Kedimin Karnı Sarkık Gibi

Sutunannesi
Sutunannesi

15873 Puan

Arkadaşlar merhaba 3 aylık bir kedim var. Göbeği sarkık kuru maması ve suyu hep önünde duruyor günde 4 kere falan mamasını yiyor ve maması bir çerez tabağının yarısı kadar olan bir kapta bunu 1,5 günde bitiyor. Sizce bu şişlik mama yemesine mi bağlı. Yoksa bunu hastalık (fip) olarak düşünüp veterinere mi gitmeliyim??????

11 CEVAP

CerenSari_
CerenSari_

286

İstiyorsanız veterinere götürün bence ama bildiğim kadarıyla fip olunca kediler yemek falan yemiyorlar

CerenSari_
CerenSari_

286

Ama mamasını fazla yiyorsa kilo almışta olabilir

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Belirtilerinin bazen çok belirgin şekilde yaşanmadığını okuduğum için biraz telaş yaptım. Uzun zamandır karnı sarkık ve ben bunu hep mamaya bağladım. Daha önce kedi beslemediğim için doğal bir şey mi bilmiyorum ama sokak kedilerine hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Sütün resmen yürürken karnı da yere değecek şekilde sarkık durıyor ve tutunca ele geliyor

Göbeği sarkık mı şiş mi anlayamadım. Sarkık demişsiniz sonra da şişlik demişsiniz. Fip ancak kedi öldükten sonra otopsi ile kesin olarak anlaşılır.Genelde fip denilen kedilerde fip dışında başka bir hastalık ortaya çıkar. Sadece fip sebebiyle iştahsız olmuyor kediler. Bir sürü sebebe bağlı olabilir iştahsız olması. Kedinizin enerjisi yerindeyse sağlıklı görünüyorsa yani iştahsızlık dışında bir sorun yoksa ortada mamasını sevmemiş olabilir. Önceden iştahla yediği bir mamayı bile zamanla sıkılıp sevmeyebilir kediler. Mamasını değiştirmenizi öneririm.

Bunun dışında benim beslediğim kedilerden birkaçının göbek kısmı sarkık olmuştur ama bir sağlık sorunuyla ilgili değildi bu durum. Panik yapmayın ama güzelce muayene edebilecek bir veterinere götürün yine de. Sizin fark edemediğiniz bir sorun da olabilir... Umarım sağlıklıdır güzel kız. Geçmiş olsun..

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Yürürken göbeği aşağı doğru sarkık duruyor yani bunu şiş olarak algılamamalı mıyım. Ve mama yemesine dair çok büyük bir belirtisi Yok uykusundan kalktığında ve uyuyacağı zaman mamasına yöneliyor yiyor aynı zamanda evde yoğurt falanda yiyor. Ben sadece karnından dolayı endişelendim, korktuğum bir hastalık biraz pinpirikli davranıyorum sanırom

O şişlik değil dediğiniz gibi bir sarkıklık durumu. Şişlik ise karnına dokunduğunuzda sert bir his almanız anlamına gelir. Ama kediniz zaten canı istediğinde mama yiyor belli ki. Her kedi aynı iştahta olmaz. Ben 2 tane kardeş kedi besliyorum. Birine ne zaman yemek versem yiyecek kadar iştahlı diğeri ise sanki değişiklik olsun diye mama yiyormuş gibi :) Kedinizin iştah oranını görmek için bir mama ölçü kabı edinin ve yaşına bağlı olarak ölçerek mamayı verin. Örneğin günde 35 gram mama yiyorsa yaşıyla orantılı olarak bu normal kabul edilir. Söz ettiğiniz hastalık çok tehlikeli bir hastalık ve yargılamak gibi olmasın ama veterinerlerin çoğu bu hastalıkla ilgili birkaç bilgi dışında hiçbir şeye sahip değiller. Panik olmayın teyzemin kedisine fip diyip uyutmayı teklif eden veteriner vardı ve götürdüğümüz diğer veteriner fip olmadığını söyleyip uygun tedaviden sonra düzeltmişti sorunu. İnşallah korktuğunuz şeylerin hiçbirisi başınıza gelmez.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Peki bu sarkıklık durumunu düzeltebilir miyiz yani onun sağlığını düşünerek konuşuyorum herhangi bir sıkıntı yapar mı sarkık olması

Benim kedilerim de bir sorun yaratmamıştı. Düzeltilir mi bilmiyorum ama fiziksel ya da kalıtımsal bir durum olabilir o sarkıklık. Sağlık sorunundan ziyade anne babasına ait bir özelliktir belki de bilemiyorum. Yine de veterinerinize bunu danışmanızı öneririm ben hem içiniz rahatlar hem de bir sorun varsa çözümünü bulabilirsiniz.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Çoook teşekkür ederim

Mevlit
Mevlit

322

Benimde 3 haftalık yavru kedilerim var gobek bölgesi sarkık bi sebebi olabilir mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 34600 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR