Kedimin Ağzında Üst Ve Alt Dudak Kısımlarında Siyah Lekeler Çoğaldı

denizbaliik
denizbaliik

4204 Puan

6 ay önce kedimin ağzında ve burnunda siyah noktacıklar çıkmaya başladı. o zamanlar ilk çıkmaya başladığında veterinere sormuştum sarman kedilerin genelinde oluyor çoğalırsa yeniden kontrol ederiz dedi. şimdi farkettim baya bir çoğalmış tam çekemedim rahat durmadığı için ama alt üst sağ ve sol dudak kısımları simsiyah nerdeyse bazı yerlerinde noktacık gibi bazı yerlerinde baya büyük bir siyahlık var. aynı sorunu yaşayan ve ya bu konu hakkında bilgisi olan yazabilirmi? fotoğraflarını yükledim.


7 CEVAP

Benim kedilerimde de bu şekilde lekeler vardı veterinere sormuştum normal demişti neredeyse tüm kedilerimde vardı hepsi tekir sarman vb kedilerdi. Lekelerden kaynaklı 10 yıldır bir sorun yaşamadık.

altunsila
altunsila

10096

Bu lekelerin ismi lentigo. Kedi Şili gibi düşünebilirsiniz. Bilindiği üzere insanlarda çil aslında zararlı değil ya da hastalık değil ama cilt kanserine bi tık yatkınlık ihtimali oluşturuyor. Kedilerde de benzer. Bu lekeler tamamen zararsız olabilir, ama fazlalaşıyorsa o dokudan örnek alıp test yapıyorlar eğer riskli bi durum varsa müdahale etmek için diye biliyorum. Ama genel olarak bir hastalık değil, benim sarman kedimde de bu kadar yoğun olmamakla birlikte böyle lekeler mevcut :)

Benimkinde de var bir tane. ilk çıktığında küçüktü büyüdü büyümeye de devam ediyor galiba niye büyüyor ben de bilmiyorum. Genel sarman problemi

Ilovecatsss
Ilovecatsss

251

Benim kedimdede var bundan daha fazla hatta,ama araştırdım öyle korkulucak bişi değilmiş kedi çili gibi bişi yaşı ilerledikçe çoğalma ihtimali de varmış ama öyle tehlikeli bişi değil korkmanıza gerek yok yani

KedicikUzum
KedicikUzum

12552

Sokakta besledigim bir sarmanimda da vardı, büyüyünce oluşmuştu zaman zaman kayboluyordu tehlikeli bir durum yokmuş.

denizbaliik
denizbaliik

4204

evet duymuştum özellikle sarman kediler çok daha fazla oluyormuş. ama korkulcak birşey değil herhalde dediklerinize göre.. teşekkürler cevaplarınız için :)

Merhaba. Ben bugün veterinerime gittim bunun için. Bir sorun yok, yaşa bağlı bu benekler dedi. Tabi yılda bir-iki defa da olsa kontrol ettirmekte fayda var.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 24726 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR