Yavru Kedi Bakımı

Mayavebambam
Mayavebambam

4110 Puan

Yeni bir yavru kedi sahiplendim ama pek bı bilgim yok yardıma ihtiyacım var başlangıç paketi denieceğim ama yinede sormak istedim sizce ne yapmalıyım 😍

4 CEVAP

Minigimmm
Minigimmm

12086

Öncelikle küçük patili dostunuzla uzun saglikli bir ömür dilerim.


1 kum kabı: bence açık kum kabı olmalı çünkü yavruyken kapalı-kapılı olanlarda zorlanabiliyorlar. Alacağınız kum daima kokusuz kum olsun parfumlu kokulu kumlar hem kedilere zararli hem de dışkıyla birleştiğinde daha kotu bir koku oluyor. Aktif karbonlu kumlari tercih ederseniz rahat edersiniz (Reflex, vancat memnun kaldığım kumlar) kum kabini ayda 1 kere yıkayıp kumunu yeniliyorum.


2 mama kabı: çelik taslar olmalı daha sağlıklı daha hijyenik. *********dan almıştım ben yerden biraz yuksek kademeli ayarlanabilir ahşap bir mama kabi. Taslariyla birlikte geliyor. Taslari 2 3 gunde bir yikayip temizliyor yeniliyorum.


3 su kabı: evde iki yere su birakirsaniz iyi olur. Ulaşması kolay olsun su içmeleri bobrekler icin iyi. Sularıda sabah aksam yenilemekte fayda var. Yine su kabida çelik taslar olursa iyi olur.


4 kuru mama: en onemli madde. Üst segment kaliteli içeriği iyi bir mama olmalı. (Proplan, mera, virbac, nd, genelde tercih edilen güzel kaliteli mamalardir)


5 yaş mama: haftada 1 kere veriyorum ben. Yine kaliteli üst segment et orani yuksek yas mamalari tercih ediyorum. (Mera, schesir, nutri feline.)


6 vitamin desteği ve malt kullanımı: Vitamin bagisikliklari adina malt ise kendilerini yaladiklari zaman yuttuklari tuyleri dışkı yoluyla atabilsinler kusmasınlar diye verilen macundur. 4. Aydan sonra başlanabilir. (Vetriline, zoovital markalarını öneririm. Ikisinede veteriner kliniklerinden ulaşabilirsiniz)


7 senelik aşıları oluyor karma, kuduz, lösemi adı altinda. Bunlari yaptirmak gerekiyor onlarin sagligi icin. Bunun disinda kışın 2 ayda bir yazin her ay iç dis parazit uygulamasi yapıyoruz. Buda önemli es gecilmemeli hem onun sağlığı hemde sizin sağlığınız için. Kedi tüyü insanlarda kist yapar söylentisi var mesela ic dış parazit uygulamasi ondan koruyor bizleri.


8 tirnak makasi: kendim kesebilirim diyorsanız kediniz hircin değilse hekiminizden püf noktasini öğrenerek ( çünkü tirnaklarinin belli bir noktasi var ordan geride kesilmeli. Kanamaması, enfeksiyon kapmamasi adina) kesebilirsiniz.


9 tırmalama tahtası: evdeki esyalara zarar vermemesi adına alınmalı cunku iç güdüsel olarak tırnaklarını törpüleme ihtiyaci duyuyorlar. Bizimki çok severek kullaniyor.


10 kısırlaştırma operasyonu: kediler kizginlik donemine girerler ve çiftleşmek isterler. Bizimki 4 aylikken baslamisti. 6 aydan sonra kilosu, bagisiklik durumu iyi düzeydeyse kısırlaştırmak o stresten onlari kurtarmak ve ilerleyen dönemlerde yakalanabileceği hastaliklarin önüne geçmek adina kisirlastirma operasyonunu yaptırmak gerekir.


11 taramak için ürünler: furminator cok iyi tuy topluyor kiriklarin dökülmeye hazir olanlarin hepsini aliyor. Bunun disinda birde mavi bir eldiven var onu kullaniyorum. Haftada 1 kere furminator 2 3 kerede eldivenle taramak iyi geliyor.


Bunun dışında oyun oynayabileceği birkaç ürün edinirseniz iyi olur. Mutlu keyifli olmalarida onemli :) camlara da dikkat edin lutfen sineklik taktirin mutlaka.


Genel geçer tum bilgileri yazmaya çalıştım akliniza takilan bir sey olursa sorabilirsiniz.

Mayavebambam
Mayavebambam

4110

Teşekkürler peki toveti kapalı alsam ama üstünü kaldırsam olurmu

Lils
Lils

125528

Evet kapalı alıp o şekilde yapabilirsiniz. 6. Aydan sonra kapıdan girmeyi öğrenebilir zaten. O zamana kadar rahat etsin diye üstünü çıkarmak mantıklı olur

Mayavebambam
Mayavebambam

4110

@lils peki saol 🙏

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap