Kedimin Yarası İçin Ne Yapabilirim?

Dobbyko
Dobbyko

13171 Puan

Merhabalar kedimin kalça kısmında enjeksiyon dolayısıyla tüylerinde sertleşme oluştu ardından o kısımdaki deri yavaş yavaş kalkmaya başladı şu an ucunda azıcık bir parça tutuyor ve alt kısmı bu şekilde. Bir iki güne bu deri düşecek ve açık yara ortaya çıkacak. Yara için yapabileceğim bir şey var mıdır? Bu durumu yaşayan varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 🙏


10 CEVAP

orhdoner
orhdoner

135494

Merhaba çok geçmiş olsun Allah şifa versin tez zamanda sağlığına kavuşur inşallah 🙏 Enfeksiyon kapmaması açısından baticon sürebilirsiniz onun dışında teramicyn deri merhemi iyi geliyor ama yalamaması gerekir.

Dobbyko
Dobbyko

13171

@orhdoner yüzde yüz yalayacak. Yakalık taksam evde terör estirir sıpa. Hiçbir şey sürmeden kendi yalayacak ya acaba enfeksiyonu önleme ihtimali var mıdır?

Dobbyko
Dobbyko

13171

Cumartesi sağlık kontrolü için kliniğe götürücem ama yarın bu deri düşerse ben fenalık geçiririm görünce. O yüzden sormak istedim

orhdoner
orhdoner

135494

Anladım o zaman en azından baticon varsa sürün dezenfekte açısından iyi olur inşallah siz gidene kadar düşmez 🙏

Dobbyko
Dobbyko

13171

@orhdoner ah insallah, çok teşekkür ederim.🙏

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

veterinere götürdünüz mü ? Enfeksiyon kapmaya oldukça meyilli bir yara gibi duruyor... Çevresi kabuklanmaya başlamış gibi lakin sürekli orayı yalayarak kabuk bağlamasını önleyecektir. Bir veteriner hekim tavsiyesi almanız bu durumda daha faydalı olacaktır.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Ne yaparsanız yapın orayı kurcalar muhakkak birşey yapmamanız daha iyi olur :)

Warriorsans
Warriorsans

133985

Tamamen aynısı şansta da olmuştu. Günde 2 kez batikonla silip Hametan krem sürdüm ve tamamen iyileşene kadar yakalık taktım çünkü takmasam daha beter edicekti yarayı. Evet yakalık kedi ve bizim için zor durumlar çıkarsa da sonuçta açık bir yara ve iyileşmezse çok daha kötü sonuçlar doğurabilir. Şuan şansın o bölgesinde hiç tüy çıkmıyor

Dobbyko
Dobbyko

13171

@Kevserhaksever
Cumartesi günü sağlık kontrolü için götüreceğim. Goturene kadar yapabileceğim bir şey var mı diye sormak istedim aslinda.

Dobbyko
Dobbyko

13171

Bugün kliniğe götürdüm bizde yakalık taktik ve günde 3 sefer dr. Animal, 2 seferde Furacin merhem ve madecassolü karıştırıp yaraya sürüyorum. Sabah 1 kez krem 1 kez de dr. animal sürdüm baya kabuk bağlamaya başladı yarası. Böyle bir şey yaşayan olursa diye yazmak istedim tabi yine hekime danismakta fayda var. Yakalık kesinlikle şart gerçekten.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 434 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82.635 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR