Uygun Fiyatlı Kaliteli Mama Önerisi

NlsTsn
NlsTsn

410 Puan

Merhaba
3 aylık yavru kedim var. Şuan acana kullanıyorum. Kur artışlarından dolayı mamalara ciddi zamlar geldi. Muhtemelen yeni yila girince de zam gelecek. Onun için içinde taze et olan önerebileceğiniz uygun fiyatlı mama var mıdır?

9 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116364

Sanabelle Kitten:


Kanatlı eti (taze, %25), kümes hayvanları proteini (kurutulmuş), pirinç, pirinç unu, hayvansal yağ, taze ciğer (%5), karaciğer unu, protein hidrolizat, iç yağ (kurutulmuş), kurutulmuş pancar küspesi (şekeri alınmış), keten tohumu , bezelye (kurutulmuş %0.7), Somon yağı, bezelye lifleri, kalsiyum karbonat, balık unu, bütün yumurta (kurutulmuş), maya (kurutulmuş, %0.1 mannanoligosakkarit, %0.06 beta-glukanlar dahil), potasyum klorür, kızılcık (kurutulmuş 0.1 %), yaban mersini (kurutulmuş 0,1%), yeşil dudaklı midye (kurutulmuş), kadife çiçeği (kurutulmuş), hindiba tozu, avize (kurutulmuş).


• %30 et içeriği var ve tamamı da taze et. Almanya üretimi. Buğday, mısır, gluten içermiyor. Yalnız pirinç içerdiği için tahılsız değil düşük tahıllı bir mama. Kullandığınız Acana maması, First Feast olan ise o da benzer şekilde düşük tahıllı bir mamadır zaten. Onda da yulaf var. Fiyatına göre içerik çeşitliliği iyi. Şuanki fiyatıyla Sanabelle Kitten 2 kg 140-160 TL civarında bulunabiliyor. Öncelikle Sanabelle Kitten tavsiye ederim.


Fiyatlar:
https://www.akakce.com/kedi-mamasi/en-ucuz-sanabelle-kitten-tahilsiz-2-kg-yavru-fiyati,6022554.html


Bozita Kitten:


Tavuk% 29 (kurutulmuş tavuk% 25, ​​tavuk suyu% 4), kurutulmuş patates *, kemik yağ *% 13, bezelye nişastası *, somon * (taze hazırlanmış% 10), kurutulmuş sığır eti proteini% 7, kurutulmuş domuz proteini% 4, kurutulmuş pancar lifi *, mineraller, lignoselüloz *, hindiba inulin * (FOS% 0,63), mannan oligosakkaritler * (MOS% 0,2), maya * (ß-1,3 / 1,6-glukanlar% 0,1). * Doğal içerik


• %35 et içeriği var, bunun %10'unu taze et oluşturuyor. Herhangi bir tahıl içermiyor, bu yüzden tahılsız bir mama, tahılsız olduğu için de patates koymayı tercih etmişler. İsveçte üretilen bir mama. Bana kalırsa içerik olarak güzel olsa da içerik çeşitliliği olarak Sanabelle'nin bir tık gerisinde. Yine de alternatifi olarak değerlendirilebilir. Gayet iyi mamadır. Mar ka ma ma sitesinde 2 kg 149 TL olarak satılıyor.


Alleva Equilibrium Kitten:


tavuk (%50) (susuz tavuk - %80, taze tavuk - %20), pirinç, tavuk yağı, tavuk ciğeri, balık yağı, hindiba kökü (inülin ve fruktooligosakkaritler kaynağı), bezelye sebze lifleri, kuru inaktive edilmiş bira mayası ( mannanoligosakkaritler kaynağı), kuru meyveler, meyveler ve sebzeler (yaban mersini - %0,40, kızılcık - %0,40, elma - %0,20, havuç - %0,20), kalsiyum karbonat, avize suyu.


• Önceki saydığım iki mamaya göre daha fazla et içeriyor. Toplam %50 et içeriği var, bu etin %10'u taze et. Sanabelle gibi düşük tahıllı bir mama, pirinç içeriyor. İtalya üretimi. Ayrıca bu mama farklı olarak buharda pişirme yöntemi ile pişiriliyor, firmanın dediğine göre bu yöntemle içerisindeki bileşenlerin kalitesi de korunmuş oluyor. Ne kadar doğru orasını kesin bilemem ama baktığımızda daha sağlıklı bir pişirme yöntemi. Şuan bu mamanın stokları tükenmiş ama stoğa tekrardan gelecektir, geldiğinde bu mamaya da şans verebilirsiniz. En son 1.5 kg 139 TL civarında satılıyordu. Stoklarının çoğu ça b u k ma ma sitesinde oluyor, oradan bakabilirsiniz.


Mystic Yavru Kedi Maması:


Kurutulmuş ve taze tavuk eti (%50) kahve rengi pirinç, bezelye, nohut, patates, rafin tavuk yağı, bira mayası, hidrolize tavuk ciğeri, balık yağı, nükleotit maya proteini, mineraller, prebiotik manan oligo sakkaritler, deniz yosunu, avize ağacı özütü, zerdeçal kökü tozu, kabak, nar, havuç, yucca, pisilyum.


• Eğer bu mamalara bütçeniz yetmezse, daha da uygun fiyata Mystic kedi maması var. Türk üretimi. %50 et içeriği var deniyor fakat ne kadarı taze et ne kadarı kurutulmuş et bilmiyoruz, detay verilmemiş. Düşük tahıllı bir mama, pirinç içermesinin yanı sıra nohut ve patates de içeriyor. Sadece pirinç içermesi daha iyi olurdu. Etten sonraki en çok içerikte yer kaplayan 4 bileşen bunlar, miktarları fazla. Yine de fiyatı dolayısıyla, en son tercih olarak bakılabilir. Alt segmentte içeriği iyi duran mamalardan.


(Bunlar dışında taze et içeren mama tavsiyesi istediğiniz için saymadığım Exclusion, Proplan, Brit Premium, Happy Cat gibi uygun fiyatlı sayabileceğimiz mamalar da var. Aklınızda bulunsun diye yazıyorum, bunlara da bakabilirsiniz. Aynı şekilde Mystic gibi alt bütçede ise yine taze et içermediği için saymadığım ProChoice, Golosi, Felicia/Bonacibo/Molly gibi mamalar da var fakat bunlar en alt segment kalıyor. Çok çok düşük bütçeniz yoksa ilk tercihiniz bunlar olmasın.)

Bozita, sanabelle, nd, alleva düşük tahıllı

Mayavebambam
Mayavebambam

4110

Ben deli kullanıyorum kedim iki buçuk aylık size Nd öneriyorum

simbakedi
simbakedi

136172

bozita ya da sanabelle kesinlikle. bozita kitten kullandim ben cok memnundum

NlsTsn
NlsTsn

410

Teşekkür ederim cevaplarınız için. İçime en sinen mama sanebelle oldu ona geçeceğim.

Palyaco
Palyaco

218519

Exclusion suan zam gelmeyen en iyi mama bugün 2 paket aldım

Willy-Wonka
Willy-Wonka

5524

Felicia tavuklu kullanıyorum. Tüyleri vs parlıyor gayet sağlıklı. Daha kaliteli olması açısından nutri feline yaş mama ile destekliyorum haftada 1

acana yı kullanırken kedinizin kg göre gramını ayarlamanızı tavsiye ederim fazla yerlerse ciddi sorun yaratabiliyor yüksek protein içeriyor , böbrek rahatsızlığı karaciğer rahatsızlığı ishal gibi sorunlara yol açabiliyor malesef bir arkadaşımın kedisinin başına geldi bu , benim kızım acana yemiyor zaten yavruyken royal canin kitten kullanıyordum sonra bir takım söylentiler üzerine şüphelendim proplan tavuklu pirinçliye geçtim biliyorum pirinç yemese daha iyi olacak ama çok seçici bir minnoşum var , 1 sene sonrada proplan somonlu pirinçliye geçtim bu üçünü değiştirerek kullanmak niyetindeyim bakalım , umarım yardımcı olur

ayrıca bu profildeki kedinin ben ağzını yüzünü yerim yani

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 547 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR