Kedi Maltının Fazla Verilmesi

Edgeworth
Edgeworth

260 Puan

Merhaba, ben ilk defa kedi besliyorum. 5 buçuk aylık Scottish fold bir kedim var. Çok tüylü ve fazla tüy döküyor, kendini temizlerken de bir hayli tüy yutuyor dolayısıyla malt kullanmaya başladım. Gimcat marka veriyorum, kutunun üzerinde 5-6 cm yazdığı için 3 gün üst üste 6 cm kadar sıkıp verdim. Bugün iştahı pek yoktu ve dışkısında yer yer koyuluklar vardı. Acaba malt fazla mı gelmiştir ? Fazla malt vermenin ne gibi zararları olur ? Sindirim sistemine zarar vermiş olmasından korkuyorum lütfen bilgilendirebilir misiniz...

11 CEVAP

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Gimcat fazla öneriyor 6 cm çok fazla benim gözümde... Ben gimcat kullanırken üç günde bir 2-3 cm vermiştim, kedim kısa tüylü..


Kalıcı bir hasar söz konusu değil tabii ki, geçecektir illa. Sade şekersiz kefir vererek probiyotik desteği alabilirsiniz.


Bu arada ben maltı biraz fazla verdiğimde hafif dışkısı yumuşuyor, ishal değil tam olarak. Ama her kedide farklı etki gösterebilir, Vet’s Plus malt kullanıyorum

Dkd
Dkd

12416

Maltın kullanım şekli olarak gimcatın arkasında her gün 5-6 cm yazar zaten kutusunda fazla gelmemiştir dolayısıyla markanın kullanım talimatı bu.. Üstelik sizinki çok tüylü bir kediymiş mutlaka her gün kullanmanızı öneririm ben. Ben bi dönem kısa tüylü kedime bile her gün 5 6 cm olacak şekilde kullandım hiçbir zararı olmadı. Şu an artan fiyatlardan kaynaklı her gün 2 3 cm kadar veriyorum ya da haftada 4 5 güne düşürüyorum bize yeterli oluyor. Siz de bu şekilde yapabilirsiniz belki fazla gelmesinden endişeleniyorsanız.

BusraLuti
BusraLuti

3386

Benim kedilerim iran kedisi 2 güne 1 kullanıyorum. 2-3 cm uzunluğunda veriyorum ve yeterli geliyor bu zamana kadar 1 kere tüy kustu sadece. Fazla vermenin zararı olur mu bilmiyorum ama sürekli zam geliyorken idareli kullanmak lazım.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Benim kızım kısa tüylü. Günlük nohut tanesi kadar malt veriyorum. Sizinki çok döküyormuş. Biraz daha fazla verebilirsiniz belki. Ama her gün 5-6 cm çok fazla. Veterinerinize sorarsanız o size uygun miktarı söyleyecektir.

Dkd
Dkd

12416

Kakada da ara ara olan renk değişimleri normal. İshal ya da kabızlık yoksa kaka da şekilsiz değilse normal şeklindeyse tedirgin olmayın. Yine de önlem amaçlı kediniz daha yavru olduğu için malt miktarını düşürüp her gün verebilirsiniz ya da gün sayısını azaltabilirsiniz.

Edgeworth
Edgeworth

260

Herkese çok teşekkür ederim, tavsiyelerinizi uygulayacağım.

Ozzey
Ozzey

118677

merhaba gecmis olsun. her gun tararsaniz daha az dokulur tuyleri.

Palyaco
Palyaco

218519

Cok tüy dokuyorsa 3 cm verin birde tüy dökümünü royal canin biritish shorthair mamasi cok iyi geliyor kullandınız mamaya az karistirsaniz kitten versiyonu hodon yağı var içinde glukozaminli

emre536
emre536

3983

Veterinere sorup bilgi almaniz iyi olur malt hakkında

AdaCoco
AdaCoco

14912

5-6 cm çok fazla. Kedim kısa tüylü, günde yarım cm veriyorum.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

2 3 cm iyidir . Fazla verilmesinde de sakınca görmuyorum fakat 5 6 cm de fazla olur her zaman fazla vermeyin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2037 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79932 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR