç gün antibiyotik tedavisi var derlerse de evden götürür getirirsiniz kliniğe.

CananLucky
CananLucky

581

çok teşekkür ederim

theyusra
theyusra

16477

veterinerinizden taksit yapmasını isteyebilirsiniz, öyle hemen çiftleştirmeleri kolay değil çünkü dişi bulmak da kolay değil. gaz anestezi isteyin özellikle, böylece hemen uyanır ve 2 - 3 saat içinde alırsınız içiniz rahat olmuş olur 🤗

gulsump
gulsump

114504

Güvendiğiniz bir yerde kısırlaştırın, üç dört gün kalması gerekiyor diyenlere de asla vermeyin, kedi kısırlaştırmak özellikle de erkek kedi kısırlaştırmak uzun sürmez, üç dört gün kalmasını istemezler. Şimdi bütçeniz yoksa bir dahaki ay yaptırın. Geç olsun güç olmasın.

D-O
D-O

11908

Kizginlik doneminde bazen koku birakma sadece puskurtmeyle koku birakma gibi olmuyor. Benim erkek kedim de kizginliktayken bazen pis kokulu puskurtuyordu bazen de dumduz gidip isiyordu :D
Veterinerimiz bazi kediler hem koku birakir hem iseyebilir demisti.
Simdilik surekli yaptigi bir sey olmamis bence idare edebilirsiniz. Butcenizi toparlayip guvenilir bir yerde yaptirin. Oncesinde tahlil yapilsin. Benim kedim de erkek, Gaz anestezi ve dikissiz yakilarak yapildi, oglen 12 civari biraktik aksam 6 civari aldik. Aksam sersem gibiydi ama gece ve ertesi sabah hicbi seyi kalmamisti. 3 4 gun kalma olayi pek tekin gelmedi. Acaba disi kedi mi sandilar?? Disi kedilerin biraz daha kompleks oluyormus.

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba şimdiden çok geçmiş olsun 🙏 Erkek kedilerde daha kolay oluyor öncesinde kan tahlili bakılsın sağlığı açısından kontrol oluyor gaz anestezi ile de daha kolay uyanıyorlar birkaç gün kalacak bir durum yok bence

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Evet 3 - 4 gün tutmak ne demek. Biz katı anestezi ile yaptırdığımız halde 1 saatte aldık kedimizi. 400 tl ye yaptırdık küçük şehir olduğu için. Bir sıkıntı yaşamadık çok şükür

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 400 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR