Bravery Kedi Maması?

Gmz91910
Gmz91910

14251 Puan

Merhaba yeni bir mama denemek istiyorum bu mama hakkında hep olumlu şeyler duydum aranızda kullanan var mı😊

6 CEVAP

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

sürekli stok dışı ve bulmak zor. o yüzden tercih edemiyorum maalesed. ancak içeriği gayet güzel.

Harin
Harin

2259

Ben kullanmıştım köpeğime bence içeriği temiz bir mama deneyebilirsiniz

Palyaco
Palyaco

218519

Devamlı bulunmuyor bulunmadan birkaç yerde var ama içeriği güzelmiş

Poncimin
Poncimin

116364

• Üretici firması ALINATUR PETFOOD S.L. olarak geçiyor, İspanya menşeili. Bravery tahılsız maması iken, Amity markası altında tahıl içeren bir düşük segment mamaları da var. Türkiyede Amity yok sanırım. Bravery ise monoprotein yani tek çeşit et kaynaklı ve hipoalerjenik özellikli tahılsız mamalar üretiyor. Ayrıca hayvanlar üzerinde deney yapmadığını belirtiyor. İçeriği fena değil. İçerikte hiçbir şeyin oranı yazmıyor ama bunun nedeni sanırım bazı ülkelerde içerikte oran yazma zorunluluğu yok. Mesela amerika mutfağında üretilen Orijen, benzer şekilde bir diğer örnek N&D amerika sitesinde de oranları yazmıyor. Ama en azından örneğin N&D, Orijen başka dil seçenekli sitelerinde oranlarını belirttiği için et içeriği hakkında bilgimiz var. Fakat Bravery'de et oranlarını hiç bilmiyoruz. Kendi sitesinde de yazmıyor. İnternette satışının olduğu yabancı alışveriş sitelerine bakarak bir sitede et oranını bulabildim. Doğru olduğunu düşünüyorum.


"Made with 100% natural, premium ingredients:


46% dehydrated meat,
54% vegetables, fruit & oils,
0% grains & glutens."


https://petpro.co.nz/collections/bravery-pet-food/products/bravery-grain-free-adult-cat-kibble-chicken?variant=41260675137696


• Yani %46 "kurutulmuş et" içeriyormuş (tavuklu maması için konuşuyorum). Fiyatına göre daha fazla olabilirdi. Fiyatına göre diyorum çünkü fiyatı stok sıkıntısından dolayı mı yoksa artan dolardan dolayı mı bilmiyorum ama şuanki fiyatı pahalı geldi, bazı mamalarını 210 TL bazılarını ise 250-260 TL civarında gördüm. İçeriği ise şu şekilde:


[Bravery Yetişkin Tavuklu Kedi Maması]


Kurutulmuş tavuk eti, tapyoka, kümes hayvanları yağı (Ω-6 yağ asitleri kaynağı), bezelye, hidrolize tavuk proteini, maya ve maya özütü-Saccharomyces cerevisiae (mannanooligosakkaritler kaynağı – MOS ve β-glukanlar), hidrolize tavuk karaciğeri, tatlı patates , pancar küspesi, keçiboynuzu kabuğu, patates proteini, suyu alınmış bütün yumurta, sh yağı (Ω-3-EPA ve DHA yağ asitleri kaynağı), doğal selüloz (çözünmeyen lif kaynağı), mineraller, inülin (çözünür hindiba lifi, protein kaynağı) fruktooligosakkaritler – FOS), Plantago ovata'dan ekstrakte edilen çözünür diyet lifi, uçucu yağlar (kekik, tarçın, karanfil, kekik, biberiye, nane, yeşil çay), avize, kabuklulardan hidrolizatlar (glukozamin kaynağı), kıkırdaktan hidrolizatlar (kondroitin kaynağı) ), liyofilize kavun suyu konsantresi (süperoksit dismutaz açısından zengin – SOD).


• %46 et içeriğinden sonra tapyoka içeriyor. Tapyoka manyok yumrularından elde edilen bir nişasta. Tapyoka'nın neredeyse tamamı nişastalı karbonhidrattır. Bu yüzden glisemik endeksi yüksektir (kan şekeri seviyelerini hızlıca yükseltir). İçeriğe böyle bir madde eklenmiş çünkü tapyoka yaygın alerjen içermiyor. Mama hipoalerjenik olarak etiketlendiği için bu maddeyi koymuşlar, sitesinde de alerjen içermediği belirtilmiş. Ayrıca bazı yaş mamalarda da kullanılıyor, genellikle soslu yazan yaş mamalarda bulunuyor. Direkt ikinci sırada karbonhidrat kaynağı olarak gelmesi bence çok da iyi değil, içerikte daha geri sırada gelebilirdi. Faydası kolay sindirilebilir olması bunun dışında pek kayda değer faydası yok, karbonhidrat kaynağı olarak kullanılıyor. Yalnızca tapyoka kullanılıp bırakılabilirdi, bunun dışında tatlı patates ve patates proteini de içeriyor. Patates de bir nişasta kaynağı. Zaten yetişkin tavuklu maması için konuşursak %32 civarında karbonhidrat oranı var. Bu oran iyi değil. Pancar küspesi içermesi de maalesef fiyatına göre iyi değil, maliyeti düşürmek için dolgu malzemesi olarak ekleniyor genelde. Ayrıca pancarda şeker bulunuyor. Maliyeti düşürmek için eklenebilir tabi sindirebilir oluyor en azından ama Sanabelle, Happy Cat mamalarda olduğu gibi şekeri alınarak, şekersiz olarak eklenebilirdi. Burada öyle bir şey yazılmamış.


• Bunun dışında geri kalan içerik güzel, keçiboynuzu, diyet lif, uçucu yağ kompleksi vb. bunlar güzel. Süperoksit dismutaz içeriyor, biraz araştırdım. Henüz sağlam kanıtlar olmasa da, araştırmalar sürüyor olsa da bilim adamları SOD’nin stres ve radyasyona karşı koruyucu bir rol oynadığını düşünüyorlarmış. Ayrıca bu enzim Alzheimer, Parkinson hastalığı ve yaşlanmaya bağlı çeşitli hastalıklarla bağlantılı, bu yüzden genel olarak beyin gelişimi ve sağlığı için faydalı. Böyle değişik şeylerin içeriğe eklenmiş olması iyi olmuş.


*Yalnız genele baktığımızda öyle süper bir mama da diyemem. Daha iyi alternatifleri var. Karbonhidrat oranı biraz fazla. Fiyatı daha uygun olursa, fiyat segmentine göre belki alınabilir, şuanki fiyatı bana göre pahalı. Yine de denemek istiyorsanız alabilirsiniz tabi.
*

Gmz91910
Gmz91910

14251

😊 teşekkür ederimmm

Gmz91910
Gmz91910

14251

Teşekkür ederim poncimin🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 340 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR