Erkek Kedi Kısırlaştırma

iremcann
iremcann

293 Puan

Arkadaşlar merhaba 1 yaşında erkek tekir kedim var. 4 ekimde hastalandı veterinere gittiğimizde kedi tırmığı hastalığı olduğunu söyledi antibiyotik ve kortizon tedavisi gördü üç hafta. Daha sonra lenfleri henüz inmediği için 6 kasımda tekrar bir 10 gün antibiyotik tedavisi gördü ve bir hafta içinde üç kez zylexis aşısı yaptırdık bağışıklığı düşük diye. Sonrasında da yıllık aşılarının zamanı geldi ve aşılarını oldu. Veteriner aralığın üçüncü haftası uygun olur vücudu dinlenmiş olur dedi fakat sizce beklemeli miyim biraz daha? Ve gittiğimiz veterinerde gaz anestezi yok bende katı anesteziden baya korkuyorum ve gaz anestezi yapan bi klinikte kısırlaştırmayı düşünüyorum. Bilgisi olanlar biraz yardımcı olabilirse çok sevinirim çünkü endişeliyim henüz erken mi diye ama artık iyice de huzursuz çiftleşme isteği dolayısıyla.

5 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

118613

Aralığın üçüncü haftası tekrar kan testi yapılsın bağışıklığına da bakılır o şekilde. Kısırlaştırma öncesi kan testi yapan, gaz anestezi ve dikişsiz ameliyat yapan kliniklerde daha sağlıklı ve daha kolay atlatılıyor bu durum. Ama veterinerinize güveniyorsanız gaz anestezi yapan iyi bir yer bulamazsanız da katı anesteziyle yaptırın bence. Sadece ilk gün daha halsiz olur zaten kediniz erkek kolay atlatacaktır. Geçmiş olsun umarım sağlıklı şekilde geçer bu dönem :)

iremcann
iremcann

293

Çok teşekkür ederim ☺️

iremcann
iremcann

293

Çok teşekkür ederim ☺️

Warriorsans
Warriorsans

133985

İlk öncelikle çok geçmiş olsun. Bence beklemekten zarar gelmez beklemeniz daha iyi olacaktır. Eğer çevrenizde gaz anestezi yaptırabileceğiniz ve güvenebileceğiniz bir klinik varsa kesinlikle oraya götürün. Ayrıca kısırlaştırmadan önce gerekli testleri de yaptırmayı unutmayın. Erkek kedilerin kısırlaştırılma süreci daha kolay geçiyor o yüzden içiniz rahat olsun 🥰 ayrıca kısırlaştıktan sonra erkek kedilerin idrar kanalları kısaldığı için tıkanıklık oluşma taş oluşma gibi üriner sistem riskleri artıyor o yüzden beslenmesine ayrıca dikkat etmenizi, kızılcık suyu yada bir üriner sistem takviyesi kullanmanızı tavsiye ederim 💞

iremcann
iremcann

293

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için 🥰

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 246 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR