Anal Bölgesinde Tahriş

Fnone
Fnone

371 Puan

Merhaba, iş yerimin bahçesinde 3 yavru kedi var ve sütten kesildiklerinde bir tanesini sahiplenmeyi düşünüyorum. Ancak yavrulardan birinin anal bölgesinde bir kızarıklık ve er parçasına benzeyen birşey var. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? Ortalama 2.5 aylık.


11 CEVAP

Miscatt
Miscatt

11414

Merhaba
Çok kötü durumda veterinere götürün acil bi şekilde.
Umarım herhangi bişey olmaz Allah yardım etsin çok geçmiş olsun 🤲🏻

Fnone
Fnone

371

Dün ilk veterinere götürdüm prolapsus recti (kalın bağırsağın son kısımları olan rkolonun anal kanaldan dışarı çıkması) diyorlar bu duruma. Ödem topladığı için içeri girmiyormuş. Sarı bir ilaçlı suyla pansuman yapıldı ve kortizonlu krem sürüldü. Aynı ilaçları alıp, 3-4 gün sabah akşam pansuman yapacağız. Sonra kontrole götüreceğim, düzelmezse ufak bir operasyon olacak. Umarım gerek kalmaz. İç-Dış parazit yapıldı. Dün evimize ilk kez geldik ancak 14 saattir tuvaletini yapmadı, azar azar mama yiyor arada ve su içiyor. Kumunda bir topaklanma vb. göremedim. Küçük tuvaletini başka bir yere yaptıysa onuda bilmiyorum ama...Sizce normal mi? Eve yeni alıştığı için yapamıyor olabilir mi? Sonuçta hem pansumanlarda çok canı acıyor hemde annesinden kardeşlerinden ayrıldı :( Yardımcı olursanız memnun olurum.

orhdoner
orhdoner

135544

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun Allah şifa versin tez zamanda sağlığına kavuşur inşallah 🙏 Umarım ameliyata gerek kalmaz iyileşir yavrunuz hayırlı olsun güle güle sağlıkla büyüsün yaşasın 🙏 Böyle durumlarda stres gibi vb. tuvalet yapmamayı tercih ediyorlar genelde kediler o yüzden yaş mama vermeyi deneyin en azından birkaç gün daha iyi olur ya da haşlama birşeyler suyuyla beraber verin o da iyi gelir hem iyileşmesine yardımcı olur hem de tuvalet açısından rahat eder. Bağışıklığını da güçlendirecek doğal besinler vermeye çalışın güçlü olursa hastalıkları çabuk atlatır haftada 3 kere kefir ya da probiyotik sade yoğurt ya da ev yoğurdu verebilirsiniz. Umarım yavrunuz hemen iyileşir hayırlı güzel haberlerinizi bekliyoruz 🙏

Miscatt
Miscatt

11414

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm inşallah toparlar🤲🏻
Öncelikle anal bölgesi bu şekildeyken dış neyse de iç parazit yapılması bana pek uygun gelmedi.Önce bu sorunun ortadan kaldırılması lazımdı sonra parazit tedavisi yapılması gerekiyordu bence,çünkü iştahsızlık ve halsizlik yapar bu ilaçlar özellikle yavru kedilerde.
Tuvalet konusuna gelecek olursak bazen günde 1 kere de yapıyolar kakalarını 2 kerede 3-4 kere de çiş.
Yavruya rahat edeceği bi yer hazırlayın kum kabı mama ve su kabı vs.
Anal bölge de acı olduğu için tuvalete çıkamıyor da olabilir var belki de yapamıyor yavrucak.
Bu süreç geçene kadar yaş mama ve tavuk göğüs haşlamasını suyuyla verip beslerseniz çok güzel olur kuru mama az yiyor demişsiniz. Az az arada yine kuru mama da yesin.İçme suyunu günde 2 kere değiştirmeye gayret edin musluk suyu olmasın mümkünse.
Birde kumunda topaklanma görmedim demişsiniz o kısmı anlayamadım ?
Lütfen ihmal etmeyin Allah razı olsun veterinere götürmüşsünüz. 🤲🏻Gelişmelerden muhakkak haberdar edin umarım operasyona gerek kalmaz tekrardan geçmiş olsun 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Palyaco
Palyaco

218519

Alışma dönemlerinde suan

Fnone
Fnone

371

Dün sabah ilk tuvaletimizi yaptık :) Mama yeme sıkıntımız yok artık. Veterinere götürmüştüm zaten daha önce söylediğim gibi ama canı yanıyor sanırım ağlayarak tuvaletini yapıyor. Büyük ihtimal ilaçla çözemeyeceğiz sıkıntımızı ve ufak bir operasyon geçirmesi gerekecek. Dualarınız bizimle olsun, umarım kısa zamanda tam sağlığına kavuşur.

edadnmzr
edadnmzr

119046

Çok kötü olmuş ya kesinlikle veteriner görmeli...

Ozzey
Ozzey

118727

Merhaba gecmis olsun. normal suyu siringayla vermeyi deneyin. Bir sure tuvalet yapabilir mi emin degilim. Veteriner ne dedi kati yiyebilir mi. Kedi sut tozu alip kedi sutu mu verseniz. Veterinere danisip verebilirsiniz sanki. Cok gecmis olsun. Umarim cabuk duzelir.

Ozzey
Ozzey

118727

Kucaginiza alin kalp sesinizi duysun papatya cayi yapip biraz ustune durebilirsiniz. Bir karton koli alip icine minder koyabilirsiniz kolilerde tuhaf bir sekilde rahatliyorlar. Bir de oynamaya calisin ip sallayin ya da minik toplardan alin stres atsin. Gecmis olsun tekrardan.

Miscatt
Miscatt

11414

Topaklanma kısmını şimdi anladım çiş yapmıyor diye demişsiniz.

Miscatt
Miscatt

11414

İnşallah ağrısız acısız sıkıntısız atlatırsınız operasyonunuzu🤲🏻 Dualarım yavrunuzla inşallah çabuk toparlar🤲🏻
Allah sizden de razı olsun kendi adıma teşekkür ederim bu canı tedavi ettirdiğiniz için çok büyük bir iyilik yaptınız 🙏🏻
Sağlıklı mutlu günler yavrunuzla 🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 705 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR