Kedilerim Sürekli Aç

Merhaba, biri 2 yaşında biri 8 aylık iki kısır erkek kedim var. 2 hafta arayla kısırlaştılar ve ikisinin de iştahı inanılmaz arttı. Evde olduğum günlerde 15er gramlık 4 öğün şeklinde besliyorum ama mama kapları boşaldıktan maksimum 5 dk sonra mama vermem için ağlamaya başlıyorlar. Kıyamasam da fazladan mama vermiyorum. Küçük olan bir süre sonra vazgeçip susuyor ancak büyük olan tekrar mama vakti gelene kadar ara ara ağlamaya, huysuzlanmaya devam ediyor.
N&d düşük tahıllı somonlu mama kullanıyorum ikisine de, günde yaklaşık 60ar gr yemeleri gerekiyor ancak ikisi de aşırı hiperaktif, 1 saat uyuyorlarsa en az yarım saat koşturup oyun oynuyorlar. Hareketli oldukları için verdiğim mama miktarı az geliyor olabilir mi?
Günlük mamalarını arttırmalı mıyım yoksa iştahlarını azaltmanın bir yolu var mı?

1 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

60 max 70e çıkabilir bence. benimki de aşırı hareketli ama 1.5 ayda 5 kilo mama yedi nazar değmesin de çok şişkolaşıyor. maalesef öğünlü ve ölçülü vermek zorundayız. sadece yaş mama verdiğimde ölçüsünden kısmıyorum, yaş mamayı da her gün 2-3 çay kaşığı kadar veriyorum. hareketli diye çok artırırsanız sonunuz benim gibi olur hiç yapmayın derim :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 246 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR