3.5-4 aylık yavru kedim için acana pasifica aldım önceden hep serbest besleme yapıyordum yani mama kabı hep dolu oluyor fakat acaba yanlış mı yapıyor diye düşünüyorum. O yüzden mamada önerilen gramaj ile beslemek istiyorum. Acana pasifica mamadan günlük kaç gram yemeli kedim ? Kilosunu bilmiyorum yarın lösemi aşısı için randevusu var o zaman baktıracağım kilosunada.
Yavruluk döneminde serbest besleyin
Kedinizde bir kilo problemi yoksa veya kısırlaştırma sonrası bir süre daha normal mama kullanmıyorsanız serbest besleme yapın, kediler doydukları zaman yemeyi bırakır. Kilo almaları da genelde fazla yemelerinden değil çok hareketsiz kalmaları nedeniyledir. Böyle bir sorununuz yoksa serbest besleme her zaman en güzelidir.
Her veterinerin her dediği doğru değildir.
Merhaba biz yavruluk dönemlerinde serbest besleme yaptık hep bir problem olmadı yavru diye gelişme çağında bence öyle yapın
Kısırlaştırılana kadar ve yavruluk döneminde serbest besleme yapılmalı bence. Kısırlaştırıldıktan sonra ya da 1 yaşını geçince öğünlü beslenmesi taraftarıyım. Yine de öğünlü beslemeyi düşünüyorsanız, mama paketinin arkasında günlük kaç gr yemesi gerektiği yazar oradan bakıp öğünlere bölebilirsiniz. Veterinerinize de danışmayı ihmal etmeyin
@Palyaco hocam normalde yavruluk döneminde serbest beslemek istiyorum fakat veteriner hekimim serbest besleme yapma dediği için biraz tedirgin oluyorum. Serbest beslediğim için acaba fazlamı mama yiyor diye.
Merhaba acana pacifica biraz ağır bir mama ölçülü beslemek iyi olabilir. Ancak kediniz kilolu değilse serbest de besleyebilirsiniz, sorun olmayacaktır.
Paketin arkasında belirtilen gramaj kadar kullanabilirsiniz🐾
Mamanın arka kısmında yazar kilosuna göre günlük yemesi gereken miktar. Yavru kedilerde serbest besleme de yapılabilir ama ölçülü de beslemek güzeldir hem ilerisi için öğünlü besleme alışkanlığı kazanmış olur
Yavruluk döneminde mamasını kısıtlamayın bırakın beslensin güzelce iştahı varken
aslinda serbest beslemeyi yapin ama ogunlere bolun. sabahtan 2 bardak doldurmayin ya da sabah aksam gibi degil de daha sık araliklarla yedigi kadar koyun. zaten kendisinin ne kadar yedigini anliyorsunuz bir sure duzene girmis oluyor. bu sekilde kisirlastirdiginizda olculu vermeniz gerektigi zaman daha az zorluk yasarsiniz. afiyet olsun valla sevdiyse tadini bence cok iyi bir mama, biz de cok memnunuz
öğünlü besleme kedilerin psikolojisini yüksek tutar, siz hiç yakaladığı tavşanı gidip gelip yiyen kedi gördünüz mü Allah için? vaktiniz varsa saatli besleme yapın, ayrıca kedinizi hantallıktan kurtarmış da olursunuz, konu burda sadece kilo değil yani. ben zamanında yapmadığım için çok pişmanım mesela beni de hep yaşını bekle diye kandırdılar, 6 aylıkken başladık ama keşke daha önce uygulasaymışız çocuğuma renk geldi resmen.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor