Kedide Diş Tartar Temizliği Nasıl Yapılır?

BusraLuti
BusraLuti

3386 Puan

Merhaba, aşıya gittiğimizde muayene esnasında veteriner diş tartarı oluşmaya başladığını söyledi. Yaş mamayı çok verdiğin için oldu dedi. Tartar oluşumu yeni başladığı için müdahale etmedi. Yaş mama vermeyi azaltacağım onun dışında tartarın ilerlememesi için veya geçmesi için ne yapabilirim? Dental ödül mamaları bu konuda işe yarıyor mu? Ağız kokusu vs yok sadece arka dişlerde tartar oluşumu başlamış.

12 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

tartar yas mamadan dolayi olmaz. ben bugune kadar kedime asiri yas mama veren biri degildim, yine de tartar oldu. ebebi daha cok kuru mama oluyor. yas mama diste kayip gidiyor ama kuru mama kurabiye gibi diste kaliyor. ben su an pharmax anti/tartar aldim. daha yeni kullandigim icin yorumum yok, ise yarayan da var yaramayan da. bunun yaninda sanabelle dental mama almak istiyorum. kedim disini fircalatmadigi icin almak zorundayim bir nevi. sizinki fircalatiyorsa fircalamak en iyisi. bir de parmaga takilan tartar temizleme mendili gibi bir seyler var, hatirlamiyorum ne oldugunu burada rastlamistim o da denenebilir bence

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Yaş mamanın dişlere zararı kuru mamadan çok daha az. Kuru mama denildiği gibi diş temizliği yapsaydı, sadece kuru mama ile beslenen kedilerde tartar oluşmazdı. Bence siz diş bakımı yapmaya başlayın yaş mamayı azaltmak yerine. Matatabi çubuklarını önerebilirim size. Biopetactive biodent hexidine kullanmadım ancak çok fazla memnuniyet duydum. Ben kendi kedime veda nın dentavedin ini kullanıyorum. Bir yolunu bulup diş temizliği yapmalısınız. Dişlerinin sağlıklı olmasının tek yolu bu.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Dişlerini he r gün fırçalayın. Yaş mama vermeyi de kesmeyin. Dişleri iyi edicem diye böbrekleri bozarsiniz.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTAwNzg5MTg4NzgwMjIy?story_media_id=2533488161150959796_30394257326&utm_medium=copy_link kendi kullandigim ve önerilen ürünler var bu linkte. Neyi nasıl yaptığımı anlatmıştım.

BusraLuti
BusraLuti

3386

Tırnak kesiminde bile çok zorlanıyorum diş fırçalatacağını hiç sanmıyorum ama yine de deneyeceğim. Haftada bir kez bir konserve veriyordum yaş mamayı veteriner o şekilde söyleyince azaltayım demiştim. Teşekkür ederim cevabınız için temizleme mendillerine bakayım bi

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Kedisinin ağzına elini sokabilenler şanslı insanlar bence :) dediğiniz gibi tırnak keserken başımıza gelmeyen kalmıyor. Ben trixie'nin ağız solüsyonunu kullanıyorum, ağzı hep mis gibi ama tartar oluşumuna faydası var mı o konuda fikrim yok.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Tartarın ana sebebi kuru mamadır, öncelikle bunu belirteyim. Tartarı azaltmak için oral care bir kuru mama ve pharmax anti tartar birlikte kullanabilirsiniz.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Oral care mama olarak royal canin tavsiye ederim👍

simbakedi
simbakedi

136205

benimki de ayni durumda ne yapicam bilmiyorum. her yolu deneyip en sonunda temizletmeye goturmeyi dusunuyorum. odul mamalarini bile yemiyor bizimki icerisinde et oldugu icin :D

biopetactive biodent hexidine’i iki kedimde de kullanıyorum. küçük kedim zaten dişlerini fırçalamama falan izin veriyor ondan yana ekstra bir etki görmedim ancak 2 yaşındaki kedimi yaklaşık 1 ay önce sahiplendim ve dişlerinde tartar ve dişeti yangısı vardı. geçen hafta veteriner kontrolünde tartarlarda ve yangıda azalma olduğunu söyledi hekimimiz. 1 ay gibi kısa bir sürede çok güzel bir sonuç aldık biz :)

Aliye87
Aliye87

12038

Sanırım sorduğunuz GimCat'in Dental ödül şekerleri. Onlardan yeni aldım ben de, kedim de çok severek tüketiyor. Diş sağlığını desteklesin diye de her zaman almayı düşünüyorum. Malesef elini ağzına rahat koyabilsem de fırçalatmaya gelince fırçalatmıyordu benimki, böyle bir takviye ürünü almak istedim. Hafif bir ağız kokusu da vardı, bu tabletlerden sonra koku kalmadı pek ağzında. Tartara da çok etkili olduğu yazıyor, ki veteriner tartar/plak oluşumunn da olduğunu söylemişti. Ben bununla ilgili ayrıca bir anestezi almak zorunda kalmasın diye, yakın zamanda kısırlaştıracağımdan, bu ameliyat sırasında anestezi almışken dişlerine de bir bakım yapılmasını rica ettim. Artık bakalım.


Buradan Bioline diş temizleme jeli almıştım, içinde tehlikeli bir koruyucu (sodyum benzoat) vardı diye attım, kullanmadım. Onun yerine evde doğal ürünlerden kediler için de diş macunu tarifleri var nette bakarsanız, bulabilirsiniz. En azından daha temiz ve masum bir şey kullanılabilir eğer fırçalatıyorsa. Yukarıda bahsettiğim GimCat tabletleri de anti-tartar formülü, şekersiz ve koruyucusuz yapısıyla kedinizin diş sağlığına destekleyici olabilir.

BusraLuti
BusraLuti

3386

Hepinize cevaplar için çok teşekkür ederim ☺️ ilk olarak diş fırçalamaya deneyeceğim daha sonra önermiş olduğunuz ürünlere bakacağım. Diş fırçalama için kedi macunu mı Hindistan cevizi yağı falan mı kullanıyorsunuz peki?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 374 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR