Kısır Kediye Yetişkin Kedi Maması Vermek

caglaauzun
caglaauzun

1445 Puan

Kedim kısır ve bir dönem sindirim problemleri vardı. Uzun süredir hills veteriner serisi kullanıyoruz. Nd kuzu etli yaban mersinli mamayı denemek istiyorum ama düşük tahıllısı yetişkin kedi için, kısır kediler için sadece tahılsız alternatifi var. Bi anda tahılsıza da geçmek istemiyorum. Düşük tahılşı yetişkin maması versem bir sorun olur mu?

8 CEVAP

Lavinia17
Lavinia17

13782

bence veteriner hekiminize danışın

sundowndread
sundowndread

3271

Ben kısırlaştırılmış kedi mamalarının kediler kısırlaşınca çok iştahlandıkları için fazla yemesinler diye üretildiklerini duymuştum. Ama kilo problemi yoksa yiyebilir bence yine de sorun tabi :)

hannnngggg
hannnngggg

115022

veteriner görüşü almak iyi olabilir benim kedim de kısır şuan acana bountiful catch ile besleniyor all life stages olan serilerinden değil bir alt seri acanaya mail attığımda kısır kedinizi de bu mama ile besleyebilirsiniz gibi bir geri dönüş aldım uzun vadede kısır kediye yetişkin mama kullanmak sakıncalı olabilir ama rotasyona yetişkin mamalarda eklenebilir diye düşünüyorum bundan sonra bende kısır mamaya geçeceğim mesela çünkü geçen hafta kan testi verdiğimizde kedim icin bir iki değeri olması gerekenden yüksek çıktı ve veteriner hekim de acana bizim ülkemizdeki kedilere pek yaramıyor gibi birsey söyledi genel olarak acana üzerinden anlattım ama nd içinde aynı şekilde düşünüyorum

caglaauzun
caglaauzun

1445

birkaç farklı veteriner hekimle görüştüm ve hepsi de isterseniz deneyin ama ev kedisine yüksek protein iyi gelmez dedi. o sebeple artık kensime güvenip bir denesem mi diye düşündüm ama uzun vade sıkıntılar çıkarmasından da korkuyorum açıkçası.

hhBetyhh
hhBetyhh

2316

Çok bi bilgim yok ama bize erkek kedilere kısır mama vermezseniz sağlık sorunları ortaya çıkar dendi. dişi kedilere ise kontrollü olarak verebilirsiniz ama yinede kısır mama daha iyi dediler.

Dobbyko
Dobbyko

13171

Uzun araştırmalarımdan sonra şunu söyleyebilirim. Kedi kısır ve özellikli erkekse magnezyum fosfor kalsiyum seviyeleri düşük olan bir mama tercih etmelisiniz idrar yolları rahatsızlığı yaşamaması için. Alacağınız mamanin bu değerleri sağlayıp sağlamadığını kontrol ederek alabilirsiniz diye düşünüyorum. Nd nin kinoa serisinin neredeyse her çeşidi bu kriterlere uyuyor mesela.

Palyaco
Palyaco

218519

Ev kedilerinde yuksek protein büyük sorundur 38 üzeri sıkıntı nd kinoa serisi dusuk proteinli

Sanabelle nin yetişkin mamaları da uygun kısırlaştırılmış kediler için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 359 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR