Lösemi Aşısı Yaptırmalı Mıyım?

Halleythecat
Halleythecat

1864 Puan

Bugün karma 2. Dozunu oldu. 5 buçuk aylık. Normal takvime göre 2 hafta sonra lösemi aşısı var. Başka şehirdeki bir vet kesinlikle yaptırmam gerektiğini söyledi. Bugünkü vet ise o riski almana, yaptırmana gerek yok dedi. Netten araştırdığıma göre kimisi kesin yapılmasını, kimisi ise çok riskli olduğunu yazmış. hatta aşıdan kedisini kaybedenleri duyunca korkmaya başladım. Bulunduğum il küçük. Burada aşı öncesi test filan sıkıntı. Aşı sonrası herhangi bir komplikasyonda müdahale edileceğinden şüpheliyim. Vet faküktesi başka ilçede. Gitsem desem kedim yola dayanamıyor. Kedimle bir 1 saatlik yola çıkmıştık, stresten kanlı ishal oldu yavrum. Ne yapacağımı asla bilmiyorum.

14 CEVAP

Miscatt
Miscatt

11393

Bende yaptırmadım zaten daha küçük.Ama yaptırmayı da düşünmüyorum ağır bi aşı olduğu için şuan için düşüncem bu yönde.

citirbebegim
citirbebegim

13135

Ben de yaptırmadım yan etkilerinden korktuğum için. Çoğu veteriner aşı öncesi test yapmıyor zaten. Bizim veterinerimiz yapıp yapmamayı bize bıraktı, ben yaptırmadım.

Lils
Lils

125528

Ben yaptırmadım. Risk almaya gerek yok bence

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Biz yaptırmadık. Aslında veterinerimiz yapacak olsaydı yaptırırdık sanırım. Ama kendisi Gimli’ye ağır geleceğini ve başka kedi ile de teması olmadığından yapmamıza gerek yok dedi. O yüzden yaptırmadık açıkçası.

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba ben hep yaptırıyorum bir sorun olmadı iki senedir dün burda bir arkadaş yazdı aşısı yok diye evde olan kedi lösemi çıkmış o kadar da dikkat ediyorlarmış ben korkuyorum hastalıktan diye yaptırdım son karar sizin tabi

Mustafa245
Mustafa245

4202

Kendi kedime dün yaptırdım. Yaptırdığım gün koşup oynamaya devam etti karma aşı olduğunda o gün hep uyumuştu. Veteriner hekimim yapılmasını tavsiye etti. Lösemi aşışı konusundaki olumsuz düşünceleri söylediğim zaman ise önceki lösemi aşılarında kedide lösemi virüsü varsa 24 saat için ölüyorlarmış o yüzden kötü bir izlenimi var dedi. PUREVAX marka lösemi aşışı oldu.

Lavinia17
Lavinia17

13782

Ben de aşının yan etkisinden korkuyordum ama kedim şükür ki olumsuz bir şey yaşamadı karma aşı daha ağır geldi.
Ben yaptirilmasi taraftarıyım korktuğum için ertelemiştim ama bi cesaretle yaptirdik bir şey olmadı şükür ki

ratt_01
ratt_01

722

Hiç dışarı çıkarılmayan, ev sahipleri eve geldiğinde el yıkamadan kediye dokunulmayan bir evdeki kedinin ve ailenin lösemi hastalığı sürecini yakından gözlemlemiş biri olarak ne aşı sorgularım ağır mı, hafif mi, yan etkisi olur mu diye, ne de aşılarını aksatırım

ratt_01
ratt_01

722

Hiç dışarı çıkarılmayan, ev sahipleri eve geldiğinde el yıkamadan kediye dokunulmayan bir evdeki kedinin ve ailenin lösemi hastalığı sürecini yakından gözlemlemiş biri olarak ne aşı sorgularım ağır mı, hafif mi, yan etkisi olur mu diye, ne de aşılarını aksatırım

ratt_01
ratt_01

722

Sizin durumunuz da zor ancak anlattıklarınıza göre. Öncesinde mutlaka test yapılmalı. Bulunduğunuz yerde yoksa test kiti beklenmeli aşı öncesi

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Merhaba lösemi ve mantar ağır ve riskli asilar oldugundan yaptirmadik biz. Doktorumuz da karar size kalmis ama ben onermem dedi.

Halleythecat
Halleythecat

1864

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Zaten evde yaşıyor bulaşmaz diyerek yaptırmamazlık etmiyorum. Aşının yan etkileri çok korkutuyor. Umarım test yaptırabilirim, sonrasında aşılanır yavrum.

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar, ben de kedime bugün kuduz aşısı yaptırdım. Normalde lösemi-1'in sırasıydı. Ben de burda bir başlık açtım, anket de yaptırdım. 3 oy aşılatılması, 22 oy ise aşılmaya gerek olmadığı yönünde idi. 3 kedi bakan ve pek çok kedi sahiplendiren bir arkadaşım ise tanıdığı bir veterinerin kendi kedilerine bile lösemiyi yaptırmadigini soyledi. Benim de ilk gittigim veteriner, istememe ragmen kararima saygi duymayip yapmam yönünde baski yapti, bugun gittigim veteriner ise yaptirmanin bir mantigi yok dedi. Test kitleri de yanlis sonuc verebiliyor ustelik. Tasiyici olup olmadiklarini belirlemeye yetmediğini soyledi. Bu hastalik kedilerde 10 yas ve sonrasında cikiyormus. O zamana kadar da bagisikligi genel olarak guclu tutulur, kaliteli mamalarla beslenirse hicbir sey olmayacagini soyledi. Ben de yaptirmadim, şimdilik yaptirmayi da dusunmuyorum. Karma -1 ve Kuduz asilarini cok rahat gecirmesine ragmen cesaret edip de boyle bir riske giremem. Ayrica elleri yıkayarak kedi sevmenin bu meseleye bir katkisi yok. Bugun veterinerden duyduklarima bakilirsa konunun bununla hicbir ilgisi yok. Bu, kediler arasinda yayilan bir virus. Yavruluk donemleri de en riskli donem, anneden, diger yavrulardan ya da kedilerden gectigi soylendi. Eger tek kediniz varsa ve hep baska kedilerden izole ve onlarla temassiz yasayacaksa hic gerek yok.

Halleythecat
Halleythecat

1864

Yanıtlayan herkese teşekkür ederim. Umarım miniğim için en doğru kararı verebilirim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 489 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR