Kedim Kanlı İshal

Aysenurbsgn
Aysenurbsgn

7332 Puan

Merhaba, daha önce de yazmıştım kedim dışkısını 2,5 günde bir ve biraz kanlı yapıyor diye. Bir veteriner patazitten olabilir diyerek parazit aşısı yapmıştı bir diğer veteriner de anal kese iltihaplanması diyerek mamayı değiştirmemizi önerdi. Kedimin keyfinde ve yeme içmesinde bir problem yok. 2 gün önce proplan mamaya geçtik ve bugün kanlı ishal yapmış. Kan pıhtı şeklinde gelmiş. Biz evde değiliz birkaç gündür evde sadece ablam var kedim de bana çok bağlıydı. Son günlerde kan yavaş yavaş geçmeye başlamıştı ama birden böyle kanlı ishal yapınca endişelendi ve bizi aradı. Veterinere sorduğumuzda stresten kaynaklı olabileceğini söyledi ama emin değiliz. Tuvaletindeki kanı geçirmek için bir sürü veteriner denedik hiçbiri kesin bir teşhis koyamadı. Ne yapabilriim bilmiyorum. Bir süre daha devam edecek mi diye beklemeli miyim? Eski maması kaliteli değildi proplan yavru kedi mamasına geçmiştik ondan kaynaklı mıdır eski mamaya dönmeli miyim? Pıhtı şeklinde kan kanser belirtisi olabilir yazıyor gerçekten endişeliyim. Yakınlardaki veterinerlerin hiçbirine de tam olarak güvenemiyoruz. Kedim erkek, kısır ve 1 yaşında.

12 CEVAP

miasugok
miasugok

12502

Merhabalar, yaklaşık bir hafta önce bir yavru sahiplendim ben de. Çok küçük olduğu için kakasını örtemiyordu yani gayet net görebiliyordum. Bana geldiğinde zaten ishaldi ama su gibi değil, kuru mama yiyemiyordu ben de proplan junior yaş mamaya başladım. Gayet iştahlı yiyordu hatta mamayı elime aldığım an ayaklarıma dolanıyordu. Sonra git gide ishali kötüleşti, sanırım bu cumartesi günü, poposunu temizleyemediği için pamukla ben siliyordum ve pamukta kan görünce apar topar veterinere götürdüm. Üç tane iğne yaptı oğluma. Ne yazık ki yazısını okuyamıyorum, karnedeki sayfanın fotoğrafını koymayı denedim ama başaramadım mobilden bağlanıyorum. Fakat birinin K vitamini olduğunu söyledi. Kan pıhtılaştırıyor malum.Size ishali geçirme sürecimden bahsedeyim.


Tavuk haşladım ve suyuna da pirinç lapası yaptım. İçine haşladığım tavuktan azıcık bir parça da didikledim. Bir gün boyunca bunu tekrarladım baya iştahlı yedi. O gün hiç kakasını yapmadı. Ertesi gün de böyle devam ettm fakat akşam acil çıkmam gerektiği için animonda kitten vermek zorunda kaldım. Ve gece neredeyse beş altı kere kakasını yaptı. Fakat su gibi değil gittikçe rengi de kıvamı da koyulaşmıştı ve içinde kan yoktu. Ertesi gün ND kuru mamanın içine bir tatlı kaşığı schesir konserve mamanın suyundan koyarak vermeye başladım. Ve gittkçe düzeliyor. Renk koyulaşıyor kaka kıvam alıyor. Demek istediğim proplan kullanmayı bırakın bence. Kaliteli bir kuru mana alın çünkü yaş mama ishal yapıyor diyorlardı zaten ve bunu birebir gördüm ne yazıkki. Eğer kuru mamayı yemezse ki benim oğlum yemedi içerisine azıcık yaş mama damlatın höpür höpür yiyorlar.böyle böyle düzeleceğini umuyorum.


Pirinç lapası aşırı işe yaradı bu arada vaktiniz varsa bi deneyin isterseniz. Çok geçmiş olsun inşallah bir an önce iyileşir.

miasugok
miasugok

12502

İshalin geçnesi için mamanın markasının çok önemli olduğunu zannetmiyorum bence kuru olması yeter içerisine yaş mama yerine tavuk suyu damlatabilirsiniz inanın farkı göreceksiniz. Bir de eksik yazmışım pirinç lapasına yoğurtta katıyordum.

miasugok
miasugok

12502

Bu arada ankaradaymışsınız hangi veterinere gidiyorsunuz acaba çok merak ettim? Çünkü ankarada veterinerlere pek güven olmuyor ne yazıkki. Ben veterinerim üç tane iğne yapınca bir daha götürmek istemedim çünkü yavu daha, ayrıca iç parazit aşısı yeni yapıldı. Parazite karşı iğne olursa aşıyı nötrleme ihtimali de var malum.

miasugok
miasugok

12502

Ayrıca son bir şey söyliycem proplanın hangi mamasını veriyorsunuz? Ben özellikle sığır etli olanı verdikten sonra bu kan olayı başladı. Benim kedim yavru sizinki de daha bir yaşındaymış. Kan sandığımız şeyin sindiremediği mama olma ihtimali de var malum pıhtı şeklinde geliyor ve sığır etli mama da kırmızı.

araphasan
araphasan

641

Ankarada götürdüğünüz veteriner kliniklerine dikkat edin. hangisine gidiyor. Parvo testi talep edebilirsiniz. en iyi çözüm bu. hem emin olursunuz

Aysenurbsgn
Aysenurbsgn

7332

Biz evde değiliz eve sadece ablam kalıyor o da kesin pıhtıydı dedi. İlk önce Sancak sonrasında da Patikent veteriner kliniğine götürdüm. Sancak veteriner bağırsaklarının pek düzgün çalışmadığından dolayı böyle olabileceğini, ayrıca ishalin de stresten kaynaklanabileceğini söyledi. Bağırsaklarının daha rahat çalışması için hills ya da royal caninin bağırsak düzenleyici mamalarını önerdi. Ancak o mamalardan alacak durumumuz da pek yok.

Aysenurbsgn
Aysenurbsgn

7332

Proplandan önce bonacibo kullanıyorduk ama onu da insanlar önerse bile veterinerler kötüleyip değiştirmemızı söylüyorlardı. Ciddi bir şey mi diye korkuyorum, hiçbir veteriner de kesin şundan kaynaklanıyordur diyemiyor. Keyfinin ve iştahının yerinde olması iyi bir şey diyorlar ama kan gelmesine bir türlü çare bulamadık

miasugok
miasugok

12502

Deneyin ben cumartesi gününü akşam gitim veterinere pzar gününden beri bu meseleyle uğraşıyorum dört günde geçti inanın bana. Eğer geçmezse o zaman şüphelenirsiniz şimdilik bir deneyin derim.

Aysenurbsgn
Aysenurbsgn

7332

Tavuk haşlayıp vereceğiz 1 gün boyunca, teşekkür ederim cevaplarınız için.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Bonacibo proplandan daha iyi bir içeriğe sahip

Aysenurbsgn
Aysenurbsgn

7332

Proplanı yedikten sonra bonacibonun suratına bile bakmaz oldu. Dün koyduk akşama kadar tek lokma bile yemedi

Aysenurbsgn
Aysenurbsgn

7332

Küçükken bağırsaklarının dışarı çıkması gibi bir problemle karşılaşmıştık 1 haftalık antibiyotik kullanımı ile iyileşti çok şükür. Bağırsakları o zamandan beri hassas galiba. Bir veteriner bağırsak düzenleyici mamayı öneriyor dediğim gibi, ama proplanı önerdiği gibi o da daha kötü yapar diye korkuyorum. Hiç kimsenin lafına güvenemez olduk

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 18945 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR