Erkek Kedi Kızgınlık

leeylaad
leeylaad

381 Puan

Kedim çok miyavlıyor. Kızgınlığa girmiş olabileceğini düşünüyorum.(Umarım ağrısı yoktur diyerek.)Yarın tam 10 aylık olacak ama veterinerimiz 1 yaşını bekleyelim dedi. Kedimi kısırlaştırmamam bekletmem ona zarar veriyor mudur sizce? Ve erkek kedinizde kızgınlık döneminde hangi belirtileri gördünüz?

14 CEVAP

Lavinia17
Lavinia17

13782

benim kedim yedi buçuk aylık ve şu an kızgınlık döneminde belirti olarak saldırganlaşması,geceleri miyavlaması ve yumuşak battaniyelere hareketler yapması :)
ben kedimi 6 aylıkken kısırlaştırmak istedim kedim yakın zamanda ishal olduğu için veteriner hekimimiz bekleyelim dedi.
bu ay kısırlaştırmayı düşünüyordum maddi manevi kendimi hazırlamıştım bu sefer kedim idrar yolu enfeksiyonu hastalığına yakalandı en az 2 ay beklememiz lazım dedi veteriner.
en iyisi ne kadar erken o kadar iyi kedinizde daha yeni kızgınlık dönemini gözlemlediyseniz ileride bu size de ona da eziyet olacak stres altında oluyorlar maalesef.
kısırlaştırma ile ilgili sorularınız varsa suzionlinenin blog yazısı var onu okumanızı öneririm.
veteriner hekiminiz illa 1 yaşında olsun öyle kısırlaştıralım diyorsa ve hekiminize güveniyorsanız onu dinleyin :)

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba sabaha dogru ulama arası miyavlama sürekli camlara gitme isteği koku bırakma ve uyumadan durmadan miyavlama gibi belirtiler söz konusu olabiliyor çok geçmiş olsun

leeylaad
leeylaad

381

@Lavinia
Genelde oğlum maalesef agresif fakat bu durum arttı. Miyavlamalar da var. Ama battaniyeye bir hareket söz konusu değil. Sanırım başındayım bu durumun.
Veterinerime güveniyorum ama kedimi böyle görmekte beni oldukça üzüyor. 🥺
Umarım bir an önce sağlığına kavuşur sizinde kediniz :)

leeylaad
leeylaad

381

@orhdoner
Kedim balkona çıkıyor demirlere çıkıyor. Fakat bu yeni değil. Geldiği ilk zamandan bu yana var. 2. Katta oturuyorum çok şükür balkondan kaçma eğiliminde bulunmadı. Uyumadan öncede miyavlıyor. Aslında genel anlamda uyanık olduğunda sürekli miyavliyor. Oyun oynadığımız zamanlar hariç. Koku bırakma durumuda yok.
Çok ve sürekli miyavlama ve olan saldırgan tavrına artmış durumda

nilayclk
nilayclk

749

benim kedim de 4-5 Gün huysuz huysuz bağırıp çağırdıktan sonra aniden koku bırakmaya başladı. kokunun 3. günü alabildiğimiz ilk randevuyla hemen kısırlaştırdık o koku dayanılacak gibi değil çünkü. 6-7 ay arasındaydı. testisleri indiği için hemen yapabiliriz demişti daha evvelki muayenesinde zaten doktor. hiç bi sorun da yaşamadık. çiftleştirilmeyecekse daha fazla eziyet çektirilmemeli evde yaşayan bi kediye. yazıktır.

Sdfgh
Sdfgh

898

Benim veterinerim. İşemeye başlayıp dayanılmaz hale geldiğinde kısırlaştırmak lazım, ne kadar geç olursa o kadar iyi demişti. Erkek kediler kısırlaştırma operasyonundan sonra hızla kilo alabiliyor ve sağlıksız duruma ulaşabiliyor. Ben veterinerimi dinleyemedim. 2 dişi kedim de olduğu için 1 yaşından 1 2 ay önce kısırlaştırdım. Zaten oburdu iyice kilo aldı. Tam sınırda o yüzden ne yediğine ne içtiğine çok dikkat ediyorum. İdrar yolları rahatsızlığı olmasın diye de tabiki.

Seymasbl
Seymasbl

4094

İnanın çok basit bir ameliyat oluyor kızgınlığa girince yapılmıyor gecmesi lazım diye biliyorum erkek kediler koku bırakıyorlar ve çok kötü kokuyor bir an önce kısırlaştırın çok basit oluyor erkek kedilerde hiç merak etmeyin

D-O
D-O

11908

Cogu kisi genel belirtileri yazmis ama ben kendi kedimdeki degisiklerden de bahsedeyim. Yumusak oyuncaklariyla oynatamiyordum cunku o yumusakligi agzinda tutunca hemen hareketlere basliyordu :D
Koku birakma yapiyordu ve ek olarak koselere isiyordu. Geceleri asla uyutmuyordu ve surekli camdan bagiriyordu. Sinirli ve huysuz olmustu. Size onerim eger veterineriniz uygun buluyorsa kizginlik belirtileri artmadan kisirlastirin. Ben 2 ay boyunca kizginlik ve cisini kokusunu idare etmek zorunda kaldim (tahlilleri kotu cikmisti) ve cok cok zor olmustu hem bana hem ona stres olmustu.

Dilarayrtsvn
Dilarayrtsvn

1093

Mutlaka koku bırakır ve çok kötü kokar :) . Buna ek olarak miyavlamadan farklı olarak uluma gibi ses çıkarırlar sizi ve komsularınızı asla yatırmazlar

Palyaco
Palyaco

218519

11 aylıktan kisirlastirdim bekleyin veterineriniz en iyisini o bilir

Burcuk92
Burcuk92

842

Merhaba, bütün bu miyavlama durumları kısırlaştırdıktan sonra bitti yada azalma oldu mu? 1 hafta süremiz kaldı ve uyanık olduğu her an çılgın gibi miyavlıyor, gece ayaktayız. Uluma, koku, hareketler vs yok ama çığlık gibi miyavlama durumu var. Merak ediyorum kısırlaştıktan sonra sakinliyorlar mı:)

Mehmetneroo
Mehmetneroo

13346

Aynı durum bizde de var erkek kedi 6 aylık 2 hafta sonra randevumuz var kısırlaştırma için sizi çok iyi anlıyorum gittikçe artan daha da kötü hale gelen bir kızgınlık dönemindeyiz ki yaklaşık 1.5 aydır var ama günden güne daha vahşi daha saldırgan oldu . Size de sabır diliyorum çok zor bir dönem

Cngzhn
Cngzhn

5661

Genel olarak sakinleşiyorlar ..

Burcuk92
Burcuk92

842

Bugün kısırlaştırıldık, 2 saat sonra alacağız. Önce sağlıklı olsunlar tabiki, süreçte de nasıl bir gelişim gösterecek heyecanla bekliyorum:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 543 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR