Kedimdeki Alerji

Merhabalar. Kedimin alerji olmasi hakkında daha önce bir kac defa soru yazmistim burada. Artık son noktaya geldiğim için tekrar yazmak istedim. Basta veteriner alerji dedi prochoise hypoalerjenik mama kullandik hicbir şekilde faydasi olmadi. Alerji icin asi yapti onun da faydasi olmasi. Baska bir veterinere götürdük 20 gün alerji ilacını dörde böl her gun icir dedi onu yapiyorum su an 15. gündeyiz ve yeni yaralar cikiyor sürekli. Eski yaralar söndü tüylenmeye başladı ama yeni yaralar çok fazla ve kabuklu bir görüntüsü var. Purina'nın balikli mamasini kullanıyoruz. Veteriner kullanabilirsiniz iyi bir mama dedi. Ne yapsam bilmiyorum artık, çok şükür kaşıntısı huzursuzluğu yok ama ne yapsam bilmiyorum artık. Veteriner protein fazlalığından demişti. Düşük proteinli bir mamaya mı gecmeliyim? Sizin bir öneriniz ve ya bu konuda bulduğunuz bir çözüm var mı?

14 CEVAP

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle çok zor bir durum Allah kolaylık versin 🙏 Protein fazlalığından mı yoksa teşhis tam koyamıyorlar öyle deyip geçiyorlar ondan mı ben de bilmiyorum. Başka mamaya geçin şuanda ki maması yara açıyorsa yaramıyor olabilir.

evet iki hatta üç hekime danıştık. Biri mantar şüphesi var dedi ama sonra baktığında o da alerji olduğunu söyledi. maalesef ki maddi olarak gücüm klinikten bir mama alıp kullanmaya yetmiyor. bir kez alsam bile devamını getiremem. Çok sükür halsizlik kilo kaybı vs yok hatta kilo bile almış ama çıkan o yaralara bir türlü engel olamıyorum. ev yemeği asla yemiyor. yalnızca kuru mama yiyor, alerji olmadan önce bile yaş mama yemezdi, mama konusunda da seçicidir biraz. rica etsem kullandığınız mamayı atar mısınız tam olarak ismini. Teşekkür ederim cevaplarınız için :)

Minigimmm
Minigimmm

11838

Kullandığınız mamalar iyi mamalar değil. Bu sorundan kurtulmak istiyorsaniz iyi bir mama almalısınız. Arkadaşlara katılıyorum veteriner serisi olan, sadece kliniklerde satilan hipoalerjenik bir mama kullanın. Virbac markasinin mamasini tavsiye ederim. Bir süre ilaçlı mamasini kullanip daha sonra normal mamasina geçebilirsiniz kedilerde iyi ise yarayan bir mama. Bizde suan normal mamasini kullaniyoruz ve diğer mamalara gore bence fiyati uygun. 3 kg 249 liraya aldim. Mantar suphesi demissiniz ışıklı bir cihaz ile o yaralarin üzerine bakıldı mı, mantar ancak boyle teşhis edilebilir. Biz mantar tedavisi atlattiğimiz icin biliyorum. Boyle bakan inceleyen olmadıysa baska bir kliniğe gitmenizi tavsiye ederim.


https://tr.virbac.com/products/petfood/dermatology-support-cat-1


Bu da deri rahatsizliklari için olan virbacin mamasi. Klinikleri arayip sorup sipariş ettirip temin edebilirsiniz.

huqi
huqi

116368

Merhaba, benim kediminde vücudunda bir sürü yara çıkmıştı, özellikle kuyruk kısmında. Yaraları iştihaplıydı sanırım orayı sürekli yaladığı için kanatmıştı.
Hekimimiz bakınca direkt alerji dedi mama olarak ne veriyorsunuz hatta açık mama mı kullanıyorsunuz dedi...
Hiçbir zaman açık mama kullanmadım kedim senelerdir N&D mama ile besleniyor ama önceden sadece tavuklu alıyordum, diğer kedim tavuklu hiçbir şey sevmediği için son bir senedir nd ocean serisi balıklı mamadan kullandım. Kedimin de yaraları çıkmaya başlamış uzun tüylü olduğu için de biraz geç fark ettik...
Sadece kliniklerde satılan hipoalerjenik mama kullanmaya başladık (hill's z/d mama) bi kaç tane de iğne yaptı, kaşıntısı geçsin diye. Hekimin önerdiği kuru mamadan başka hiçbir şey vermedim (ev yemeği, yaş mamada dahil) iki haftada bile yaralarda geçme durumu oldu. 3 haftadır bu mamayı yiyor daha yeni yeni yaş mama vermeye başladım ama yaraları tamamen geçti.
Siz de kliniklerde satılan alerji mamalarından denemelisiniz bence.

huqi
huqi

116368

Kesinlikle kliniklerde satılan hipoalerjenik mamalardan deneyin, internette satılanlardan daha etkilidir.
Yine geçmezse farklı bir kliniğe gidin...
Ben de kedimin balığa alerjisi olduğunu düşünüyorum artık balıklı hiçbir şey almıyorum, maması bitince yeniden n&d mamaya geçicem ya da exclusion mamaya umarım yeniden yaraları çıkmaz sürekli klinik maması vermez istemiyorum 2 kg 340₺ çok pahalı diğer kedimle de mamasını ayırmak çok zorladı...

huqi
huqi

116368

Bir de önceki sorularınıza baktım fotoğraf da koymuşsunuz, mantara benzettim aslında ben ama iki farklı hekime gitmişsiniz mantar olsaydı anlarlardı herhalde.

Palyaco
Palyaco

218519

Biraz pahalı ama vibrac kullanın alerjik mamasını

huqi
huqi

116368

Ayrıca kedinizi gözlemleyin mesela alerji olmadan önce mama değişikliği yaptınız mı?
Mama değiştirince mi alerji oldu.
Ben mesela balıklı mamaya geçince öyle oldu bu yüzden devamlı klinik maması almak istemediğim için balıklı değilde tavuklu ya da geyikli mama tercih edicem hatta mama markasını da değiştirebilirim böyle de gözlemleyebilirsiniz.
Tavuklu mamaya alerji yapmışsa balıklı tercih edin ama bunu yapmadan önce mutlaka klinikte satılan alerji mamalarından deneyin. Umarım kediniz iyileşir, çok geçmiş olsun🙏

yok hayır bakılmadı ama üç tane hekim gördü ve hepsi kesinlikle alerji olduğunu söyledi. bunun haricinde evde hiç kimsede mantar belirtisi yok, olsaydı bulaşırdı diye düşünüyoruz. ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Maddi olarak şu an için almamız zor olsa kısa bir süre için özellikle söylediğiniz mamaya bakacağım, teşekkür ederim.

huqi
huqi

116368

Kliniklerde birçok alerji maması oluyor farklı farklı markalar. Mesela pro planda vardı (internette satılan alerji mamasından değil, sadece kliniklerde satılıyor) pro planda daha uygun fiyatlı.
Arkadaşların dediği gibi virbac da çok iyi bir mama, hill's çok pahalı maalesef aslında ben de farmina'nın vet life alerji mamasını almayı düşünüyordum, klinikte kalmamıştı ocakta gelecekmiş hem de zamlanarak :(
vet life da hill's ile hemen hemen aynı fiyattaydı maalesef çok pahalılar. Bence siz de daha fazla zamlanmadan klinikteki alerji mamalarının fiyatlarını sorun bütçenize hangisi uygun gelirse onu alın.

Aslinda hep ayni mamayi kullanıyorduk ve hicbir sıkıntımız yoktu alerjiye kadar. En yakın zamanda giderek dediğiniz gibi veterinerlerde sayılan tedavi amacıyla kullanilan mamalardan almaya çalışacağım. Haklısınız, zam konusu benim de aklımda. Fiyatlar daha da artmadan almak istiyorum. Çok teşekkür ederim :)

Warriorsans
Warriorsans

133985

Merhaba çok geçmiş olsun çevrenizde fakülte falan büyük hayvan hastanesi varsa bence oraya götürün daha iyi bir sonuca varacaklardır. Malesef kedilerde bu tarz deri hastalıkları maddi manevi çok yorucu ve tedavisi uzun bir süreç oluyor çünkü hayvan hastalıkları konusunda çok gerideyiz ve veterinerler deneysel takılıyor. İnsanlar için diş doktoru bile ayrı ayrı dallara ayrılırken hayvanlar için tek hekim her konuda bilgili olmalı ve daha çok aile hekimlerinin sahip olduğu bilgiye sahip oluyorlar.

Yaşadıklarıniz benim oğlumun başına gelenler ile aynı.. eski konularima bakarsanız caresizligimi görürsünüz. 10 ay egzama dendi, allerjik dendi. Kaç hekim gezdim neler denedim saymakla bitmez. Son hekim tüy ve deri örneği alıp Ekim yaptı ve mantar çıktı. Tabiki o kadar oyalamalarinin sonucu olarak her yerine yayıldı. Şu an ne.mantar aşısı ne bağışıklık güçlendirici çözmüyor derdimizi. Oğlum delik deşik,her yeri yara sağlıksız ve tüyleri uzamiyor bile... Size güzel haberler vermek isterdim.ama.malesef yok. İnşallah siz bulursunuz. Ama lütfen deri testi yaptırın bence de mantar sizin sorununuz

İnanın o kadar yoruldum ki ben de. Ben kedimde en basta ilk minik bir yara görünce kosa kosa götürdüm veterinere. İnanamıyorum bir çaresi olmamasına. Tekrardan gideceğiz veterinere, umarım bu kez bir care bulabiliriz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 687 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR