Kedi Kumu Tavsiyesi

Umiko
Umiko

899 Puan

Merhaba. Bizim 2 aylık bir tekir kedimiz var. Sokakta bulduk. O sırada evde silika kum vardı. Onu kullanmaya başladık. Şimdi alıştı ve kullanıyor kumunu. Ancak bazı yerlerde silika kumun zararlı olduğuna ilişkin bazı yazılar okuduk. Aklımızda soru işareti oluştu. Siz silika kum hakkında ne düşünüyorsunuz? Eğer kumu değiştirmeye karar verirsek ne tip bir kum kullanmalıyız? Ben açıkçası ince taneli topaklanan kumları pek tercih etmiyorum çünkü evde ona uygun bir ortam yok. Salonda duruyor şu anda. İnce taneli kullanırsam etraf çok fazla kirlenecektir diye düşünüyorum. Çam pellet diye bir şey gördüm. Kullanan varsa yorum yapabilir mi? Birisi bentonit kumu tavsiye etti ama o ince taneli, normal kum gibi olanlardan galiba, değil mi? Emin de olamadım. Bazı yerlerde küçük çakıl taşı gibi gözüküyor. Siz ne kullanıyorsunuz? Tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?


Teşekkürler.

10 CEVAP

Zeytinlicorek
Zeytinlicorek

4134

Silika kum zararlı, kullanmayın. Evet bentonit etrafı daha çok kirletir ama önemli olan kedinizin sağlığı. Patilere yapışmayanları var onlardan alabilirsiniz. Veya tuvalet önü paspaslarından kullanabilirsiniz. Öneri olarak da uygun fiyatlı sanicat sabunlu, bütçeniz uygunsa ever clean. Ayrıca tuvalet için salon pek uygun değil, biz de ilk geldiğinde benim odamda tutuyorduk ama sonra banyoya aldık.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Silika kum zararlı, evet. Ben topaklanan kum almanızı öneririm. Marka olarak da Ever Clean. Pahalı evet ama koku yok, topaklanma harika. Yani verdiğiniz paraya kesinlikle değer. Bir bakın derim.

yasement
yasement

119858

Bentonit kalın taneli kumlar da var topaklanan onlar belki daha az etrafa yayılır. O küçük taş gibi olanlar diatomit kumlar pek hijyenik ve kullanışlı değiller, temizlemek mümkün olmadığı için iki günde bir komple değiştirmek gerekir.

betulaltundal
betulaltundal

35470

Şuan koku probleminiz yoktur küçük olduğu için ama büyüyünce sorun çıkabilir. Silika kum zararlı kullanmanızı önermem hem topaklanan kumlarda daha rahat ediyorlar. Ben kapalı tuvalet ve tuvalet önü paspası kullanıyorum, kum odamda duruyor ne koku var ne de etrafa yayılıyor. Arkadaşlar iyi olan kumları yazmış zaten.

Denizzzzzz
Denizzzzzz

11066

Bende bentonit öneririrm sanicat active çok güzel ıygun fiyatlı koku yapmıyor ve güzel topaklanıyor bence kımunuzuda banyoya alıesanız kapalı tuvalet ve paspas kullanırsanız sıkıntı yaşamaSınız

pinarcaya
pinarcaya

19123

Ever clean less trail

Silika kum cok zararli benronit kullanin msrka olarak da bence ever clean kullanın

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Silikalar çok zararlı ve hijyenik değil. Bentonit kullanın. Ever clean less trail (kokusuz) veya ,ever clean multiple cat (kokulu) kullanmanızı öneririm.

Bende kesinlikle topaklanan kum öneririm. Ben kedilerime ince taneli olan sanicat lindocat pudra kokulu olanı kullanıyorum. Gayet memnunum tavsiye ederim.

Umiko
Umiko

899

Önerileriniz için çok teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1806 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR